Myślę że wzrost przychodów jest super. Reszta do dyskusji. Myślę że raczej gra idzie o diametralnie inną sytuację z cłami oraz jakaś współpraca z Orlenem
Jak liczą że będą cła to rok na pewno na + bo od lipca tylko unijne produkty w grze. Ja tam dobiorę jak rano będzie na -1 % myślę że 24 to dobra cena dla mnie 55 docelowe na wiosnę 2026
W I kwartale 2025 roku Grupa Azoty wypracowała szacunkowe skonsolidowane przychody ze sprzedaży na poziomie 3 822 mln zł i wynik EBITDA w wysokości minus 8 mln zł, przy marży EBITDA minus 0,2%, co oznacza poprawę wyniku EBITDA względem I kwartału 2024 roku o 42 mln zł. Dodatnią rentowność na poziomie EBITDA uzyskano w Segmencie Agro.
Przyzwoite wyniki jak na warunki wojenne. KONSENKWENTNE WYCHODZENIE W DOBRYM KIERUNKU. A TROLE jak zawsze niezadowolone...
Nie liczy się to co było, lecz liczy się to co będzie.. wyniki jeżeli byłyby dobre cena byłaby o wiele wyższa.. dlatego w przyszłym roku po raporcie już po tej cenie na pewno się nie kupi.. Pozdrawiam wytrwałych... jeżeli się nie podoba proszę sprzedać.. taakie jaja.