a Ty ile dziadostwa tu zrobiłeś? zaprzeczasz dystrybucji od długiego czasu, piszesz o "odbieraniu akcji" a kurs poszedł w tym czasie o kilkadziesiąt procent w dół! więc lepiej nikogo nie obrażaj bo przez Ciebie nie jeden tu umoczył - więc "szumowiną" jesteś Ty.
a już widzę..."Podsumowanie konferencji mBank Healthcare Days" oczywiście Medinice niczym pozytywnym nie zaskoczyło...wręcz wygląda na to, ze złotousty przy ostatnim spotkaniu znów kłamał, gdyż zapowiadał 1 komercjalizację w najbliższych miesiącach...natomiast przy rozmowach wyciągnięto dwa wnioski: - "Medinice nie wyklucza kolejnej emisji akcji ze względu na wysokie koszty uzyskania certyfikacji FDA" - "Spółka spodziewa się, że w ciągu najbliższych 18 miesięcy uda się skomercjalizować dwa projekty" - 18 MIESIĘCY!!!! chyba im się już styki bardzo mocno przepaliły! To w 2021 roku zapowiadali komercjalizację w szybszym czasie! Jeśli wyskoczą z emisją to już obowiązkiem naszym jako akcjonariuszy będzie stawić się na walnym i zablokować tą emisję Sądownie!
Zobaczymy - ten rok miał być przełomowy...może jeszcze z PP się uda. Ja sobie nie wyobrażam by miało być inaczej bo spółka już będzie zupełnie skreślona. Przyznam ze z CC też liczyłem na koniec roku - jak widać chyba jednak to niemożliwe (choć według prezesa miało być możliwe już w 2022 roku ).
Lach/Nanogroup (2,12%) i TFI Esaliens (3,25%) mają razem ponad 5%, mogą spokojnie zablokować emisję i zacząć rozliczać prezesa. Tylko czy będzie im się chciało?
też myślę, że jeśli prezes bierze już pod uwagę emisję zamiast sprzedać PP to emisja raczej przyklepana. Oczywiście na Walnym może być sprzeciw bo ci co kupowali akcje po 8 zł to nadal je mają.
Nie wiemy kto był przedstawicielem spółki (Prezes akurat jeszcze prawdy chyba nigdy nie powiedział). Największym lisem w kurniku pozostaje nasz CEO. Póki co sukcesywnie doprowadza do złej opinii spółki i strat akcjonariuszy. Tak Pan Lach zapewne lubi robić sobie straty na inwestycjach więc jest niezmiernie zainteresowany niskim kursem akcji xP Tak dla kolegi odpowiadam.
Dnia 2025-05-30 o godz. 13:18 ~marek napisał(a): > Nie wiemy kto był przedstawicielem spółki (Prezes akurat jeszcze prawdy chyba nigdy nie powiedział). > Największym lisem w kurniku pozostaje nasz CEO. Póki co sukcesywnie doprowadza do złej opinii spółki i strat akcjonariuszy. > Tak Pan Lach zapewne lubi robić sobie straty na inwestycjach więc jest niezmiernie zainteresowany niskim kursem akcji xP > Tak dla kolegi odpowiadam. >
marek - podsumowując: - jeżeli to Prezes mówił coś o emisji to emisji nie będzie bo nigdy prawdy nie powiedział ? - dla Pana Lacha lepszym rozwiązaniem będzie odkup po 8 czy 10 od Nano ?
Tutaj niema sensu się z nimi kopać Ice .? Bo mamy do czynienia z graniem na emisje , nie pyrzpadkowo wyszli panowie z nor .Mnie zastanawia jak zarząd to rozegra , czy jest jakiś plan bo mamy do czynienia z lepsza sytuacja niz rok temu jesli chodzi o projekty zwłaszcza PP ,słabiej z postepami w CC nieco lepej z kasą wlasną + dotacja . Jest póki co stabilnie kiepsko, niema gwaracji ze finansowo dojada do sprzedaży z reszta nic na ten temat niewiemy .Jestem ciekaw twojej opini ?
Fakty są takie, że nie ma podstaw do takiego zachowania kursu. Wydaje mi się, że spółka jest rozgrywana zarówno na arkuszu jak i wewnątrz. Nie mamy ostatnio do czynienia z negatywnymi informacjami, problemem wykorzystywanymi przez "płaczków" jest dość słaba komunikacja ze strony spółki ale często "brak wiadomości to dobra wiadomość". Czasami lepiej jest poczekać z pewnymi doniesieniami zwłaszcza przy dość słabym sentymencie na który to zarząd dość mocno zapracował. Osobiście liczę na komercjalizację PP i zamknięcie na dłuższy czas tematu emisji, której tak jak pisałem wcześniej jakoś nie mogę sobie wyobrazić w formie zbliżonej do ostatniej. Jeden model pozyskania kapitału byłby możliwy ale "na teraz" nie będę się na ten temat rozpisywał. Wierzę też w sukces z FDA dla CC i to w ciągu najbliższych tygodni (wniosek) oraz otrzymanie certyfikatu do końca roku, obstawiam też koniec kliniki do połowy wakacji. Najbliższe dni, tygodnie a może i miesiące mogą być dość uciążliwe dla ludzi o słabych nerwach. Problem pustych obietnic i zagrywek spekulacyjnych nie jest tylko naszym problemem (zobacz co się dzieje na Pure) ale my mamy przewagę w postaci całkiem konkretnych produktów. Mamy produkty których można dotknąć a co najważniejsze zostało już potwierdzone ich właściwe działanie. Pozostaje tylko i aż ich pełna "legalizacja" no i oczywiście sprzedaż. Przy obecnej kapitalizacji nawet komercjalizacja na niższych poziomach niż te wymarzone może całkowicie zmienić zarówno postrzeganie spółki jak i co ważniejsze kurs akcji.
Zawsze istnieje ryzyko, że coś "wybuchnie" ale to trzeba mieć wkalkulowane w każdą inwestycję.
Ja się zastanawiam czy ta słaba komunikacja z inwestorami brak odpowiedzi na maile czy to specjalna gra prezesa testuje nas i nasze nerwy co by się stało jak by coś dodrukować akcyjek dla swoich.A potem naraz ogłosić sprzedaż zobaczymy to moje spekulacje
Ice nawet jak dojadą do menty ten brend prezesa bedzie pamietany tak sie nie gra w bajażenie , każdy na to co on mówi bedzie wyczulony ,tym bardziej że facet niema zwyczaju prostować głupoty którą palnie
wygląda na to, że 6,xx to nie jest ostateczny poziom... na ile jedziemy? 5,xx? 4,xx? patologia - a złotousty siedzi cichutko - zaraz znowu będzie bajki opowiadał na konferencji...
Zlotoustemu najwyraźniej odpowiada takie postrzeganie spółki z jakiś powodów, gdy wpychał emisję po 30 sypali jak z rękawa rekomendacje pod to, bodajże jak db pamiętam na 45 zeta, a było to już niestety blisko 4 czy 5 lat temu pewnie