• Dlaczego akcje spadają ? Autor: ~Leszcz [37.31.150.*]
    Co kto wie ?
  • Re: Dlaczego akcje spadają ? Autor: ~Gem [37.47.211.*]
    Powodów jest chyba kilka:
    1. Cyrima nie okazała się przełomem, nie przynosi zysków
    2. W 2023r 2.2 mln zysku, w ubiegłym roku strata, firma powinna być więc wyceniana niżej niż rok temu i jest (20% spadek cen akcji)
    3. Brak jest informacji o wygranych przetargach
    4. Od ATH jesteśmy juz prawie 2 lata w trendzie spadkowym
  • Re: Dlaczego akcje spadają ? Autor: ~Realnie [37.225.6.*]
    Powodów jest chyba kilka:
    1. Cyrima nie okazała się przełomem, nie przynosi zysków
    2. W 2023r 2.2 mln zysku, w ubiegłym roku strata, firma powinna być więc wyceniana niżej niż rok temu i jest (20% spadek cen akcji)
    3. Brak jest informacji o wygranych przetargach
    4. Od ATH jesteśmy juz prawie 2 lata w trendzie spadkowym

Szkoda, ze nie oglądałeś spotkania Prezesa na YT z inwestorami, to znalazłbyś odpowiedź a znalazłbyś wyjaśnienia w tematach wskazanych przez ciebie.

1. Cyryma nie jest procesem z dnia na dzień tylko wielomiesięcznym, tak więc twoje stwierdzenie w temacie tego produktu jest błędne/nieprawdziwe.
    2. Żeby coś wytworzyć, trzeba ponieść koszty, które niejednokrotnie powodują stratę, a które w okresach są impulsem dla przychodów i zysków.
    3. Spółka startuje w przetargach, które są rozstrzygane, o czym informuje - ostatnie info w sprawie bardzo dużego przetargu opublikowano 7 maja br.
    4. Co do spadku jest popyt jest podaż i każdy decyduje o swoim stanie posiadania. Ja jestem cierpliwy i czekam, choć w zeszłym roku uszczupliłem swój stan posiadania o niewielki pakiet, a inni oczekują szybkich zysków. Jednak nie są to spadające noże, a ktoś te akcje skupuje na każdym poziomie. Zniecierpliwieni oddadzą to powrócimy do wzrostów, co będzie zapewne poparte dobrymi infami.
  • Re: Dlaczego akcje spadają ? Autor: ~Realnie [37.225.6.*]
    A kurs w kwietniu zeszłego roku był już na poziomie 8,6 zł (a taki kurs i wyższy mieliśmy np. 15 maja br.) żeby odbić do 12,35 zł.
    A od ponad roku określiłbym jako boczniak, a nie spadkowy. Spadkowy był od ATH z lipca 2023 r. właśnie do kwietnia 2024 r. Jestem przekonany, że w czerwcu zobaczymy na kursie 9 zł, a może i wyższą wartość.. A jak nie w czerwcu, to w niedalekiej przyszłości.
    Spółka jest stabilna, startuje z powodzeniem w przetargach, realizuje przyszłościowe projekty, o których, moim zdaniem, wiele dobrego usłyszymy.
  • Re: Dlaczego akcje spadają ? Autor: ~Wojtek [77.65.94.*]
    Realnie ma słuszność.Sprzedaż Cyrimy musi potrwać.To nie sprzedaż gier na steamie tylko zupełnie inny format dystrybucji i procedury które trzeba przejść w firmach by dokonać sprzedaży usługi.Ja również uważam że cierpliwi zostaną wynagrodzeni w dłuższej perspektywie.
[x]
SEDIVIO 1,51% 10,10 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.