Wiceprezes Maciej Górski poinformował, że projekt przejęcia od ZE PAK projektu gazowego idzie zgodnie z planem.
"Jesteśmy po etapie due diligence. (...) Chcemy się rozwijać w obszarze energetyki gazowej. Jest to dla nas istotny kierunek budowania wartości, w związku z czym nadal podtrzymujemy nasze zainteresowanie realizacją tej transakcji. Mam nadzieję, że przy kolejnej okazji będziemy w stanie przedstawić więcej konkretów dotyczących tego, jak będzie wyglądała struktura tej transakcji i dalszy harmonogram jej realizacji" - powiedział Górski.
Dnia 2025-05-28 o godz. 12:30 ~Jaro napisał(a): > W lutym kurs był po 13 zł i była większa podaż niż popyt. Teraz ju z100% więcej i dalej ile?
W lutym spółka miała udzielonych ponad 800mln zł pożyczek ,ponad 500 mln zł w gotówce i brak kredytów. czyli 26/akcję. Do tego 49,5 % w PAK-PCE czyli OZE i wodór która od 2026 ma dawać ponad 500 mln zł zysku Ebitda. Do tego jedna z najnowocześniejszych elektrowni na węgiel (474 MW) czyli Pątnów 2 i kopalnie.Projektów i mniejszych firm nie liczę. Trzeba było kupować i nie sprzedawać tanio.:)
Wg jednych nie idzie zgodnie z planem, a wg innych idzie zgodnie z planem.
Skoro mam kilkadziesiąt % na plus, to jak nie idzie zgodnie z planem? Idzie lepiej niż plan zakładał, jescze 2 3 tyg.i oby zrobiło się x2.z mojego stanu początkowego
Bo jak ktos kupowal po 13-16 to ma prawie 100% zysku? I mu to starcza.
Inny czeka na 200%, a jeszcze inni zbierają pol dnia, a później na niskim wolumenie zbijają kurs. Jeżeli podbijając kurs do +8%, zebrałeś 50 tys akcji a na powrót kursu do +2%, zużyłeś 10 15tys akcji, to na moją logikę "zarobiles" 35-40 tys akcji. I jutro możesz powtórzyć, a do tego, ulica znowu "zaluje" ze nie sprzedała po 26.50 i by miała ładne kółko, pewnego dnia, poleci na 26.5 ulica sprzeda, aby zrobić kółko, a kurs juz nie wróci na kółko. Giełda.