w raporcie widać w 1Q przychód 1,6 mln PLN z wdrożenia i asysty technicznej, gdzie w podziale na sektory podobna kwota widnieje przy agencjach wywiadowczych - 1,3 mln PLN
Czy było to poruszane na konfie dziś jakoś? Może to być koszt pilota (nie ma sprzedaży licencji) i może robią w końcu coś "u nas" dla "nas"?
dzięki akak! nie sądziłem, że tak szybko się ogarną z tym nagraniem. Generalnie przejrzałem to kilka razy i jestem dość zdziwiony. Na dużych blokach widzę spory rozjazd między tym co jest komunikowane w czynach vs słowach. Jest cały wątek o nowym inwestorze, którego zadaniem jest otworzyć drzwi do jeszcze większych lokalnych inwestorów bardziej niż do klientów. W drodze ku nowym klientom zostało wymienione kilka przeszkód: lokalne zasoby, 2 letni cykl sprzedażowy, spółka zarejestrowana tam na miejscu. Brzmiało jakby CEO na ten wątek kompletnie nie liczył. Z drugiej strony informuje o pośpiechu w dopięciu rundy finansowania, który był rzekomo zainicjowany (runda oraz pośpiech) przez nowego inwestora. Skoro się śpieszy to ma jakiś powód. Spółka pozyskała blisko 60 mln PLN i komunikuje, że dalej ma trigger-based spending czyli triggerem to zwiększenia kosztów (teraz 1 mln USD/ m-c = 12 mln PLN) była umowa z Rabo a teraz dopięcie rundy (to są 2 trigery), te 2 trigery powodują zwiększenie kosztów o 20-25% (nowi ludzie w USA), no ok - to znaczy że spółka będzie wydawać kwartalnie 15 mln PLN (nie 12 mln PLN), to po co pośpiech w pozyskaniu tych niemal 55 mln PLN? Zbywane pytanie o agencję francuską - że może się ogarną w tym roku tj. 2025 (bo klient publiczny), tu coś sie nie spina, w tą dobrą stronę myślę, czyli nie o wszystkim otwarcie nam powiedział CEO
Zaglosowali?mam nadzieje na usmiech jutro. wczoraj na latinoparty bramkarz sie w ogole nie usmiechal. ponurak. Francuzi wezma DW z przytupem.Zobaczycie. A za nimi beda MUSIELI pojsc inni.Jest uklad
No Panie i Panowie:byłbym zaskoczony gdyby wygrał mój (życzeniowy) kadydat tzn.Trzaskowski.dziadersto i tzw. mlodzi .Jedni mają PRLowskie mozgi,drudzy "tiktokowe pólmózgi" Wybrali na Prezydenta "bramkarza" .We łbie nie miesci?Chyba sie miesci..wystarczy poczytać forum.Gpw rzadzi zagranica.Obstawiam wodospad w tym przypadku.Ci ,którzy odmawiali podania na kogo głosowali..to kryptopisiory.Mysle ,ze bramkarz wygra i to ostro.To ogłaszanie sukcesu PO było smieszne.
tak chetnie wypisujecie rozne farmazony, np. ze polityka nie przeklada sie na gielde a teraz cisza?To wasz kraj przecież.Bedziecie mieli prezia na, ktorego kazdy ma haka. Nikt na zachodzie nie bedzie sie z takim krajem liczyl ani na taki kraj.Na gieldzie tez nikt sie z Polska nie bedzie liczyl.Z krajem, w ktorym jak w Kolumbii nie przeszkadz nikomu koles z polswiatka.Zalezycie od EU. Caly eksport itp. Amerykanskie beda doic. Dla gospodarki to katastrofa.Nic nie da sie przeprowadzic. Ahhh zapomnialem. Mencen zlikwiduje wszystkie podatki.Mozna siknac.
Weź na wstrzymanie, nie tylko platformersi się liczą w tym kraju. Nie szanował ludzi z niższym wykształceniem, wszystko wiedział najlepiej, więc niech teraz wie kto rządzi.
Chłopie wyluzuj. W Brukseli korupcja, że aż świszczy, także wcale nie są lepsi od nas. Platforma wygrala wybory i miało być eldorado, a się sami zaorali. Więcej ziemniaków i holland w przestrzeni.