• @Psychiatra : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~Merit [83.28.135.*]
    Dnia 2025-05-21 o godz. 11:44 ~Psychiatra napisał(a):
    > Nikt nawet nie chce tego wystawionego batonika?

zostały postawione.
    Nam nie potrzebne są Kodeksy Dobrych Praktyk pisane przez MAP i realizowane przez Emitentów Giełdowych.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_kodeks-dobrych-praktyk-realizowany-przez-emitentow-gieldowych,70266619.html

Nam potrzebna jest praktyczna i konsekwentna Dobra Praktyka eliminowania tego co prezentują "kryształowi arystokraci biznesu", którzy doprowadzają do tego co widzimy od 2021 r.
    https://www.bankier.pl/forum/temat_mija-dokladnie-2-lata-gdy-michal14354-napisal,63909609.html 

• @miszczu : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~Merit [83.28.135.*]
    Dnia 2025-05-23 o godz. 11:03 ~miszcz napisał(a):
    > pewnie WZA i podział zysku , jestem przeciwko dywidendzie , wolę skup w widełkach 50-70 PLN (nie mylić z oszukańczym zaproszeniem)
    https://www.bankier.pl/forum/temat_jakie-espi-po-sesji,71038495.html 

Nasze warunki realizacji Kodeksu Dobrych Praktyk masz na piśmie.

Albo je zrealizujesz, albo zrealizuje je Przewodniczący KNF.
    Ty doskonale wiesz ile jest akcji w wolnym obrocie.
    Albo w trybie formalnego delistingu skupisz te akcje po 200 zł. za część zgarniętych kosztem Spółki i akcjonariuszy mniejszościowych ponad 300 mln zł., albo wyleci z urzędu Przewodniczący KNF - arystokrata niekompetencji tak jak wyleciał Dietl Prezes GPW, albo Mercator wyleci z GPW, a Twoja sukcesorka z Rady Emitentów Giełdowych za realizację Kodeksu Dobrych Praktyk.
    Wybór należy do ciebie. My nie będziemy tolerować polskich Maddoffów i ich "fundamentalnych wartości" - polskiego cwaniactwa oraz braku kręgosłupa moralnego i etycznego.

• @Merit : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Dnia 2025-05-23 o godz. 12:00 ~Merit napisał(a):
    > Dnia 2025-05-23 o godz. 11:03 ~miszcz napisał(a):
    > > pewnie WZA i podział zysku , jestem przeciwko dywidendzie , wolę skup w widełkach 50-70 PLN (nie mylić z oszukańczym zaproszeniem)
    >https://www.bankier.pl/forum/temat_jakie-espi-po-sesji,71038495.html
    >
    > Nasze warunki realizacji Kodeksu Dobrych Praktyk masz na piśmie.
    >
    > Albo je zrealizujesz, albo zrealizuje je Przewodniczący KNF.
    > Ty doskonale wiesz ile jest akcji w wolnym obrocie.
    > Albo w trybie formalnego delistingu skupisz te akcje po 200 zł. za część zgarniętych kosztem Spółki i akcjonariuszy mniejszościowych ponad 300 mln zł., albo wyleci z urzędu Przewodniczący KNF - arystokrata niekompetencji tak jak wyleciał Dietl Prezes GPW, albo Mercator wyleci z GPW, a Twoja sukcesorka z Rady Emitentów Giełdowych za realizację Kodeksu Dobrych Praktyk.
    > Wybór należy do ciebie. My nie będziemy tolerować polskich Maddoffów i ich "fundamentalnych wartości" - polskiego cwaniactwa oraz braku kręgosłupa moralnego i etycznego.
    >

