powyżej tak prezentuje się budynek będący własnością spólki INVENTION MED a na parterze tego budynku zagraniczny bank podpisał umowę najmu 320 m2 na okres 5 lat.
A na forum bez zmian 7 dni w tygodniu, czy to weekend czy święta ciągłe wpisy takicj haj Vincent, Analityk, technik-at, jesusCHRISuperstar, Nowy, Obserwator, src, itp martwiące się się o spółke której przecież ABSOLUTNIE nie chcą kupować jej akcji ZA ŻADNE SKARBY :)
Obecnie u mnie ilość akcji INVENTIOMED to 630 000 sztuk. średnia poniżej 17 groszy.
Jak dla mnie perspektywa wzrostu i zarobku min 200% a może i 500% w ciągu 2025 roku jest zdecydowanie większa niż ryzyko dużego spadku z obecnego kursu 19 groszy. Podsumowując można zaryzykować stratą 10% by zyskać 200% a może i +500%. Jak kto woli? KUPUJ PLOTKI SPRZEDAWAJ 10-20 WYŻEJ FAKTY
Dlatego nie dziwią mnie te narastające wpisy dotyczące spółki jaką jest Invention pisane od rana do nocy, nawet w weekendy przez tych co ABSOLUTNIE nie chcą przecież kupować tych akcji bo tak sami piszą hehehehe
INVENTION stanowi obecnie 6% mojego portfela, obecnie oprócz krypto TAO gram głównie na dużych spółkach, w portfelu od kwietnia mam m.in Polimex, od 49 zł trzymam potężny pakiet ORLEN i czekam do dnia dnia dywidendy prawie już połowa roki przyniosła mi solidne zyski na spółkach zbrojeniowych oraz ukraińskich, wiele kółek na kryprtowalucie TAO. Nawet nie napisze ile sumaryczny zysk już w tym roku, bo niektórzy po tych danych nie trzymają ciśnienia próbują mnie obrażać. Szkoda tylko, że nic to wam nie daje bo spływa to po mnie jak po kaczuszce. Na tym forum pierwszy post napisałem w 2003 r. Śmiem twierdzić, że może i niektóre wpisy robią ci co wtedy się urodzili hahahahahahahahahaahah Pierwsze akcje kupowałem w 1998 roku :)
przeczytałem dziesiątki tysięcy wątków i pewnie jeszcze więcej wpisów z których w ostatnich 4-5 latach bardziej intensywnych sam napisałem ich tysiące. Więc NIC i NIKT nie jest mnie wstanie ani obrazić ani zaskoczyć. Możecie się starać ale szczerze powiem wam, że szkoda waszego czasu.
Co do samego forum i jego wpływu na decyzje innych jest ono ŻADNE. natomiast jeśli ktoś dokonując decyzji inwestycyjnych sugeruje się wpisami na forum bez samodzielnej analizy i sprawdzenia danej spółki to ....życzę powodzenia bo prędzej czy później zbankrutuje. Oczywiście nie dotyczy to inwestycji w Invention bo spółka mają samą nieruchomość, działkę, dotację, udziały w SBE co jest warte z 3 x tyle co obecny kurs jednocześnie spółka nie ma żadnych długów zagrożonych niewypłacalnością a jedynymi są pożyczka NIEZABEZPIECZONA od prezesów. Raczej nie wrzucili w swój biznes 20 mln zł by stracić swoją kasę i jeszcze udziały w spółce.
Jeśli ktoś normalny to w ogóle czyta bo do nich nie zaliczam tych wymienionych powyżej w pierwszych zdaniu "martwiących" się o moje akcje i moje zyski to zanim podejmiecie decyzje analizować fakty a nie wpisy i dotyczy to również moich wpisów chociaż ja pisząc staram się podawać FAKTY i ARGUMENTY poparte chociażby zdjęciami.
pozdrawiam moich fanów na tym forum, buziaczki dla technik-at, Sie, Vincent, src, Obserwator, jesusCHRISTsuperstar, Nowy, karol itp.
Dziś zwiększyłem ilość akcji o 30000 i łącznie mam już 630 000, kto przeczytał podobny wątek wie, że od tamtego czasu zwiększyłem ilość akcji o 230 000 sztuk.
Tak dla wyjaśnienia.
Każdy oczywiście robi co chce, na nic nikogo nie namawiam bo każdy ze swoimi pieniędzmi dysponuje samodzielnie. Przypomnę tylko, że takie same argumenty dawałem na spółce 4Mass w czerwcu 2020 roku a w lipcu kurs z poniżej 20 groszy poszedł na 4 zł. Licząc od kusu minimum do maximum kurs poszedł o prawie 3000%
zgasisz tu światło albo w najlepszym razie będziesz spłacał i utrzymywał ten budynek latami, obejmując pp po 0,1 PLN - najniższej z możliwych cen emisyjnych ja GPW. Tylko, że ponad 2 lata temu gdzie sytuacja była znacznie lepsza Zarząd zrezygnował z tej emisji gdyż bał się, że nie zostanie objęta. To kto teraz to weźmie jak okazji na GPW bez liku i nie trzeba czekać 2 lata na dopuszczenie nowych akcji.
