Powodów jest chyba kilka:
1. Cyrima nie okazała się przełomem, nie przynosi zysków
2. W 2023r 2.2 mln zysku, w ubiegłym roku strata, firma powinna być więc wyceniana niżej niż rok temu i jest (20% spadek cen akcji)
3. Brak jest informacji o wygranych przetargach
4. Od ATH jesteśmy juz prawie 2 lata w trendzie spadkowym
Powodów jest chyba kilka: 1. Cyrima nie okazała się przełomem, nie przynosi zysków 2. W 2023r 2.2 mln zysku, w ubiegłym roku strata, firma powinna być więc wyceniana niżej niż rok temu i jest (20% spadek cen akcji) 3. Brak jest informacji o wygranych przetargach 4. Od ATH jesteśmy juz prawie 2 lata w trendzie spadkowym
Szkoda, ze nie oglądałeś spotkania Prezesa na YT z inwestorami, to znalazłbyś odpowiedź a znalazłbyś wyjaśnienia w tematach wskazanych przez ciebie.
1. Cyryma nie jest procesem z dnia na dzień tylko wielomiesięcznym, tak więc twoje stwierdzenie w temacie tego produktu jest błędne/nieprawdziwe. 2. Żeby coś wytworzyć, trzeba ponieść koszty, które niejednokrotnie powodują stratę, a które w okresach są impulsem dla przychodów i zysków. 3. Spółka startuje w przetargach, które są rozstrzygane, o czym informuje - ostatnie info w sprawie bardzo dużego przetargu opublikowano 7 maja br. 4. Co do spadku jest popyt jest podaż i każdy decyduje o swoim stanie posiadania. Ja jestem cierpliwy i czekam, choć w zeszłym roku uszczupliłem swój stan posiadania o niewielki pakiet, a inni oczekują szybkich zysków. Jednak nie są to spadające noże, a ktoś te akcje skupuje na każdym poziomie. Zniecierpliwieni oddadzą to powrócimy do wzrostów, co będzie zapewne poparte dobrymi infami.
A kurs w kwietniu zeszłego roku był już na poziomie 8,6 zł (a taki kurs i wyższy mieliśmy np. 15 maja br.) żeby odbić do 12,35 zł. A od ponad roku określiłbym jako boczniak, a nie spadkowy. Spadkowy był od ATH z lipca 2023 r. właśnie do kwietnia 2024 r. Jestem przekonany, że w czerwcu zobaczymy na kursie 9 zł, a może i wyższą wartość.. A jak nie w czerwcu, to w niedalekiej przyszłości. Spółka jest stabilna, startuje z powodzeniem w przetargach, realizuje przyszłościowe projekty, o których, moim zdaniem, wiele dobrego usłyszymy.
Realnie ma słuszność.Sprzedaż Cyrimy musi potrwać.To nie sprzedaż gier na steamie tylko zupełnie inny format dystrybucji i procedury które trzeba przejść w firmach by dokonać sprzedaży usługi.Ja również uważam że cierpliwi zostaną wynagrodzeni w dłuższej perspektywie.