Wolę w PLN ebit 6400 zysk netto 3800..... jeśli nie dla porównania z wynikami 1Q2025 które powinny być lepsze to ja nie wiem.... dużo zagadek.... oświeć nas:-)
Oczywiście jak zawsze masz rację że chodzi o analizę porównawczą 1Q24 i 1Q25. Jednak przypominam te dane w nadziei na rychłe zestawieni ich z nowymi danymi za 1Q2025.
Jak sądzisz będą lepsze niż rok temu?
Ja mam nadzieję że będą gorsze - wtedy kurs rośnie w odróżnieniu od dobrych wyników wtedy kurs się osuwa na południe.
Anyway już czas na raport.
Widziałeś wyniki KSG za 2024?
Widzisz kurs akcji?
Prawidłowość opisana wyżej wynika z nieszczelności obiegu informacji. Kurs akcji jeszcze przed ujawnieniem informacji już ma ja wcześniej uwzględniona w cenach akcji.
Jakich wyników się spodziewacie? Ktoś poda swoją prognozę?
Dziś, jutro może w piątek. W internecie nic nie znajdziesz. Ksg podaje kiedy chce z przyzwoitości trzymając się polskich regulacji. W każdym razie już zaraz poda.
A jakie są twoje oczekiwania
naiwny Elo widiales wyniki milion usd zysku mesiecznie. 3 mln usd kwartalnie /0.09 usd na akcje.
Widziales kurs akcji jak zareagował?
A teraz powiedz Elo ze hommoh pisze „dyrdymały„
Zazdroszczę. Też bym chciał dokupić ale nie ma ,,rezerwy " na zakupy a poza tym mam tego trochę..... Poniżej 3,00 też były transakcje ale to sprzedaje ten kto ,,musi" albo ten kto ,,dusi " (kurs) .... raczej to drugie
Przy takich wynikach i rozwoju to grzechem w tej cenie nie kupic niech martwia sie Ci co brali niedawno po 5zl i 4zl teraz jest czas na zakupy https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/KSG-AGRO
Koniec wojny - i rynek doceni KSGAGRO - narazie tylko odważni inwestują - później będą Wszyscy chociaż w śród moich znajomych jest coraz większe zaufanie do KSG a to cieszy i małymi łyżeczkami zebraliśmy spory pakiet akcji (kupowaliśmy też po 4 zł niestety :( nawet trochę po 4,8) ale doszliśmy do wniosku, że trzeba rozłożyć zakupy i uśredniać - bo nigdy nie Wiesz kiedy będzie dołek a kiedy górka (kiedy Putin "wypadnie z okna) - trzeba trzymać kciuki za Ukraine i jej osłabianie Rosji a ostatnie ataki są spektakularne. Pozdrawiam i nie panikować - przy próbach zbicia kursu
Ooto to Dede jak zawsze mądrze prawi.
Byle tylko nastał pokój.
A co jeśli w podręcznikach historii nasze wnuki przeczytają: "..od Euromajdanu (2014) do 2044 roku trwała wojna trzydziestoletnia, która zakończyła się depopulacja Ukrainy, która ocalała w granicach sięgający tylko do Dniepru.
Do dziś nie zawarto pokoju a granicą jest linia demarkacyjna"