Czechowicz ma racje ,że to nie chodzi o Travelplanet bo Patrowicz od kilku miesięcy zbiera papiery Rainbow Tours SA .Proponuje przeanalizować ostatnie kilka miesięcy ile akcje urosły i jak obroty były wieksze od wcześniejszego okresu
To, co się z Rainbowem dzieje to typowo zagrania przed info. Wyższe obroty, skoki procentowe etc. Jeśli Patrowicz i Urlopy myślą o przejęciu, to może to właśnie chodzi o tego "poważnego gracza na rynku turystycznym" jak mówił Patro w cnbc. Ciekaw jestem kiedy będzie to info... A wtedy wszyscy z wrażenia zrobią pod siebie i wylecimy w kosmos z Urlopami.
tylko pólnoc. wiem ze gdyby to zalezalo od chorych leszczy one wszystkie akcje do 1 grosza sprowadziły. dlatego tez cala gielda polega na rolowaniu chorych leszczy
leszcze zyja tylko fantazjami.
marzą, ze akcje spolki perfect line, ktora niedlugo zniknie z gieldy a wczesniej akcje spadna do 1 grosza , pojda na 1 zl. maja wiare tam gdzie nie trzeba a tam gdzie powinni sa pesymistami. wiadomo ze spolka urlopy poteznie sie rozwija i cena akcji 1 zl moze byc calkiem realna
wtajemniczeni i potrafiaćy liczyć bez kalkulatora wiedzą, ile wyniesie zysk netto po III kewartałach, prawie 1/3 wartości księgowej spółki, wtedy będzie szok, będa płacze, zgrzytania zębami, czemu nie kupiłem, gdy to chodziło w groszówka ch, wystarczy policzyć zysk z inwestycji w dwory ok. 4-5 mln netto i 5 mln ze tsarka
Ktos caly czas dyskretnie i inteligentnie kupuje po 10 gr,a tu znajduja sie tacy co wywalaja i po malej ilosci akcji widac kto to jest.Coz,szkoda ze nie mam wiecej srodkow zeby jeszcze dobrac,niektorzy po prostu tak juz maja ze sprzedaja na dolkach a kupowac beda na gorce...i znow na dolku potem wywala:)
O jakim kupowaniu ty mówisz? kurs stoi cały dzień, na 10gr coraz więcej papiera, a jak ktoś łyknie za kilka marnych tysięcy w ciągu całego dnia, to i tak dokładany jest nowy towar. Równie dobrze ktoś chce bez szumu wyjść, bo ta cena to i tak prawie 100% od 35gr sprzed splitu.
jak dla mnie typowo konsolidacja przed wybiciem, mariusz patrowicz nie musi codziennie informować nas o nowych intratnych inwestycjach, wyleszczeni zostaną goście tego typu co lol i walor ruszy tak było, jest i będzie
w jakich spolkach jest Patrowicz
ja znam-starkdev- wkrotce split 1:2
chemos - split 1:10
izolacja 1:30
i jakie jeszcze.
wiecie po ile beda wkrotce chodzic urlopy? ok 1-1,50 zl
obyś miał rację bo obawiam się kiszonki przez kilka miesięcy, choć trzeba przyznać że po info o przejęciu co powinno nastąpić nieługo wzrosty powinny stać sie faktem
wyobraz sobie ze wierze. na veno tez nie wierzyliscie. wołali leszcze ze bedzie 1 grosz. a tu z 2 groszy poszlo na 18 gr - a ja wierzylem ze pojdzie do gory, czekalem cierpliwie. teraz tez czekam
I tak jak mówi wierzę , ze spólka urlopy.pl bedzie kosztowała 2 gr.
I nalezy wtedy kupic bo wzrosnie do 18gr.
Tak wiec czekam spokojnie, na te 2 gr......
PS. Jezeli miałoby kosztowac 1 zł , tzn ze przed splitem daje to 6zł?
Jak pamiętam to popyt zniknął daaaaleko przed barierą 1,5 przed splitem.
Tu nie ma powaznych kupców, kupuje drobnica.
Stad nie ma co liczyc na mega zyski.I wszyscy jestescie na stracie-30-50% po splicie i wzajemne pocieszanie nic tu nie pomoze. A zwala dopiero przed nami, bo wywala ten co ma po 5 gr, i to ma duzo.
głupiś, ale przynajmniej się napisałeś, będziesz płakał, że nie kupiłeś po 10groszy a nie sprzedałeś po 50 groszy czy złotówce, jak kupowałem drągowskiego po 1,9 totacy jak ty również szczekali, ustawiłem sztywno sprzedać na 10 zeta i poszło jeszcze znacznie wyżej
Kilka razy oglądałem wywiad z Patrowiczem i jestem pewien, że chodzi o Travelplanet, zresztą myślę, że ma już ok 5% , teraz dogada się z MCI tak, żeby mieć pow 50%.
Jak obserwuję notowania, to znowu widzę, że ktoś utrzymuje kurs w okolicach 16 zł.
Na Rainbow podwójny szczyt na świecach i zdaje się, że rozczarowanie brakiem Patrowicza będzie widoczne w spadkach, zawiedzeni przejdą na Travelplanet
Widzę, że kolega nie ma żadnego z ewentualnych celów Patrowicza.
Ze statystyk wynika, że spółka przejmowana jest zwykle lepiej traktowana przez spekulantów niż przejmująca - przykład z dziś to centrozap (+1,25%) i pronox (ponad + 50%)
powoli wszystkie spółki w które Patrowicz wpakował kase znowu rosną a Urlopy czekają na podobny scenariusz jak dzisiaj na Pronox- widły -widły i 25 gr powiecie ,że okazja
Już powoli idziemy w górę, teraz 1 grosz to dużo %,
o 10gr możemy pomału zapominać teraz 11 sie uklepuje i dalej. jak zobaczymy 12 groszy to będę spokojny że to nie przypadek