Odliczamy, odliczamy. Zobaczcie sobie na przykładzie GIF i premiery JDM co was tutaj czeka od 17 czerwca :) Macie jeszcze trzy tygodnie czasu by w miarę drogo sprzedać akcje ulta :)
nie porównuj tu GIF do Ultimate. Ultimate ma stałe, wysokie przychody z backlogu (ponad 20 mln zł/rocznie). Ta gra, robiona za kilaset tys. (a nie kilkanaście milionów) jest tylko opcją na dodatkowy, duży zysk.
A ma potencjał, bo ma od razu COOPa. Z resztą Pan Prezes skupuje ostatnio akcje po ok. 9.5 zł. Także chyba wg niego cena jest atrakcyjna.
Obejrz sobie wywiad z prezesem (ktoś tu ostatnio przytoczył link - inwestorzy tv gaming na giełdzie), kolejny raz tam tłumaczy kiedy może kupować akcje i dlaczego akurat teraz to zrobił. Wypowiada się tam również na temat tego czy obecna kapitalizacja jest atrakcyjna czy nie, czy na takiej spółce jak ulg wzrosty są możliwe, czy po premierze będą tradycyjnie spadki i czy crime jego zdaniem zarobi więcej czy mniej niż port drug dealer na konsole. A co do zakupów prezesów akcji ich spółek, to mogę ci podać wiele przykładów: Prezes FOR kupował bodajże po kikanaście złotych a prezes SIM po ponad dwadzieścia. To są tylko dwa przykłady z naprawdę bardzo wielu i zawsze przy takich zakupach insiderów w ostateczności wychodzi że mocno przepłacili. Zakupy akcji przez prezesów to jest na polskiej giełdzie raczej zabieg marketingowy w celu poprawy złego wizerunku spółki wśród inwestorów. Niestety (albo stety) inwestorzy (jak widać nie wszyscy) nie są aż tak naiwni by dawać wiarę w takie ruchy.
ja obejrzałem i jakoś odniosłem inne wrażenie...ale każdy jak to mówią ma swój punkt widzenia.
nie do konca po tym wywiadzie bym powiedział że zakupy akcji (w takiej ilosci) to zabieg marketingowy. Raczej zbieranie bo widac perspektywy. Ja ktos napisał wczesniej. Stabilny przychód co roku, zysk , dywidenda, nie przepłacanie za produkcje....ok, wtopy sie zdarzaja jak wszedzie, ale tutaj przynajmnej Pan Prezes otwarcie o tym mówi, nie zaklina rzeczywistosci... nie naganiam żeby było jasne...dla mnie istotne zę na końcu jest zysk i dywidenda. Ale rozumiem że może wisisz tu po 35pln i trochę cie trafia.... pozdr i spokojnego weekendu
Przestań się w końcu kompromitować, to naprawdę jest żałosne. Przecież wasza wielka czwórka cały czas pisała że gif to okazja i żeby kupować bo będzie tylko rósł. Jesteście zwykłymi oszustami.
Przestań się w końcu kompromitować, to naprawdę jest żałosne. Przecież wasza wielka czwórka cały czas pisała że ult to okazja i żeby kupować bo będzie tylko rósł. Jesteście zwykłymi oszustami.
Czyżbyś malarzu wylewał żale że ubrałeś się naiwnie w akcje gifa na górce za namową forumowych naganiaczy na wątku ulg? :) Genialne! :) Stałeś się moim idolem! To już chyba wiem komu sprzedałem swój pakiet po 11 zł na którym zarobiłem ponad 40% :)
Prawda jest taka, ze ta spolka to inwestycyjna wtopa. Myslalem, ze 2025 bedzie przelomowy, ale biorac pod uwage ile kurs ma do nadgonienia oraz inflacje, koryguje na 2037. Mam nadzieje, ze dozyje XD