• 30 zł Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Sam chłodziłem oczekiwania po wynikach za Q1. Kilku forumowiczów przepowiadało, że lada dzień będzie 36 zł. Q1 nie jest zbyt istotny w kontekście wyników za cały rok, ale jednak świadczy o pewnej poprawie, o tendencji. Teraz mamy świetne dane z GUS. Równiez dane o e-commers w segmecie "odziec obuwie" za kwiecień są bardzo dobre. A kurs Answer w okolicy 30 zł. Obrotu mizerne... W świetle innych spółek z braży, wyników i kursów, kurs Answear robi się bardziej atrakcyjny niż bardzo niedoszacowane LPP. Jełśi w Q2 będzie EBITDA powyżej 15 mln, a uważam, że jest na to szansa, to na Answear też zacznie się jazda.
  • Re: 30 zł Autor: ~helpi [46.112.96.*]
    Jazda jak Igi Świątek
  • Re: 30 zł Autor: ~Antoni [94.254.168.*]
    Helpi_ tak jak mówiłem, że nie będzie reakcji na dobry raport za Q1, i miałem rację, tak będę miał rację twierdząc, że po raporcie za Q2 kurs wejdzie minimum na 35 zł. Warunek to 15 mln zł EBITDA.
  • Re: 30 zł Autor: ~Konrad [185.79.32.*]
    Nie do końca zgadzam się z twoją teorią dot. Q1. Dla CCC też jest to najgorszy kwartał, a spójrz jakie były stopy zwrotu w tym okresie w 2024 r., a obecnie kurs jest blisko ATH. Na ANR w ostatnim czasie widać zadyszkę popytu i większą podaż. Niewykorzystanie dzisiejszych rekordowych danych o sprzedaży detalicznej i jeszcze mocniejszych w segmencie odzież i obuwie woła o pomstę do nieba (zobacz ponownie na dzisiejszą reakcję na CCC czy LPP). Najlepiej jakby jak najszybciej doszło do podmianki MCI na TFI i OFE, ale biorąc pod uwagę wielkość pakietu i reputację MCI wśród funduszy może to nastąpić znacznie później niż nam się wydaje. Pozdr,
  • Re: 30 zł Autor: ~Cymes [31.0.121.*]
    Zgadzam się, że tutaj może jeszcze długo MCI być obciążeniem. Wyniki mają duże lepsze od ccc a stoją w miejscu
  • Re: 30 zł Autor: ~Antoni [94.254.168.*]
    Do Konrad: kilka niuansów, jeśli porównujesz dzisiejsze odbicie na CCC i LPP z kursem Answear, to patrz też, od czego odbijało się CCC i LPP po piątkowych spadkach. Kurs CCC od końca marca idzie bokiem (28 marca kurs 234 zł, w tym czasie Answear był poniżej 25 zł, a LPP ...... pod koniec marca chodziło w okolicach 18 000, w ostatni piątek chodziło nawet poniżej 15 000). Oczywiście masz rację, że wyjście MCI poprawiło by sentyment. Ale MCI wyjdzie, dopiero jak dobrze zarobi, jestem przekonany, że nie oddadzą Answear poniżej 60 zł, a może nawet 80 zł. Jeśli założenia programu motywacyjnego będą realizowane, to w ciągu 2-3 lat nawet 80 zł jest realne. Kolejny argument: "dla CCC Q1 też jest najmniej istotny" doprawdy? Porównaj sobie procentowy udział przychodów w Q1 Answear i CCC. To naprawdę nie to samo.
    Zresztą... jeśli EBITDA w Q2 będzie powyżej 15 mln to wrócimy do tego wątku. Zobaczysz, jak bardzo wpłynie to na kurs.
  • Re: 30 zł Autor: ~Krowa [77.73.16.*]
    I co to znowu za umówiony zrzut towaru...
  • Re: 30 zł Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Zaraz tam zrzut. Koledzy z fundów umówili się na transakcję i tyle.
    Tego nie wiemy, kto komu... tak czy siak, jak ma byc tu normalnie, jak takie gierki... niech poza sesją pakiety sobie sprzedają....
  • Re: 30 zł Autor: ~Konrad [185.79.32.*]
    Kolejny raport półroczny będzie dopiero za 4 miesiące. Do tego czasu na kurs mogą wpływać: 1) Dane makro: miesięczne dane o sprzedaży detalicznej i posiedzenia RPP, 2) ze strony spółki: szacunki przychodów na początku czerwca i września, 3) ze strony TFI: aktualizacje stanów posiadania też w czerwcu i wrześniu. Czy w tym okresie spodziewacie się jesszcze jakichś innych cenotwórczych informacji? Pozdr,
  • Re: 30 zł Autor: ~helpi [46.112.96.*]
    Wiem jedno. Ta spółka to moja porażka. Od początku do mojego końca. DNO.
    To nie wina spólki, jako takiej, a ma pewno nie w 100%... tak czy siak, idzie w lepszym kierunku... zamiast sprzedać dobrałam... :D
  • Re: 30 zł Autor: ~Antoni [155.140.133.*]
    Krowa_zgadzam się w pełnej rozciągłości. Na szczęście, w przeciwnieństwie do _helpi_ ta inwestycja to nie moja porażka, bo tylko raz dobrałem niewielka ilość po 32 zł, a zdecydowaną większość akcji Answear kupowałem w przedziale 16-24 zł. Ze średnią niewiele ponad 22 zł jestem średnio zadowolony z tej inwestycji. Nie tak jak z CCC, ale nie mam powodu do płaczu. Na razie nie zamierzam dobierać, choć uważam, że szanse na 40 zł w tym roku sa wysokie. Staram się jednak nie "ładować wszystkich jajek do jednego kosza", a Answear stanowi już prawie 30% mojego portfela.
[x]
ANSWEAR 1,88% 18,42 2026-05-15 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.