50/50 Ale Trumpowi zależy na dogadaniu sie.Bo ma już biznesową umowe z ukrainą,na której chce zacząć zarabiać.Myśle ze do Piątku bedzie cos wiadomo w którą strone pójdzie.Czekamy na projekt pokojowy ze strony ruskich,który może być w każdej chwili
Ruscy proponują omówienie memorandum i spotkanie ruski-ukraińcy już w najbliższy Poniedziałek..Jeśli dogadają sie w Poniedziałek co do szczegułów pokoju to kurs we Wtorek sie nie otworzy.A jeśli potem wyznaczą date spotkania prezydentów w celu podpisania pokoju to cena akcji 100procent wyżej w ciągu tygodnia od info o dacie podpisania pokoju.Ciekawe jaki kurs bedzie w najbliższy Piątek.
Ja też mam akcje i liczę na taki scenariusz jak opisałeś/aś. Staram się jednak patrzeć obiektywnie bo z historii wiemy jak to z ruskimi bywa A te 50tys. żołnierzy trochę mnie jednak martwi.
Wojna to jest biznes.Pokój to jest biznes.Świat już nie bedzie taki sam a ta wojna jest sterowana od samego początku.Od miesięcy co jakiś czas powstają niebezpieczne sytuacje,które budziły obawy że teraz to dopiero sie zacznie.Podobnie bedzie z tymi 50tyś.Trump ma plany globalne,tak samo Putin ze swoim klubem BRIkS.Dogadają sie.Trump dociśnie ukraine teraz aby sie nie stawiała skoro już jest tak blisko podpisania pokoju.A karta przetargowa żeby nieco poluzowqć UE bedzie własnie poparcie przez UE do przymuszenia ukrainy aby tym razem zgodziła sie na warunki ruskich.Ameryka juz dawno mówiła że ukrainy w NATO nie bedzie a Krym jest ruski.Trump chce zacząć wydobywać złoża na ukrainie a wiele firm chce robić biznes na odbudowie ukrainy.
Ruscy ujawnią swój projejkt pokojowy w Poniedziałek na spotkaniu ukraina-ruscy.Spotkanie ma być Poniedziałek rano.Więc decyzje raczej dziś trzeba podjąć co do posiadania akcji.
Strona ukraińska przyjechała do Stambułu z jasnym programem i chęcią podjęcia zdecydowanych kroków w kierunku pokoju" — przekazały AFP źródła w delegacji z Kijowa. "Jeśli Rosjanie są gotowi pójść naprzód, a nie powtarzać to samo ultimatum, to, być może, będziemy mieć dziś dobre wiadomości" — dodały.
Może tak bedzie.Ale ukraina gdyby tak chciała pokoju,przyjechała z takimi checiami jak napisałeś to by wczoraj nie zrobiła tego co zrobiła na terenie rosji dzień przed rozmowami..
A i jeszcze zawieszenie broni na 30 dni,ale w RMF FM tak to powiedzieli że sam nie wiem czy to zaklepane czy dopiero będą o tym rozmyślać. Czas pokaże. Ja. w każdym razie akcje trzymam i bez spiny- są długie terminy!
Ważne że rozmowy nie zostały zerwane. Trump powinien teraz docisnąć obie strony,jemu też zależy. Kolejne dni pokażą co z tego wyniknie. Póki co dalej jesteśmy w grze
Znamy juz memorandum ze strony ruskiej.To postęp.Jest teraz przy czym negocjować.Teraz już ma do czego odnieść sie też USA.Czy USA przyczyni sie teraz jakimś argumentem nie do odrzucenia,do ustepstw któtejś ze stron?Małe kroczki już są.Wymiana jeńców była.Teraz kolejna a nawet zawieszenie walk na 3 dni w wybranych regionach to też mały kolejny krok.Może małymi kroczkami to jest rozwiązanie.Ja czekam na reakcje USA po dzisiejszych rozmowach.