• Wróciłem na dobre. Autor: ~Eustachy [91.150.207.*]
    Dla tych, którzy śledzą temat bardziej szczegółowo – poniżej krótkie podsumowanie faktów, które udało się uzyskać bezpośrednio od spółki THC Pharma (grupa Hemp & Health):

✅ Dystrybucja marihuany medycznej już się rozpoczęła. Produkty są fizycznie dostępne i trafiają do aptek – na razie za pośrednictwem innych podmiotów posiadających rejestracje.

THC Pharma pracuje nad własną rejestracją produktów. Proces wymaga m.in. badań stabilności od dostawców, co obecnie trwa. Złożenie wniosków rejestracyjnych jest planowane – to etap, nad którym spółka aktywnie pracuje.

Potwierdzono współpracę z realnymi hurtowniami i aptekami – zarówno dużymi sieciami, jak i niezależnymi punktami.

THC Pharma planuje sprzedaż pod własną marką – nie jest to tylko bierny pośrednik, ale operator budujący własne portfolio produktów.

Mają dostęp do pełnej gamy odmian (różne profile THC:CBD), więc po zakończeniu procesu rejestracyjnego będą mogli elastycznie reagować na potrzeby rynku.

Moim zdaniem to są konkretne informacje – nie spekulacje. Spółka nie mówi o „planach”, tylko działa: sprzedaż ruszyła, procesy trwają, współprace są zawarte.

Dlatego jako inwestor jestem zadowolony z kierunku rozwoju i widzę tu realne wejście na rynek, a nie tylko marketing.

Uwaga: Powyższy wpis przedstawia wyłącznie moją prywatną opinię i nie stanowi porady inwestycyjnej, rekomendacji ani zachęty do zakupu lub sprzedaży jakichkolwiek papierów wartościowych. Każdy inwestor powinien samodzielnie ocenić ryzyko i podejmować decyzje na podstawie własnej analizy.
  • Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~Wiesko [93.159.28.*]
    Warto zaznaczyć również, że THC Pharma ma kupować na wyłączność, zarejestrowane w Polsce odmiany marihuany medycznej W maju HMP udzielił w tej sprawie odpowiedzi
    PYTANIE Z DNIA12.05.2025 r.
    „W raporcie ESPI 17/2024 z dnia 20.06.2024 r. poinformowano o podpisaniu przez THC Pharma z polskim podmiotem umowy w zakresie zasad współpracy „Term Sheet” na kupno na wyłączność, zarejestrowanych w Polsce przez Partnera odmian marihuany medycznej, w ilości nie mniejszej niż 120 kg dla wskazanego Produktu. W raporcie wskazano m.in. że:
    – Partner złożył do URPL rejestracje na pierwsze dwa Produkty w lutym 2024 roku, zawierające odpowiednio 25% THC i 22% THC;
    – kolejne dwa wnioski Partner planuje złożyć w trzecim kwartale tego roku;
    – w ocenie zarządu Partnera, pierwszy surowiec farmaceutyczny, który obejmuje podpisany w dniu dzisiejszym Term Sheet – zgodnie z harmonogramem URPL – powinien zostać zarejestrowany jeszcze w bieżącym roku, w związku z czym pierwszy import planowany jest w pierwszym kwartale roku 2025.
    W związku z tym, że od podpisania umowy minęło już ponad 10 miesięcy zwracam się z prośbą o udzielenie odpowiedzi, na jakim etapie realizacji jest umowa, czy surowce farmaceutyczne, o których mowa w raporcie zostały już zarejestrowane i w jakim terminie jest planowany import?

ODPOWIEDŹ:
    Z informacji uzyskanych z THC Pharma: niestety Partner wciąż jest w procesie rejestracyjnym w URPL. Z niecierpliwością oczekujemy od niego na informację, iż produkt udało się zarejestrować, aby THC Pharma mogła przystąpić do współpracy i importu.
    Źródło: https://hhsa.pl/pytania-do-spolki/

• Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~Gosc [37.47.157.*]
    Nie przelogowales się buahahahaha
  • Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~Eustachy [91.150.207.*]
    Robi się ciepło…)
  • Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~Gosc [37.47.157.*]
    Ciepło będzie po reakcji KNF. ty wiesiek, na pewno złapiesz Flow.
  • Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~thiago [66.135.6.*]
    brawo eustachy
  • Re: Wróciłem na dobre. Autor: ~thiago [66.135.6.*]
    eustachy moze skomentujesz swoje wyniki?
[x]
HEMP -3,42% 0,19 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.