• Jutro wodospad. Autor: ~Adiq [5.184.197.*]
    Wyniki dużo niżej od konsensusu...
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Aaaaaaaa [89.37.173.*]
    Kur... Grubo
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~gościu [89.230.102.*]
    Na 30 a później powrót na 100-120
  • Re: Jutro wodospad. Autor: kno [109.243.1.*]
    No szału nie robi, liczyłem na chociaż powtórkę z q1 24, be ceny sody kaustycznej wydawały się OK. Z drugiej strony, przynajmniej nie jest aż tak źle jak w q3 24.

Jaki wróżycie zjazd jutro? -5%, -10%?
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Yatz [83.27.160.*]
    Wyniki średnie. Ale już po EXOLU widać, że coś się w branży poprawia
  • Re: Jutro wodospad. Autor: kno [109.243.1.*]
    Nie wiem jak jest na Exolu, ale jak zajrzałem do raportu Rokity, to jakoś nie napawał mnie optymizmem.

Na razie postoję z boku, licze że za kilka miesięcy wciąż będę miał szansę odkupić akcje w podobnej cenie (kojarzy mi się, że tu latem najczęściej niewiele się dzieje).
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Repcak [164.127.243.*]
    Bez szału to było rok temu. Teraz to już ledwo wyszli na + i z takimi marżami to ciężko być optymistą. Tak jak ruscy wygryzaja azoty w nawozach tak Chinczycy i Turcy wypychają europejskie firmy z sody i polioli. Jeżeli brukselka się nie popamięta z regulacjami to niewiele zostanie z chemii w europie. Ja się ewakuowalem, bo spodziewałem się, że po dobrym i kwartale i patrząc po wskaźnikach gospodarki lepiej to bd wygladalo
  • Re: Jutro wodospad. Autor: ~Okoń [109.243.5.*]
    Dnia 2025-05-21 o godz. 10:56 ~Repcak napisał(a):
    ...Ja się ewakuowalem, bo spodziewałem się, że po dobrym i kwartale i patrząc po wskaźnikach gospodarki lepiej to bd wygladalo...

=========

A jednak, ceny sody śledzisz, to było do przewidzenia, że słabo będzie... ja nadal spółkę obserwuję, parę sztuk miałem ale finalnie pozostawiłem sobie całe 3:) - tzn nie sprzedały mi się, więc zostaną pod kolejne kółko. bo jednak najgorsze chyba mają za sobą, ale to moje zdanie.

Co do UE pełna zgoda, ale chyba zaczynają otwierać oczy, czas pokaże.

[x]
PCCROKITA 0,59% 67,90 2025-10-14 09:37:53
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.