Ja nie mam zamiaru nic skupywać dokupywać czy sprzedawać poniżej 100 PLN , a ty masz uro,jenia , a co do Żyznowskiego to on ci powie pocałujta w d wójta .tyle
  • @miszczu&filozofie : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~Merit [83.28.135.*]
    Dnia 2025-05-23 o godz. 12:07 ~miszcz napisał(a):
    > Dnia 2025-05-23 o godz. 12:00 ~Merit napisał(a):
    > > Dnia 2025-05-23 o godz. 11:03 ~miszcz napisał(a):
    > > > pewnie WZA i podział zysku , jestem przeciwko dywidendzie , wolę skup w widełkach 50-70 PLN (nie mylić z oszukańczym zaproszeniem)
    > >https://www.bankier.pl/forum/temat_jakie-espi-po-sesji,71038495.html
    > >
    > > Nasze warunki realizacji Kodeksu Dobrych Praktyk masz na piśmie.
    > >
    > > Albo je zrealizujesz, albo zrealizuje je Przewodniczący KNF.
    > > Ty doskonale wiesz ile jest akcji w wolnym obrocie.
    > > Albo w trybie formalnego delistingu skupisz te akcje po 200 zł. za część zgarniętych kosztem Spółki i akcjonariuszy mniejszościowych ponad 300 mln zł., albo wyleci z urzędu Przewodniczący KNF - arystokrata niekompetencji tak jak wyleciał Dietl Prezes GPW, albo Mercator wyleci z GPW, a Twoja sukcesorka z Rady Emitentów Giełdowych za realizację Kodeksu Dobrych Praktyk.
    > > Wybór należy do ciebie. My nie będziemy tolerować polskich Maddoffów i ich "fundamentalnych wartości" - polskiego cwaniactwa oraz braku kręgosłupa moralnego i etycznego.
    > >
    >
    > Ja nie mam zamiaru nic skupywać dokupywać czy sprzedawać poniżej 100 PLN , a ty masz uro,jenia , a co do Żyznowskiego to on ci powie pocałujta w d wójta .tyle

Żyznowskie - polski Maddoff może pocałować wójta gdzie chce.
    My nie będziemy tolerować jak on potraktował młodych inwestorów i to co on robi, że mówią i piszą , cyt. " Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z niego burdel!" .tyle
  • @Merit&filozofie : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~miszcz [91.123.188.*]
    Dnia 2025-05-23 o godz. 12:25 ~Merit napisał(a):
    > Dnia 2025-05-23 o godz. 12:07 ~miszcz napisał(a):
    > > Dnia 2025-05-23 o godz. 12:00 ~Merit napisał(a):
    > > > Dnia 2025-05-23 o godz. 11:03 ~miszcz napisał(a):
    > > > > pewnie WZA i podział zysku , jestem przeciwko dywidendzie , wolę skup w widełkach 50-70 PLN (nie mylić z oszukańczym zaproszeniem)
    > > >https://www.bankier.pl/forum/temat_jakie-espi-po-sesji,71038495.html
    > > >
    > > > Nasze warunki realizacji Kodeksu Dobrych Praktyk masz na piśmie.
    > > >
    > > > Albo je zrealizujesz, albo zrealizuje je Przewodniczący KNF.
    > > > Ty doskonale wiesz ile jest akcji w wolnym obrocie.
    > > > Albo w trybie formalnego delistingu skupisz te akcje po 200 zł. za część zgarniętych kosztem Spółki i akcjonariuszy mniejszościowych ponad 300 mln zł., albo wyleci z urzędu Przewodniczący KNF - arystokrata niekompetencji tak jak wyleciał Dietl Prezes GPW, albo Mercator wyleci z GPW, a Twoja sukcesorka z Rady Emitentów Giełdowych za realizację Kodeksu Dobrych Praktyk.
    > > > Wybór należy do ciebie. My nie będziemy tolerować polskich Maddoffów i ich "fundamentalnych wartości" - polskiego cwaniactwa oraz braku kręgosłupa moralnego i etycznego.
    > > >
    > >
    > > Ja nie mam zamiaru nic skupywać dokupywać czy sprzedawać poniżej 100 PLN , a ty masz uro,jenia , a co do Żyznowskiego to on ci powie pocałujta w d wójta .tyle
    >
    > Żyznowskie - polski Maddoff może pocałować wójta gdzie chce.
    > My nie będziemy tolerować jak on potraktował młodych inwestorów i to co on robi, że mówią i piszą , cyt. " Świat zrobił ze mnie dziwkę, teraz ja zrobię z niego burdel!" .tyle

Czekam aż "Wy" zrobicie w końcu porządek z nim i cała ekipą , piszesz o tym już kilkanaście miesięcy i nic nie zrobiłeś nic , chyba ze o czymś nie wiem , jakieś pisma do KNF czy gdziekolwiek , papier wszystko przyjmie , a cytowanie jakiegoś inwestora który kupił papier po spekulacyjnym wzroście o 5000% i stracił na tym spekulacyjnym zakupie no wybacz .

