oby....dlaczego? bo chętnie dokupię. 5 z przodu mega dobra cena. Tutaj spółka z mega zyskiem, dywidenda co roku, perspektywy bardzo dobre. Kto ma to to trzyma. u mnie dywidendowo w portfelu numer 3. Ja chętnie poniżej 6 dokupię, ale wg mnie aż tak nisko nie zejdzie. Jak ktos napisał, małym pakietami tu mozna szarpać kursem, komuś zależy na tym, ale wg mnie zdorwa spółka, pozr.
Zobacz wykres. Ktoś wywala małe ilości i kurs od paru miesięcy leci w dół. Nikt nie chce kupować tych akcji. A jak przestaję wywalać, to obroty praktycznie żadne. Zero płynności. Jak dla dywidendy, to jest wiele lepszych spółek, które dodatkowo zyskują na wartości.
Wydaje mi się, że większość uwięzionych. Przemysl w dołku w pierwszym kwartale. Co nie zmienia faktu, że niewiadomo czego tu się spodziewać. Jednak patrząc na portfel spółek jestem bardziej optymistą niż pesymista. Jednak poprawy można się spodziewać w drugiej połowie roku niż w drugim kwartale. Ale mają kilka spółek w portfelu z dużym potencjałem. Jakby zrobić z spin off-y to by się okazało, że pojedynczo te spółki byłyby warte więcej niż introl. Ciepłownictwo powinno ruszyć, jest jedna duża umowa. Pytanie jakie mają siły przerobowe czy są w stanie udźwignąć jeszcze jeden dyzy kontrakt. Odnośnie automatyki i robotyki to też w długim terminie powinno być dobrze. Też pozyskali nowego partnera. Polska gospodarka w tym aspekcie jest daleko za zachodem. Jednak spółka wspomina o konkurencji z Chin. Najgorzej moim zadniem wygląda w długim terminie limatherm. Spółka powinna myśleć żeby trochę się odchudzić i bardziej zcentralizować.