• dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: starywielb [178.235.27.*]
    Oto karty które są w rękawie - tylko trzeba schylić się i chcieć tam zajrzeć.

Francuci wzieli 83% emisji (seria S) wynoszącej 750K akcji. Emisja ta nie mogła być większa. Czy to oznacza, że jakby nie było górnego limitu (poniżej uchwała) to objęliby więcej?

(...) W dniu 28 czerwca 2024 roku, Walne Zgromadzenia Akcjonariuszy w drodze Uchwały nr 18a, przyznało Zarządowi upoważnienie dokonania podwyższenia kapitału zakładowego Spółki  poprzez  emisję  nie więcej  niż  750.000  (siedemset pięćdziesiąt  tysięcy)  akcji  zwykłych na okaziciela.  Powyższe  upoważnienie  zostało  udzielne  do  dnia  30.06.2027  r.  (...)

druga sprawa:

w raporcie rocznym za 2024 mamy przychód od agencji wywiadowczych 4,7 mln PLN, w 2023 było to około 2 mln PLN. Ja nie widziałem kontraktu z agencją wywiadowczą w 2024. Zatem to mógł być pilot, może to pilot tego na co czekamy i o czym pisze sama spółka w raporcie

(...) Nasze  projekty  w  europejskim  sektorze  rządowym  w  2024  roku  były  przełomowe.  Oczekujemy,  że  te
    zaangażowania przełożą się na bardzo duże sprzedaże na zupełnie nową skalę, z których część ma się rozpocząć
    w tym roku. Przebudzenie europejskiego rynku obronnego stanowi dla DataWalk czynnik napędowy, dodatkowo
    wzmacniając te możliwości (...)

Nie ma wielu agencji wywiadowczych w FR, są dwie (od bezp. wew. i zew.)

zacznijmy od wew:

Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) to francuska agencja bezpieczeństwa wewnętrznego – odpowiednik MI5 w Wielkiej Brytanii czy ABW w Polsce

DGSI odpowiada za bezpieczeństwo wewnętrzne Francji, a jej główne zadania to: Zwalczanie terroryzmu i ekstremizm, Kontrwywiad (ochrona przed obcymi służbami), Zwalczanie szpiegostwa przemysłowego, Cyberbezpieczeństwo i ochrona infrastruktury strategicznej, Monitorowanie zagrożeń hybrydowych (np. dezinformacji)

Liczba pracowników: ok. 4 000 (z tendencją rosnącą)
    Budżet (2023): ok. 650 mln euro
    Kierownictwo: od 2017 roku agencją kieruje Nicolas Lerner

ta druga jest niemniejsza

wystarczy aby top management od nowego intestora z tych agencji znał się z kimś z top managementu z tych agencji aby wiedzieć jaki jest potencjał spółki w najbliższej przyszłości.

Mam nadzieje, że na tym forum są osoby, które skupiają się na meritum sprawy a nie na szumie. Ta spółka to rewolucja
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    Jak rozumiem - pijesz do moich wpisów. Ja nie wiem czy lub kto i za jaką sumę "kupi" rozwiązania DAT.
    Skupiam się na analizie technicznej a nie ocenie szans sprzedażowych.
    Jeszcze raz powiem to samo: wierzę w przyszłość tej spółki, ale uważam że będzie korekta kursu.
    Wracając do Twoich wpisów.....wolałbym, żeby akcje DAT objęła podobna do niego spółka, a nie fundusz inwestycyjny prowadzący m.inn. firmę konserwującą windy.
    Ponownie jeszcze raz - na tą chwilę karty leżą na stole. Nowych jeszcze nie rozdano.

• Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~Gumiś [89.64.86.*]
    I na DAT będzie podobnie:
    https://www.pb.pl/gpw-czeka-korekta-pedzaca-1242473

z tą różnicą, że tu przejedzie TGV.
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: alicja1992 [83.27.52.*]
    Takich artykułów od roku jest cała masa. W końcu kiedyś trafią ale czy w tym roku ?
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~Gumiś [89.64.86.*]
    WIG za ostatnie 5miesiecyhttps://stooq.pl/q/?s=wig&c=5m&t=c&a=ln&b=1

DAT analogicznie 5miesiecyhttps://stooq.pl/q/?s=dat&c=5m&t=c&a=ln&b=1
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: starywielb [178.235.27.*]
    no dobra niech Ci będzie, podaj prosze przykłady spółek (branża, nazwa), po których wejściu w akcjonariat byłbyś zadowolony.

rynek uczy pokory, w moim przypadku jest to proces ciągły: miałem cd red po 8 pln (sprzedałem po 7), miałem 11bit po 9, sprzedałem po 25, w 2022 byłem dumny z siebie gdy po 5tym kółku sprzedałem palantira po 15 gdy kupowałem po niżej 10 (to było i tak ok +50%), gdy poszedł na ponad 20 to sobie objecałem, że po tyle to ja kupować nie będę, a potem było wiadomo co...wyżej i wyżej i wyżej, teraz patrzę jak krąży wokół 120 i myślę sobie patrząc w lustro - schowaj ego do kieszeni. Nie wiem czy miałbym odwagę nie dotykać spółki gdy rosła z 20 na 120.

A przekładając na naszą perłę to nie byłoby tych rozmów gdyby nie to, że proces sprzedazowy trwa u nich 2-3 lata. Gdyby był krótszy to już byśmy byli na 1000. Ta spółka potrzebuje tylko więcej zadowolonych klientów i więcej usecas'ów. Ta spółka to rewolucja

• Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~Cudak [185.186.152.*]
    BigBear, C3.ai, Palantir......nawet mam głęboko zachomikowaną koncepcję przejęcia DAT przez Palantir
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: starywielb [178.235.27.*]
    Cudak...kurde...czy Ty czytasz informacje ze spółki, wpadasz na ich konferencje? Bo spółka od kilku miesięcy gada o otwarciu się na inwestora z europy (nie z US) a Ty mi podajesz przykład 3 spółek z US? a o tej trzeciej to już nawet nie chce mi się gadać. Na prawdę czy Ty ogarniasz co tu się dzieje? Pytam szczerze, bo pamiętam jak przy 30 PLN jak pachniało bankrutem napisałem do Ciebie, Akaka, Pikusia, że Panowie jest tu nas niewielu i to się zmieni, zaraz przyjdą inni...Pikusia już zabrało - zwątpił and it's gone....Teraz widzę, że zabiera kolejnego kolegę, który był na tej spółce gdy razem szuraliśmy po dnie
    Oczywiście, że wiem....ja po prostu uważam, że dla DAT ( a może dla inwestorów w DAT) najlepszym rozwiązaniem byłby taki inwestor, jak napisałem.....co do swojej przygody z DAT, to nie odpuszczę, ale muszę być wierny swoim własnym analizom i scenariuszom, do momentu - w którym się sprawdzają. Na tym polega samodyscyplina inwestora.
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~akak [87.212.184.*]
    To widać od dawna , ze tylko to się liczy ......MY pojedziemy wyżej bo wiemy kiedy są wyniki i konferencje.
    Nie sprzedaje się 3 dni przed konferencja co by tam Ci się nie rysowało .
    Być może....na pewno poprawiła model biznesowy - to istotny plus.
    Przypominam, że NN obejmowało kilka lat temu akcje DAT (ponad 400k szt.) za dwukrotnie wyższą cenę niż RAISE.
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~Paweł [37.225.28.*]
    Ja wierzę w tą spółkę i nieraz nie warto robić kółka 2 razy wyjdzie a można zostać na peronie to samo miałem na CD Red
  • Re: dla równowagi - wątek dla osób zmęczynych AT jednej osoby Autor: ~gala [89.151.29.*]
    No cóż, to było oczywiste, że emisja i inwestor z Francji pojawił się, bo firma może podpisać ogromne kontrakty w Europie, pewnie głównie we Francji i znajomki decydentów w publicznych instytucjach chcą zarobić - to tylko kwestia czasu aż kurs wybuchnie. Nie trzeba czytać wypocin Cudaka i innych speców od kresek, oni po prostu wynajdują różne negatywne sygnały AT żeby postraszyć niedowiarków, a sami są zapakowani i chcą jeszcze dokupić.
    Cóż za wysublimowana wypowiedź....no brawo.
[x]
DATAWALK 1,41% 100,62 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.