• strategia do końca maja? Autor: ~dyr_Krzakoski [78.9.179.*]
    czy strategia dzisiaj wjeżdża na ESPI?
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~Rogacz [80.53.155.*]
    Strategia nie ma i nie będzie..ale nas espi i zbyciu...jeszcze trochę piwisimy na haku
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~ja [109.207.70.*]
    Wydaje mi się, że strategia do końca II kwartału była zapowiadana, ale nie mam pewności (i czasu, żeby teraz odszukać)
  • Re: strategia do końca maja? Autor: koralgol4 [91.150.204.*]
    Miała być, prezes tak powiedział w wywiadzie. Jest 4 czerwca i nic. Mam nadzieję, że to będzie solidna informacja, skoro tak każą czekać.
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~capslock [45.128.133.*]
    Niepoważny prezesik ma z geby cholewę i tyle. Wstyd dla spółki.
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~mj [95.215.76.*]
    Wstyd, to nic nie wiedzieć i na podstawie niewiedzy drugiego człowieka szkalować.

- Po publikacji wyników za I kwartał, jeszcze w II kwartale, przedstawimy aktualizację założeń strategii - zapowiedział Kowalczyk podczas konferencji prasowej.
    Jakiej niewiedzy? prezesik jeszcze w maju przekonywał wszystkich, że strategia do końca maja na pewno będzie. Sam sobie zobacz:
    https://www.youtube.com/watch?v=SlWcmVkcoFo
    A co mamy zamiast tego? Sprzedaż 30 kilo papiera przez szefową rady nadzorczej. To co? Dalej uważasz, że jest wszystko OK i się przezesunia krzywdzi? No przecież to jest kpina... I to tym bardziej, że mają raptem potwierdzić to, do czego i tak już się od wielu miesięcy rzekomo szykują, a przestawienia produkcji nie robi się ot tak, więc to powinna być formalność. A jakoś ni widu ni słychu... No więc co? Faktycznie będą robić produkcję zbrojeniową, czy po prostu w kulki lecą? niepoważni ludzie i kombinatorzy, jak i sam karkosik zawsze był, choć kiedyś dawało się u niego chociaż zarobić.
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~mj [5.184.203.*]
    Ok w jednym źródle 2 kwartał w drugim "myślę że". To ja myślę że można poczekać bo i tak nikt w maju by tego nie słuchał, nie przed dywidenda. To że ktoś kupił czy sprzedał to nieistotne. Ogólnie wszystkie spółki RK to zawsze było malowanie trawy. Akurat pierwszy raz od lat trafił się prezes który w ogóle komunikuje się z rynkiem więc proponuję wstrzymać się z oceną i rozliczać Fakty. Ktoś tęskni za poprzednim prezesem?
    Gościu, to, że "nikt w maju by tego nie słuchał", to jest równie żenujące wyjaśnienie czegokolwiek, jak niesłowne jest zachowanie władz spółki. Oczywiście, że ktoś by słuchał, bo zawsze rynek słucha i reaguje adekwatnie do tego, co słyszy, do realiów/sytuacji oraz do oczekiwań. A z kolei to, że się trafił prezes, "który w ogóle komunikuje się z rynkiem", to też nie jest żadne usprawiedliwienie, bo on żadnej łaski nikomu nie robi, to jest jego psi obowiązek (a przynajmniej w cywilizowanym świecie tak jest; bananowa jak zwykle ma z tymi rzeczami problem). Natomiast fakty pozostają, niestety, faktami - info na temat strategii miało być do końca maja, a go nie ma, i nadal nie ma żadnej komunikacji w tej kwestii ze strony spółki, tak się właśnie z rynkiem komunikuje twój prezes, widzisz? Deal with it. Co więcej, nawet jeśli założyć, że info będzie do końca czerwca, czyli końca kwartału, to już za moment będzie połowa miesiąca, sześć sesji raptem zostało do tego momentu. A oczywiście ani słowa w temacie nie usłyszeliśmy. To jest żałośnie niepoważne pogrywanie sobie z ludźmi i tyle. I żadne usprawiedliwienia, mniej lub bardziej sensowne, tej oceny nie zmienią. Tym bardziej, że o tym, że Boryszew zamierza zabrać się za wiadomą produkcję, była już mowa w zeszłym roku, a do końca obecnego rzekomo produkcja ma ruszyć, a więc muszą iść za tym faktyczne przygotowania, które już teraz się dzieją, a przede wszystkim strategia musiała zostać już wybrana, bo nikt nie robi takich kosztownych i czasochłonnych przygotowań, nie zdecydowawszy się na konkretną działalność. A jeśli tak, to w zasadzie taka konferencja czy info na ten temat powinno być możliwe do zrobienia od ręki, "z marszu", i w zasadzie dawno temu. A co mamy? Guzik i kompletną ciszę. To jest skrajnie wręcz niepoważne. I to nie tylko już przez samo traktowanie inwestorów/udziałowców, ale też i z powodu tego, że wygląda to na chaotyczne i bezplanowe zarządzanie spółką - ot, prezesik coś palnął kiedyś na temat produkcji zbrojeniowej, bo teraz ona jest "w modzie", i się nie przejmuje tym, co wygaduje, a szefowa rady nadzorczej skorzystała, bo oddała swoje papiery za dużo wyższą cenę niż ta, która była do momentu ogłaszania tych wiadomych rewelacji przez prezesa. Na to wygląda. Oczywiście rynek czeka na konkretny w temacie, stąd poziom kursu i słabe obroty, ale w takiej sytuacji, gdy zarząd ewidentnie pogrywa a główny udziałowiec jest słabo wiarygodny, trudno o optymizm. I tyle. RE-AL-IA.
  • Re: strategia do końca maja? Autor: ~Temi [217.8.112.*]
    Strategia jest prosta utrzymać stołek prezesa jak długo się da
  • Re: strategia do końca maja? Autor: gen [212.180.184.*]
    No chyba, że nie co nam powiedzieć...
  • Re: strategia do końca maja? Autor: synanki [77.45.114.*]
    musiał zaczekać na nowego prezydencika...
[x]
BORYSZEW 0,63% 6,44 2025-10-09 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.