Rozumiem, że jest teraz mnóstwo inwestorów, którzy liczyli na bardzo szybki zysk. Darmowa kaska, wejdę za 10zł, sprzedam za 15zł i nara. Niestety nie udało się.
Co należy zaliczyć do pozytywów:
- Jest mnóstwo opinii, że ta gra ma lepszy klimat od innych ścigałek
- Goosiest porównał ją do Forza Horizon, mówił, że nawet lepsza (bo NOS, budynki itp.)
- Błędy są drobne, do zrobienia w ciągu tygodnia, niestety żaden beta test nie odda tego, co się dzieje na premierze, optymalizacji szybko nie poprawią, nie ma co się łudzić
- Po pierwszym patchu znaczny wzrost pozytywów
- Po ilości opinii śmiało można założyć, że sprzedało się już ponad 50k kopii (a weekend dopiero przed nami)
- Kapitalizacja spółki na ten moment jest śmiesznie niska, biorąc pod uwagę, produkt, który sprzedaje się tak dobrze
- Duża WL, Followers i społeczność m. in. na Discordzie zrobią z tej gierki longsellera. Tokyo Drift mógł pomarzyć o takiej społeczności.
Negatywy:
- Zmarnowana szansa świetnej premiery
- Brak optymalizacji, duży świat w grze jest bardzo wymagający dla PC
- Polski Gamedev tak działa, jak nie jest super plus, to jest super minus. Panika, ucieczka...
Każdy patrzy tylko na peak, Tokyo Xtreme Racer miał ponad 15k i na tę chwilę 43,367 followers. Tu mamy już 54,417 i tylko rośnie. To będzie long seller z ogromnym community, którzy pomogą rozwijać tą grę, przygotować pod konsole i rozwijać JDM2.
Nie mam co do tego żadnych wątpliwości. Mam kilku znajomych na steam, co mówią, że kupią dopiero jak naprawią bugi. Nie wiem, czy w ogóle jesteś w steam i wiesz jak to działa.
tak jestem na steamdb.info wlasnie i powiem Ci ze w popular releases pod JDMem jest gierka MOBILE SUIT GUNDAM SEED BATTLE DESTINY REMASTERED , wydana tego samego dnia , kosztuje 40 euro , oceny gorsze niz JDM https://steamdb.info/app/1857740/charts/ ta gierka ma 5,759 followers #621 in wishlists i wlasciwie nie duzo nizsza sprzedaz i ilosc graczy , dlatego pytam
dobra ide spac juz wystarczy tego tokyo o ktorym wspomniales wychodzi z early access we wrzesniu , ta gierka w ea zre lepiej niz jdm na startcie po mega marketingu to raz a dwa forza i jej japonia tez nie pomoze jdm , mega mega mega szkoda
dobra jeszcze cos Tower of Babel: Survivors of Chaos https://steamdb.info/app/2665680/charts/#1w kolejna gierka oceny gorsze 58 procent , followers w dniu premiery 9373 PIEC RAZY MNIEJ NIZ JDM wishlist #293 ALE peak 7,748 czyli duzo lepiej od jdm masakra DZIWNY TEN STEAM ...............
Widać, że nie jesteś na steam. Tak, czasem dziwnie to przebiega. Ktoś poleca, ktoś zaprosi, wzywa do pojedynków na osiągnięcia. Zabawa się kręci. Idź już spać, w ostatnich tygodniach za dużo się nagadałeś. Miłych snów :)