Jeśli liczysz na to, że wysoka pozycja IFZ w Top sellers przyciągnie tu duży kapitał (czyli graczy instytucjonalnych) to chyba czeka Cię rozczarowanie. Za mała płynność jest na GOP, żeby tu fundusze przyszły. W najbliższym czasie dla sektora istotne będą dwie premiery: the alters i Cronos, jak się udadzą to może i cały sektor zyska.
Dnia 2025-05-25 o godz. 22:08 ~wawelski_smok napisał(a): > Jeśli liczysz na to, że wysoka pozycja IFZ w Top sellers przyciągnie tu duży kapitał (czyli graczy instytucjonalnych) to chyba czeka Cię rozczarowanie. Za mała płynność jest na GOP, żeby tu fundusze przyszły. W najbliższym czasie dla sektora istotne będą dwie premiery: the alters i Cronos, jak się udadzą to może i cały sektor zyska.
Tak jak w temacie, napisałem "jakikolwiek" powinien być wyraźny wzrost obrotów jeżeli ktokolwiek szuka okazji w sektorze. Na nic się nie nastawiam postawiłem tezę, jutro weryfikacja. Jest umieralnia na obrotach nawet kilku "leszczy" jest w stanie podbić mocno obroty, zobaczymy czy chociaż tych kilku się znajdzie. W sezonie na gamedev byłoby z plus 30%, gdybyśmy byli spółką militarną to w tydzień za 300% ;-) zobaczymy w jakim punkcie jesteśmy chociaż premiera JDM pokazuje że kolorowo nie jest.
Dnia 2025-05-26 o godz. 14:21 ~kuna napisał(a): > Niestety gaming poszedł w odstawkę, reakcja praktycznie zerowa. > Pozostaje czekać na propozycje dywidendy na pocieszenie.
Na Render dywidenda szarpnęła kursem tu pewnie będzie podobnie pocieszenie się zbliża może wspólnie z dobrym raportem coś się tu trwale zmieni a nie tylko pojedynczy wystrzał.
Dnia 2025-05-28 o godz. 15:09 ~cyba napisał(a): > O jakim dobrym raporcie piszesz. Bo ten pojutrze bedzie zly.
Gdybym oczekiwał złych raportów to nie byłoby mnie tutaj, rozumiem że mając tak mocne przekonanie otworzysz krótką pozycję żeby wykorzystać tę wiedzę. Trolujesz tu pod dziesiątkami nicków, tracisz tylko czas nic z tego nie wynika.
Dnia 2025-05-28 o godz. 16:21 ~Cyab napisał(a): > Budowalem tu pozycje kilka miesiecy i tyle samo bede ja zamykal arogancki lumpie, wiec slabszy raport mam gdzies, koncze nie mamy o czym rozmawiac
To prawda nie mamy o czym rozmawiać, z takimi aroganckimi lumpami mam do czynienia często ponieważ taka jest specyfika bankiera. Niestety jest to dyskusja asymetryczna, ponieważ ja piszę po jednym nickiem i zawsze można do mojej wypowiedzi się odnieść z wielonikami dyskusja jest stratą czasu.
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-wyglada-ze-dno-zostalo-osiagniete-w-2023,64223807.html co mi po takich mądralach? mam się tym sugerować?
https://www.bankier.pl/forum/temat_re-to-teraz-by-pasowalo,41408415.html wiesz ile od tamtego czasu naczytałem się bzdur o spadkach, o spadających rakietach, tylko nicki się zmieniały
Tutaj mają grę która będzie sprzedawała się przez lata, strategia która ma USP, realne lokacje. Przez ten czas będą dochodziły nowe tytuły, odwrót od gamingu nie będzie trwał wiecznie w końcu kasa przyjdzie ponownie do sektora, a GOP to zarabiająca dobrze zarządzana spółka. Tyle w temacie.
ps Tu masz świeżą dyskusję z jak to nazywasz "aroganckimi lumpami" i parz pod tym samym nickiem https://www.bankier.pl/forum/temat_ciagle-pierwsza-10-w-japonii-trolownia-zrobi-sciek-na-forum-przy,71051177.html
widac jak sie znacie na gamingu najwazniejsza gra tego roku to starrupture od creepy jar z 5 razy lepsza gra od symulatora chodzenia od 11bit. dodatkowo spolka ma sporo mniejszy kap. Docelowo uwazam ze gaming bedzie wygladac tak CD Projekt dlugo dlugo dlugo nic Creepy Jar dlugo nic i cala reszta. dlaczego ? Bo Cd Projekt jest najlepszy a Creepy Jar jest lepsze od innych bo umie robic gry w Coopie + dobre graficznie z dobrym pomyslem konkurencyjne na rynku i to juz wystarczy zeby byc nr 2 z polskiego gamingu. Bloober nie ma podjazdu bo nie umie w multi to samo 11bit i inne moze pcf by powalczylo jakby sie ogarnelo z creepy jar o drugie miejsce takie sa realia a wy zyjecie w swiecie z mchu i paproci dziekuje za uwage w ciagu roku dwoch wszystko sie urealni. Cd Projekt nr 1 Creepy Jar nr 2
Dnia 2025-05-28 o godz. 15:00 ~kuna napisał(a): > Dnia 2025-05-26 o godz. 14:21 ~kuna napisał(a): > > Niestety gaming poszedł w odstawkę, reakcja praktycznie zerowa. > > Pozostaje czekać na propozycje dywidendy na pocieszenie. > > Na Render dywidenda szarpnęła kursem tu pewnie będzie podobnie > pocieszenie się zbliża może wspólnie z dobrym raportem coś się tu trwale zmieni > a nie tylko pojedynczy wystrzał. >
No to pocieszenia dywidendowego nie ma, umieralni ciąg dalszy, ech, liczyłem na min 10% dywidendę nawet tego nie ma.