jak dane z GUS były słabe to CCC miało mocne wyniki jak teraz dane z GUS się poprawiają to CCC będzie miało słabe wyniki. By się to składało z pesymistycznym obrazem Miłka na konferencji i na Wall Street ostatnio w Karpaczu
Ani konferencja ani WallStreet nie były negatywne, po co piszesz głupoty. Biznes ma tutaj znacznie, a pogoda to krótkotrwała niedogodność i jedyne co w Twojej wypowiedzi czuć, to chęć spadków.
kurs się przeważnie rozgrywa pod najbliższe wyniki a szczególnie na tym papierze , dlatego jak nienaturalnie wysokie obroty zmaleją będzie tu spora korekta.
Też nie jest to prawdą, gdzie widzisz granie pod wyniki? Raz idzie po wynikach zmiana, a innym razem pod wyniki, a jeszcze innym jak wcześniej, to głównie ze względu na długoterminową zmianę sytuacji ccc, innym jeszcze razem pod informacje napływające w trakcie... nie ma tutaj schemaciku jak dla dziecka, który chyba w swoim zadufaniu próbujesz ułożyć w głowie i uznać, że "chłopie, ja siedzę na giełdzie już długo i wiem jak to działa i tak to jest bo tak widziałem" (czy coś w tym stylu)
rozgrywam CCC pod shorta od 4 kwartałów i wiem jak zachowuje się tutaj kurs i umiem rozpoznać kiedy instytucje wychodzą z papieru albo stabilizują kurs by paniki nie wywołać. Gdyby CCC nie było w WIG20 już dawno okolice 210/200 by dotknęło i jestem tego pewien przy takich perspektywach na kolejny kwartał i tak lipnej konferencji. Ale się łudżcie że wszystko jest dobrze. Ja shorta już mam zbudowanego w zasadzie już kolejne kółko robię i znam ten schemat po kursie kiedy fundy a nie ulica na nim pracuje.
"Ja shorta już mam zbudowanego w zasadzie już kolejne kółko robię i znam ten schemat po kursie kiedy fundy a nie ulica na nim pracuje."
mara12, proszę pochwal sie, ile na tym shorcie dzisiaj zarobieś, bo nie wiem jak ateraz jest dźwignia? Zarabianie na spółce, któa jest w trendzie wzrostowym, to naprawdę trudna robota. Z całą pewnością zakładasz shprta na każdym lokalnym szczycie i zamykasz zawsze w samym dołeczku. Po ile tym razem planujesz zamknąć tę pozycję?
Od 4 kwartałów kurs jest w trendzie wzrostowym, a ty podobno zarabiasz na s... Zresztą kółka to czysty hazard i w dłuższej perspektywie człowiek staje się dawcą kapitału, a nie zwycięzcą.
jak się nie potrafi myśleć to się gra tylko longa i liczy że kiedyś akcje urosną. Po 3 konferencjach dało się piękną kase zarobić kiedy nie było chwilowo pod co grać tak zwana sprzedaż faktów. Trzymajcie swoje longi ale mogę się założyć że po jednym szybkim shorcie zarobiłem znacznie więcej niz wy na longach kisząc akcje.
No to dawaj chwal się ile na tych 20 akcjach zarobiłeś na shorcie. Jak powiesz ile to ja Ci powiem ile zarobiłem na longu(i to prawdziwą kwotę podam) bez ściemy
Bardzo aktywnie kupowano spółki odzieżowe, CCC wzrosło o 4,21% przy obrotach sięgających 120 mln zł, LPP zyskało 4,03%. Wprawdzie część komentatorów wiąże przebieg sesji z politycznym przebiegiem weekendu, ale w naszej ocenie znaczenie miało tu ekonomiczne wydarzenie dnia – rewelacyjne dane o sprzedaży detalicznej, która wzrosła w kwietniu o 7,6% r/r po spadku w marcu o 0,3% r/r. Nawet uwzględniając przesunięcie Wielkanocy jest to rewelacyjny wynik, który mógł wesprzeć WIG20 – dynamika w kategorii „odzież i obuwie” sięgnęła 8,4%, w „żywność” 9,7% r/r (Dino drożało 3,34%). Czyżby w końcu konsumpcja ruszyła mimo złej pogody? Czy to błędne dane Gus spece mara i inne wynalazki.
Antoni przecież wyniki finansowe za 1qw są znane i zawierają już kwiecień-a wyniki były płaskie przypominam pod kątem przychodów-takze można skasować watek
Do _realista_ nie do końca. Dane z GUS dotyczą kwietnia, który już jest ujety w wynikach CCC za Q1, ale świadczą o "budzącym się" konsumencie. Tak, wiem, że późna Wielkanoc itd. Ale to raczej nie będzie jednorazowy wyskok konsumpcji. Konsumpcja będzie rosła z każdym miesiącem. Pierwsza obniżka stóp juz była. Raty kredytów miezszkaniowych i pożyczek spadają. Powoli będzie się rozkręcała, a dane z kwietnia to pierwszy namacalny sygnał.