Dnia 2025-05-29 o godz. 14:47 ~ekozjeby napisał(a): > prąd z paneli i wiatraków ani nie jest tani, ani czysty > To eco przekręt od lewackiej narracji z ursulą na czele
co nie oznacza rzecz jasna, że gniota nie wyciągną np. na 2 zł
Nikt nie zasypie, jak będzie decyzja to sprzedaż poniżej złotówki będzie sporą nonszalancją. Wycena przy złotówie będzie śmieszna, zaledwie 88 milionów za największy projekt w kraju. Po 200- 300 mln nominalnie są warte spółki garażowe z gamingu które sprzedają 10 tys gierek dla dzieciaków . Tu ma być grunt, instalacja i produkcja energii dla Huty Głogów .
Dnia 2025-05-29 o godz. 14:47 ~ekozjeby napisał(a): > prąd z paneli i wiatraków ani nie jest tani, ani czysty > To eco przekręt od lewackiej narracji z ursulą na czele
W Chinach nie ma ursuli, lewactwa i pseudoekologicznych organizacji finansowanych przez obce wywiady. Mimo tego (a może dzięki temu) w Chinach w 2024 roku zbudowano 277 GW mocy w fotowoltaice, a w 2023 roku 216 GW. Chiny produkują obecnie więcej prądu z PV niż cała UE. Ciekawe ile by zbudowali gdyby uzyskanie bzdurnej decyzji na farmę 34 MW trwało 4 lata?
Po dobrej decyzji 1zł to będzie max. Zbyt dużo osób zawisło kilka lat temu i czeka niecierpliwie by wyjść z tego „interesu”. Oczywiście życzę wszystkim żeby to pofrunęło i na 5zł, ale bądźmy pragmatyczni.
Pisałem blisko miesiąc temu, że nie dostarczyli czegoś do RDOŚ, i że RDOŚ czeka na dokument. Otrzymała go Gmina a drugi egzemplarz powinien trafić do RDOŚ. Dlaczego nie trafił nie wiem. Wszyscy mnie wyśmiali ale wiem o czym pisałem. Oby te braki zostały uzupełnione. Nie sądzę, by to było przypadkowe niewysłanie czegoś do instytucji, ale i takie coś się zdarza. Zobaczymy jaki będzie jutro obrót i czy to będzie jakaś wskazówka. Oby to w końcu się udało zakończyć pozytywnie.
Nie wiem co złożyli a czego brakuje. Informacji zero, jesteśmy dla zarządu planktonem niewartym uwagi. Widać że planują jakąś większą, bardziej spektakularną akcję na tej spółce . Sami przecież mają miliony akcji które muszą urosnąć . Ja czekam, bardziej by mnie niepokoiły espi zarządu pod wywalanie, a tak, na spokojnie - będzie decyzja to my - czyli cały ten plankton przepoczwarzy się w szczupaki. Wg mnie będzie tak - po decyzji ruszą z akcją promocyjną tak jak kilka lat temu, tylko teraz na większą skalę . Wtedy szybko przebije 1 zł bo po 1,20 to latało jak kupili dwa artykuły w gazecie kilka lat temu. Bez gruntu, bez dokumentów, na samych obietnicach wtedy tak poszło . Oczywiście spadło bo ludzie tracili cierpliwość, teraz tylko decyzja pozwoli trwale przebić i podwyższyć tamte poziomy które ten papier już zna.
Dziękuję wszystkim za merytoryczną i kulturalną dyskusję, czekamy na dalszy rozwój wypadków - życzę kosmicznych zysków jako rekompensaty za te lata czekania i mrożenia kapitału. Nie wiem czemu ale z sekwencji zdarzeń czuję że tu będzie bardzo dobrze i poziom 20 groszy to prawdziwa inwestycyjna okazja.