• Ważne Autor: ~Bob [31.61.250.*]
    "Po wyjściu z biznesu detalicznego Citi Handlowy pozostanie spółką notowaną na GPW. Tak jak dotychczas, planujemy regularnie wypłacać dywidendę akcjonariuszom.

Rozmawiamy też z regulatorem na temat podzielenia się z akcjonariuszami zyskiem z lat poprzednich.

Intencją banku jest, aby do akcjonariuszy w formie dywidendy trafiły również wpływy ze sprzedaży segmentu bankowości detalicznej, pod warunkiem uzyskania zgody regulatora."
  • Re: Ważne Autor: ~Zibi [95.49.61.*]
    Do ilu spadnie cena banku po wypłaceniu dywidend i zmniejszeniu zysku, do 50-60 zł??
  • Re: Ważne Autor: ~Leo [5.173.19.*]
    Raczej niżej! Zarzad Banku sam określił według wskazania wynikającego że zgody KNFU na skup własnych akcji dla pracowników w 2025 roku. Wystarczy pobrać ten komunikat z oficjalnej strony Banku I podzielić owy kapitał przeznaczony na podana ilość akcji! Chyba wychodziło około 30 pln. A te qkcje dla pracowników powinny być skupowane na rynku jak w poprzednich latach.
  • Re: Ważne Autor: ~ja [31.183.166.*]
    Kolego czy te bzdury są wynikiem nieprzespanej nocy? "Citi Handlowy zakłada, że do 2027 roku zysk netto odpowiadający działalności biznesu detalicznego zostanie odbudowany wyższym zyskiem bankowości instytucjonalnej." "Ważnym obszarem zaangażowania banku będą ponadto inicjatywy wpisujące się w strategiczne priorytety kraju, jakimi są transformacja energetyczna oraz wynikające z sytuacji geopolitycznej rosnące inwestycje na rzecz obronności."
    Spokojnie też mam akcje Handlowego od paru lat, po prostu zastanawia mnie ta transakcja i jej konsekwencje. Miejmy nadzieję ze będzie tak jak napisałeś, w co wątpię.
    Co do nie przespanej nocy Kolego, mam chore dziecko, proponuję bez tego typu ,,osobistych wycieczek".
  • Re: Ważne Autor: ~Leo [5.173.151.*]
    I Generalnie kolegonudanej zabawy dalszej z tym walorem po 5 latach zamknąłem pozycje. Życzę Szczęścia, Zdrowia i Sukcesów oraz Zysków.
[x]
HANDLOWY 1,35% 105,00 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.