vincnent zobacz na PARAspółce OZE znów opóźnili poblikacje raportu rocznego a na Invention przyspieszyli :)
A czego zarząd miał się bać, ze emisja sie nie powiedzie? hahahahaha na emisji Sofblue chętnych było kilkukrotnie więcej niż chcieli to po pierwsze
po drugie zdecydowali, że nie opłaca im sie rozwadniać kapitału akcyjnego bo pożyczkę spółce udzieli właśnie Sofblue
odpowiedź na pytanie misiaczku, po co ma być emisja akcji, kto ma ją objąć i po co? :)))) Kasa z najmu będzie, został jeszcze jeden lokal 180 m2 do wynajęcia więc pewnie teraz pójdzie szybciej jak będą mieli bank a moze i sam bank sobie powiększy lokal :)
już ci to tłumaczyłem...jakby tu miala być emisja taka jaka była na 4Mass z prawem poboru to tu będziesz akcje oglądał po 3-4 zł a może i więcej. Dopiero po takiej podbitce komuś sie opłaci obejmować akcje z prawem poboru i czy ty myślisz, że oni tam w Zarządzie spółki tego nie wiedzą ? Myślisz, że i autoryzowany doradca tego nie wiem ? :))))
A swoją droga nie wiem po co się przejmujesz emisjami akcji z prawem poboru skoro ciebie to nie dotyczy bo prawo poboru dotyczy tych co na dzień prawa poboru będą mieli akcje INM na rachunku :)
Krzykaczki bez akcji w strasznych nerwach :) Nawet nie mam czasu na wszystkie ich zaczepki odpowiadać bo bym nic innego w życiu nie robił tylko siedział na forum a to forum ma być dla mnie PRZYJEMNOŚCIĄ i odstresowaniem się po zarabianiu pieniędzy :)
I chyba do tych ok 2 mln zysku z umowy na 5 lat z bankier przybędą dodatkowe zyski bo zapewne wynajęli pozostały lokal 180 m2 i wg ceny ofertowej 95 zł + 16 zł + koszty utrzymania rocznie da to przychody ok 240 tys. zł
Każdy grosz się liczy na początek działalności a teraz niech zaczną biznes z docelowym produktem!
technik-at się pospieszył z kupnej ja jeszcze poczekam
Autor: technik-at [77.65.22.*] 2025-05-27 14:13 Opublikowano przy kursie: 0,19 zł , zmiana od tamtej pory: -6,20% dziękuję jeszcze raz wziąłem w tych okolicach, oddam ci 20-30% wyżej
2 dzień czerwca na fali PO wyborczej irytacji niektórych :) Będzie okazja do kupienia. Dziś wpadł tylko jeden mały pakiecik ale do portfela wrzuciłem dwie ciekawe spółki :)
jak wzrosną obroty i przejdą 1 zł to dopiero zaczną się prawdziwe wzrosty ! Ludki na bankierze większość jedynie co umieją to tak jak technik-at podpinać się pod innych i dopiero wtedy zarabiać. Tak więc jak kurs zacznie iść w górę to będą przychodzić i dochodzić nowi kupujący.
Dlaczego sobie delikatnie skubię ale większe zakupy dopiero jak wzrosną obroty i kurs będzie stabilniejszy.
nie widzę obecnie na giełdzie lepszej spółki której akcje można kupić w zasadzie w dołku i spokojnie czekać na dużą stopę zwrotu i to bez nerwowego zaglądania na notowania
Widzę, że sam ze sobą prowadzisz monolog :D a kasy jak nie było tak nie ma, skupiłem spółki które naganiasz ty i tobie podobni, dla mnie żadna strata jednak to jedna wielka ściema
Czas na zbieranie się zbliża, weekend i trwa wycie za moimi akcjami:) chętnych do kupna przybywa a na sprzedaży akcji w całym afkuszu dla 4-5 może 6 średnich kupujących!!!
Tu na takie zyski w wysokości 500-600% trzeba będzie poczekać aż spółka pokaże przychody ze sprzedaży Tutorderm a do tego czasu mogą podejść może pod 60 gro max 80 groszy, by przejść 1 zł i wyżej potrzeba rozkręcenie podstawowego biznesu
kolejna sesja z niskimi obrotami, widać, że męczą się by przejść nawet te marne nic nie znaczące 20 groszy bo tu nie o 20 ani nie o 30 groszy to 30 gr i wyżej było na tej spółce już wielokrotnie tu idzie gra o poziomy conajmniej kilkukrotnie wyższe !
Jak wejdzie kupno i większy kapitał to będzie i 500% i 1500% ale do tego czasu to można sobie o tym pisać. Akcje mam i to mnie cieszy bo nie muszę jak inni o nie prosić lub kupować je po wyższych cenach niż mam.
Wahania kursu nie są dla niektórych dobre bo oddają ze stratą a tu wahania były, są i będą. Kto wie ile jest warta spółka i jaki ma potencjał to akcji nie sprzedaje.