Tylko ta sama ich nieruchomość jest warta ponad 3 x tyle co obecny kurs a wszystko to co w niej robią jak trafi na rynek wyceni akcje tej spółki dużo powyżej 2 zł za akcję. Jak w rynek pójdzie ESPI i dotrze do tysięcy potencjalnych kupujących to obroty tu będą nie 80 tys. ale 800 tys. zł i przekroczą i ponad milion na sesji. Take sesje tu były nie raz jak kurs rósł w ciągu kilkunastu sesji czasem kilka tygodni po 100-150-200% i więcej niż 200%.
Teraz kto ma akcje spółki może ze spokojem oczekiwać takich sesji, a kto nie ma akcji niech zobaczy koszyki sprzedaży i wolumeny a zrozumie, że trzeba się śpieszyć bo niedługo konkurencja do zakupów będzie większa i będzie dysponować większym kapitałem.
Pamiętam jak namawiałem i pisałem argumenty by kupowali 4Mass wtedy gdy ja sam akcje akumulowałem od 16-19 groszy w czerwcu 2020 roku. Było podobnie, plucie i wyzywanie aż przyszedł czas jak na milionowych obrotach wyszarpywali sobie z rąk akcje po 1-2-3-4 zł aż do max 4,24 zł w lipcu 2020 roku. Do dziś akcje 4Mass są WIELOKROTNIE wyżej niż wtedy co ja kupowałem i ro uwzględniając również w tym emisję akcji z prawem poboru jaka tam była bo kto ją objął to zarobił JESZCZE WIĘCEJ!
Tam gdyby ktoś mnie posłuchał kupił i idealnie sprzedał na górce mógł zarobić prawie ...3000 % słownie: TRZY TYSIĄCE PROCENT
z każdej zainwestowanego 1000 zł można było zarobić prawie 30 000 zł ! kto zainwestował 10 000 zarobił 300 000 zł kto zainwestował 100 000 zł mógł zarobić prawie 3 MILIONY złotych !
Na Inventionie będzie podobnie ale czy aż tak spektakularnie? Z drugiej strony na NewConnect było też wiele spółek które w krótkim czasie urosły dużo więcej niż wspomniany 4Mass...Telesto ponad 6000$, Letus, Cannabis a były i takie co urosły o ponad ....20 000 % w rok czasu.
Więc szczerze mówiąc, to że dziś kurs jest poniżej 20 groszy nie znaczy, że za niedługi czas będzie po 2 zł a i kurs 5 zł by mnie nie specjalnie zdziwił ale do tego czasu to bym już pewnie nie wytrzymał :) może technik-at jak odkupi akcje po 2 zł to doczeka do tych 5 zł i też zarobi :)
Na Telesto zrobiłem +3800% tutaj będzie podobnie trzeba tylko być cierpliwym a wszystkie przesłanki są za....Vee szarpali po 165zł a teraz nie chcą brać po 11-14zł na DGA technik nie wiedział też czemu nie chwieli po 4-7zł a szarpali na widłach po 34zł było wiele okazji i będzie, rynek jest pełen okazji
TELESTO jak ktoś idealne kupił i oddał było chyba +6200% na DGA ze dwa kółeczka zrobiłem VEE nie miałem
O kurs INVENTION jestem spokojny tylko nie ukrywam, że trochę denerwuje mnie już ten marazm na kursie a przede wszystkim komunikacja ze spółki która ogranicza się tylko do oficjalnych komunikatów tak jakby im specjalnie JESZCZE nie zależało na dotarciu poprzez ESPI do większe ilości potencjalnych kupujących
to ja sam musze doszukiwać się informacji jak tej z dzisiaj, że zmieniła się ilość m2 do wynajmu czyli, że zapewne podpisali umową na większą część parteru
oczywiście spółka nie ma obowiązku publikować takich komunikatów ale są spółki które publikują w rynek komunikatu zupełnie mniej znaczące niż to :)
A może widzą, że nie ma jeszcze dużego kapitału na rynku NC i czekają na odpowiedni moment gdy ESPI bujnie kurs nie jedną czy dwie sesje po +30 czy +40% ale ESPI które spowoduje wzrost kursu od razu szybki i kilkanaście sesji +500% albo i wyżej?
Tak czy inaczej lepiej akcje mieć bo tu naprawdę nie znamy dnia ani godziny :)
Na normalnej giełdzie pewnie tak by było ale na naszym bananie będzie lepiej, zrobią + 700% wskakując z peronu PKC razem z kolarzami i spółdzielnią, ja swój pakiet powiększyłem i uśredniłem na spadkach a teraz spokojnie czekam i o nic się nie martwię w odróżnieniu do naszych trolli xD
2 zl x300 mln akcji 600 baniek pytam się za co? Za budynek 2- 3 piętrowy? Jakich wiele w polsce za wynajęty parter? Mam kamienice z rosmannem i za 3mln nie mogę sprzedać
Za tanio teraz? Spokojnie będzie wyżej, może wtedy dostrzegą okazję, po raporcie, jak pójdą rozliczenia i kurs skoczy o 200-300% wtedy będą wsiadać PKC bo będzie prawdziwa okazja co nie jesus z technikiem ? Martwicie się dalej ?
Na twoje nieszczęście nie ty będziesz decydował o tym czy będzie czy nie będzie. Mój wpis ucięło bo dla mnie wycena to 5 x wartość bilansowa czyli 0,9 zł do 1,1 zł, na giełdzie spółki mają wyceny 10 x bilans więc wszystko możliwe z czasem jak zaczną realizować sprzedaż ten produkt VR a uwierz mi:) widm, że zaczną
Niektórzy wolą kupować nie INM ale RAFAKO które 23 lipca znika z giełdy, Petroinvest, Ursusa, Kania też kupowali do ostatniej sesji...takich mamy "inwestorów"
Invention też będą kupować nie poniżej 20 groszy a powyżej 2 zł
Zbliżamy się do poziomu moich ostatnich większych zakupów. Zobaczymy czy tam zobaczymy podaż czy nie. Ja nie mówię jaki to poziom ale dam znać jak zacznę kupować.