adrianek z rodzina to na bank, plus jest taki ze nie bylo review bombingu ze strony forzy lub tokyo xr czego bardzo sie obawialem , jak widac recki rosna, dev pracuje , peak przed nami
Prezes przed premierą mówił, że to będzie problem, bo jest za dużo modeli na rynku, żeby wszystkie udało się przetestować. Mam jedynie nadzieję, że chociaż te najpopularniejsze ogarnęli. Na kierownicach podobno gra ok. 10% graczy, ale nawet przy małej ilości będą niestety obniżać średnią ocen.
Niestety rynek PC jest ciężki - multum różnych konfiguracji sprzętu, użytkownicy często nawet nie aktualizują sterowników na bieżąco. Dlatego dużo premier ma część negatywnych opinii na start. Beta testy tego nie wyłapią, bo biorą w nich udział zaawansowani gracze, którzy wiedzą jak dbać o swój sprzęt.
A w top seller spadamy na #18. Niestety, brak przebicia wczorajszego peaku, pogarszające się jednak oceny i spadek na liście - wtopa. Czuję rozgoryczenie
Żadne zaklinanie, to małe studio bez setek milionów kapitalizacji. Jest gruby sukces, niedługo zwrot kosztów i czyste zyski. Serio próbujecie to porównywać do premier studiów AAA, gdzie cap wynosi setki milionów? W dalszym ciągu recenzje dla grających powyżej 2h są bardzo pozytywne, na ten moment 86%. Gamedev nauczył już mnie, żeby filtrować staty. Jak powyżej 2h jest sporo negatywów to uciekam.
Recenzje grających ponad 2h są bardzo pozytywne, bo gra jest ogólnie świetna tylko, że ma dużo błędów i recenzje negatywne są głównie od tych, którym te błędy uniemożliwiły rozgrywkę (dlatego grali krócej niż dwie godziny). Nie wiem czy GIF jest w stanie to poprawić, bo chyba już od dema ten temat się przejawiał i najwyraźniej niewiele się zmieniło. W każdym razie mam wrażenie, że w obecnym stanie gra nie zapewni finansowania dla GIF na długie lata. Wresja na konsole powinna być lepsza, bo tam zniknie problem dostosowywania gry do tysięcy różnych konfiguracji sprzętowych, ale do konsol jeszcze dużo czasu.