Na 31. marca zostało im w kasie 3 tys. PLN słownie TRZY tysiące PLN gotówki. Z czego, więc 10. kwietnia wypłacili pensje? Znów zaciągnęli jakiś kredycik, czy może każdy z pracowników dostał po kartonie onkoBCG?
Zen ma rację.
Synthaverse ma bardzo poważne wewnętrzne problemy finansowe o których nie informuje i nie będzie informował na zewnątrz.
To co mówi prezes (bo tak każe mu rada nadzorcza) to kłamstewka i zwodzenie - bo trzeba coś dać udziałowcom na zewnątrz…
Jeszcze raz podkreślę, że nie mam dobrego zdania o zarządzie firmy i aktualna sytuacja to potwierdza. Po publikacji takiego raportu facet w spodniach jakim powinien być prezes powinien wyjść do ludzi i powiedzieć co się stało i co się stanie. A tu jak zawsze. Ale jeżeli chodzi o przewidywania to już wcześniej pisałem że przy rekomendacji bdm była wzmianka iż w pierwszym kwartale wystąpiły problemy z płatnością przez jednego z kontrahentów. Tak że wsadzić głowy do zimnej wody i przeczekać.
Wystarczyłoby wynająć "mamy CBR" i "mamy fabrykę". Podobno łącznie obiekty mają 2000 m2. Licząc po 50 zł za metr kwadratowy, dawałoby to 100 tys. miesięcznie. Ale aby coś wynająć, trzeba to mieć.
cieplo sie zrobilo to i ten w krotkich majtach od zdrobnien sie uaktywnil i do jego niejaki mario sie dokoptowal no po prostu elita-a co do wyplaty to co nie dostales kasy od twojego pryncypala ale cienke bolki
Dnia 2025-05-29 o godz. 17:48 ~optymista napisał(a): > cieplo sie zrobilo to i ten w krotkich majtach od zdrobnien sie uaktywnil i do jego niejaki mario sie dokoptowal no po prostu elita-a co do wyplaty to co nie dostales kasy od twojego pryncypala ale cienke bolki
Nie wiem co ci się zrobiło. Zaczynasz bluzgać zamiast dyskutować o sytuacji finansowej spółki, w którą utopiłeś swoje pieniądze. Przyznaj się! Informacja, że na koniec 31. marca 2025r spółka posiadała 3 TRZY tysiące gotówki w kasie trochę cię poruszyła.
Pewnie po raz kolejny raportowane ujemne przepływy pieniężne ciebie nie ruszyły, bo takie trudnego parametru nie potrafisz zinterpretować.
Co to za kuriozalny defetyzm? Niedawno świetny raport kwartalny i informacja o przedwczesnej spłacie wielomilionowej pożyczki, a teraz jakieś wypociny o 3 tys. PLN w kasie. Coraz dziwniejsze to trollowanie. XD
Dnia 2025-05-29 o godz. 20:35 ~Marcin napisał(a): > Co to za kuriozalny defetyzm? Niedawno świetny raport kwartalny i informacja o przedwczesnej spłacie wielomilionowej pożyczki, a teraz jakieś wypociny o 3 tys. PLN w kasie. Coraz dziwniejsze to trollowanie. XD
Ta wielomilionowa pożyczka w ramach postępowania układowego przed upadłością była spłacana przez OSIEM lat. A ta przedwczesna spłata nastąpiła na kwartał przed umówionym terminem.
Ależ mi SUKCES.
Teraz znów świetny raport kwartalny. Strata netto. Zadłużenie na różnych poziomach coś około 177 mln PLN. Rating kredytowy według metody Altmana B minus czyli bankrut. I... 3 tysiące PLN w gotówce na koniec kwartału.
Może to Synthasia trolluje w swoich raportach?! :D
To wygląda na koniec SVE. I bardzo dobrze. Od dawna piszę, że na kłamstwie nie uda się zbudować firmy. Zarząd myśli, że jeśli oszuka inwestorów, to kontrahenci nie dowiedzą się o tym. A kontrahenci też to widzą i nie chcą współpracować z oszustami. Możliwe, że oszukali również kontrahentów, np. pobierając pieniądze, a towar nie został dostarczony.
Możliwe, że właśnie dlatego podciągnęli kurs akcji, aby wywołać ruch, móc je sprzedać i na miesiąc uratować finanse firmy. Swoją drogą mam nadzieję, że SVE niebawem splajtuje. To byłaby najlepsza kara za wszystkie oszustwa, chociaż niestety nie dotknęłaby osób za nie odpowiedzialnych. Dla tych najlepszy byłby areszt.
Cześć ps.ktos ( plujący jadem ) pisałeś ,że masz koło 10 tyś akcji i co ? Chcesz aby walor w który inwestujesz poszedł na dno. Kolego coś tu mi nie jest pięć. Zacznij więc pisać jak mężczyzna ( inwestor/ inwestorka ) w długich spodniach bo zalatujesz dziecinadą , jesteś pośmiewiskiem tego forum. Pozdrawiam i życzę każdemu mega zarobku.
Nigdy nie napisałem, ile mam akcji. Nie pluję jadem, a jedynie cały czas wytykam oszustwa zarządu. I owszem, domagam się kary, która za jakiś czas nastąpi. Teraz tematem w mediach są wybory prezydenta.
Zapytaj sie wprost pseudoPrezesa, który zarabia drukując sobie i kolegom program motywacyjny. Tak robią tylko kiepscy Prezesi którzy kompromitują sie w oczach ludzi. No ale jeśli traktuje firmę jako swoją to może tak robić.
I jest emisja nowych akcji. Cikawe czy znów urządzą zabawę w pożyczanie - oddawanie? Może znów pojawi się "Inwestor", który obejmie emisję, aby szybciutko pościć ją w rynek?
Przed spotkaniem prezesa z inwestorami kilka razy napisałem, że pewnie szykuje się emisja, skoro prezes przypomniał sobie o akcjonariuszach. Jak widać nie myliłem się.