Nie przejmuj się ja też sprzedałem pozycję z kolekcji 2,26 zł/a. Oscylator jest tu troszkę przegrzany wybija drugą dziurę w suficie na RSI. Ja kieruje się techniką i dlatego narazie mnie tu nie ma. Otworzę ponownie pozycję, jak świecę białą będą przygasać. Tak własnie zrobiłem na poz 2,20-2,26 na korekcie pierwszej fali wzrostowej. Papier ma ogromny potencjał do wzrostu, to fakt. Ale spadki też mogą się zdarzać dotkliwe. Życzę udanych inwestycji pozdr. labik.
spoko loko pionieer zmniejszyl frefloat do marnych 7, a moze jeszcze dokupuja kto to wie, obecnie brak hamulcowego -> nie problem wykrecic niezly wynik przy takiej ilosci akcji, dodatkowo estonia odbija w astronomicznym tempie wiec mamy motywacje :)
Dzięki za podany adres.
Zainteresowałem się tą spółką gdy na tym forum napisał 05.08.2009 ~gracz:
Ostatnia spółka o zdrowych fundamentach która jeszcze nie odbiła ~gracz 1 2009-08-05 09:50
Po kilku dniach kupiłem dość znacznie po 2,40 -2,44 zł.Potrzymam ją trochę dłużej,bo faktycznie jak spojrzy się na trzyletni wykres,to potencjał do wzrostów (teoretycznie) ma ogromny a dopiero zaczęła wzrastać.Niepokoi mnie jednak trochę ten komunikat:
Silvano miało 12,85 mln EEK straty netto w II kw. 2009 r., wobec zysku przed rokiem
Warszawa, 24.08.2009 (ISB) - Estońska spółka Silvano Fashion Group miała 12,85 mln EEK skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w II kw. 2009 roku wobec 18,10 mln EEK zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 31,90 mln EEK wobec 66,47 mln EEK zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 319,39 mln EEK wobec 442,20 mln EEK rok wcześniej.
Narastająco w I-II kw. 2009 roku grupa miała 51,81 mln EEK straty wobec 32,14 mln EEK zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 569,07 mln zł wobec 814,36 mln zł.
W przeliczeniu na euro strata netto w II kw. br. wyniosła 3,31 mln zł straty netto wobec 2,05 mln zł zysku rok wcześniej.
Co o tym myślicie?Pewnie to dobrze,że strata w stosunku do poprzedniego kwartału się zmniejszyła,jak wszędzie.
Hmm... zastanawia mnie jak to jest faktycznie z free float na Silvano, bo w zakładce akcjonariat napisane jest, że wynosi on nieco powyżej 30%. I to moje pytanie: skąd free float na poziomie 7%?
Na podstawie wyników oceniłem że na dzień 30.06.2009 ff był trochę większy niż 5,3 %. Resztę akcji posiadają ujawnieni w raporcie akcjonariusze. Wśród nich są też tacy którzy posiadają trochę powyżej 1 % akcji. Zgodnie z prawem nie musieli o tym informować (bo mają mniej niż 5%) ale poinformowali zarząd o swoim stanie posiadania i jest to w raporcie.
Raport był jeszcze przed ogłoszeniem zwiększenia stanu posiadania przez fundusz.
Oceniam że Ty, inni koledzy i koleżanki oraz ja posiadamy około 0,3% akcji.
PS. Normalnie ff liczy się tak:
ff = 100% akcji - wszyscy posiadacze powyżej 5% akcji
Razem mamy na pewno więcej ja sam mam 0,1% ze średnią w granicach 2,10 i na razie nie mam zamiaru wychodzić. Poza tym tak się zagalopowałem, że w razie czego ciężko będzie mi z tym wyjść. Ale patrzę z optymizmem na kolejny tydzień i obstawiam next piątek na 4,20-4,50 PLN. Pozdrawiam akcjonariuszy
Ja sobie kupilem malutki pakiecik w piatek ze srednia 3,11 bo wczesniej niestety tkwilem na czyms innym i roche mnie omilelo ale licze tutaj na 6 zloty w najblizszym terminie a piatkowa sesja pokazala ze jest to wielce prawdopodobne jak tylko beda akcje brane jak do tej pory z prawego
No to ja jestem w lepszej sytuacji,bo kupiłem kilka pakiecików w cenie 2,40-2,44..Oczywiście będę to trzymać bo jestem na dobrym plusie ale dziś na google znalazłem jedną informację i trochę ona mnie martwi.Dziwne,że tej informacji niema na forum Bankier,oto ona.
Warszawa, 24.08.2009 (ISB) - Estońska spółka Silvano Fashion Group miała 12,85 mln EEK skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w II kw. 2009 roku wobec 18,10 mln EEK zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 31,90 mln EEK wobec 66,47 mln EEK zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 319,39 mln EEK wobec 442,20 mln EEK rok wcześniej.
Narastająco w I-II kw. 2009 roku grupa miała 51,81 mln EEK straty wobec 32,14 mln EEK zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 569,07 mln zł wobec 814,36 mln zł.
W przeliczeniu na euro strata netto w II kw. br. wyniosła 3,31 mln zł straty netto wobec 2,05 mln zł zysku rok wcześniej.