• Re: @miszczu : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobry Praktyk Autor: ~Niesprzedam [82.139.58.*]
    Dietl  był kiedyś w wiesia w spółce.

Koledzy się znają dobrze. Łapa przednia.
  • Spokojnie czytamy i analizujemy realizację Kodeksu Dobrych Praktyk Autor: ~Merit [83.28.148.*]
    Mamy czas na pogłębioną analizę nw. propozycji projektów uchwał.
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2025-05/SSF-UNIBEP-1Q-2025-sig_202505302093481037.pdf 

Wstępnie możemy powiedzieć, że czegoś nie chcesz zrozumieć i w dalszym ciągu nie wyciągasz wniosków.
    "1/ Publicznie przeprosisz i zapowiesz (oświadczysz) , że zaproponujesz skup akcji własnych, dla wszystkich, którzy chcą wyjść z inwestycji po 200 zł. oraz to, że w tym skupie nie weźmiesz udziału Ty i Twoje słupy ze spółek zależnych Mercatora.
    > i
    > 2/ publicznie oświadczysz, że będziesz realizował strategię dzielenia się z akcjonariuszami dywidendą 50% zysku netto, a skup akcji własnych będzie za Twoje prywatne pieniądze uzyskane z dywidend, a nie kosztem Spółki i na koszt akcjonariuszy mniejszościowych Spółki."
    https://www.bankier.pl/forum/temat_nie-zartuje-nie-zainwestuje-w-spolke-zlamanego-szelaga-do-czasu-gdy,70121957.html

Jak nie zrozumiałeś co oznacza, cyt. "a skup akcji własnych będzie za Twoje prywatne pieniądze uzyskane z dywidend" to spieszymy z wyjaśnieniem, że chodzi o skup akcji w trybie formalnego delistingu, czyli na podstawie ustawy o obrocie instrumentami finansowymi, a nie na podstawie art. 358 i następne KSH dopuszczającego delisting nieformalny, czyli kosztem Spółki i kosztem akcjonariuszy mniejszościowych

Analizujemy zaproponowaną sekwencję czasową i ewidentną próbę postawienia na swoim, co przejawia się w zaprezentowanych projektach uchwał, a w szczególności nw. akapicie
    "7) Zarząd zobowiązany jest do nabywania akcji z zapewnieniem równego i proporcjonalnego dostępu akcjonariuszy do realizacji prawa sprzedaży akcji w drodze publicznego zaproszenia skierowanego do wszystkich akcjonariuszy Spółki; w przypadku, gdy liczba akcji zaoferowanych do nabycia będzie wyższa niż liczba akcji wskazana w zaproszeniu, wówczas powinna zostać dokonana proporcjonalna redukcja ofert sprzedaży, z zaokrągleniem ułamkowej liczby akcji w dół do najbliższej liczby całkowitej; akcje pozostałe po zastosowaniu powyższego zaokrąglenia (tj. akcje w liczbie stanowiącej różnicę pomiędzy maksymalną liczbą akcji wskazaną w zaproszeniu, a liczbą akcji objętych zredukowanymi i zaokrąglonymi w dół ofertami sprzedaży) powinny być alokowane po jednej, kolejno, począwszy od największych ofert sprzedaży, aż do pokrycia całej liczby akcji przeznaczonych do nabycia, przy czym w ramach tej dodatkowej alokacji nie będą brane pod uwagę oferty sprzedaży złożone przez akcjonariusza, który posiada akcje zapewniające ponad 50% w ogólnej liczbie głosów w Spółce;"  

Mamy czas na pogłębioną analizę nw. propozycji projektów uchwał.
    https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2025-05/SSF-UNIBEP-1Q-2025-sig_202505302093481037.pdf 

• @Psychiatra : Lecz się. Warunki naszego Kodeksu Dobrych Praktyk Autor: ~Merit [83.28.148.*]
    Dnia 2025-06-06 o godz. 11:06 ~Psychiatra napisał(a):
    > Jak wrażenia ?

I to nie jest wrażenie. To jest oczywista oczywistość.

[x]
MERCATOR -1,13% 43,80 2025-09-12 16:47:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.