• 6 zł na horyzoncie Autor: ~Xmen [37.47.252.*]
    W takiej sytuacji 6 zł coraz bliżej.
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~Gucio [31.61.243.*]
    Marudzisz.. Mamon gada bądź cierpliwy.. w końcu 300% uroslo od covida
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~ja [109.243.128.*]
    6 w przyszłym tygodniu
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~Wacław [77.222.233.*]
    będzie szansa na 5 z przodu?
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~Xmen [37.47.252.*]
    Moim zdaniem tak. Małe pakiety zbijają cenę. Nikt nie chce tego kupować. Dlatego codziennie spada. Zainteresowanie żadne.
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~ktoś [83.142.157.*]
    oby....dlaczego? bo chętnie dokupię. 5 z przodu mega dobra cena. Tutaj spółka z mega zyskiem, dywidenda co roku, perspektywy bardzo dobre. Kto ma to to trzyma. u mnie dywidendowo w portfelu numer 3. Ja chętnie poniżej 6 dokupię, ale wg mnie aż tak nisko nie zejdzie. Jak ktos napisał, małym pakietami tu mozna szarpać kursem, komuś zależy na tym, ale wg mnie zdorwa spółka,
    pozr.
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~Xmen [37.47.215.*]
    Zobacz wykres. Ktoś wywala małe ilości i kurs od paru miesięcy leci w dół. Nikt nie chce kupować tych akcji. A jak przestaję wywalać, to obroty praktycznie żadne. Zero płynności. Jak dla dywidendy, to jest wiele lepszych spółek, które dodatkowo zyskują na wartości.
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~mitogra [5.173.208.*]
    A Ty chcesz kupić czy nie możesz sprzedać wielkich ilości?
  • Re: 6 zł na horyzoncie Autor: ~Xdy [83.29.133.*]
    Wydaje mi się, że większość uwięzionych. Przemysl w dołku w pierwszym kwartale. Co nie zmienia faktu, że niewiadomo czego tu się spodziewać. Jednak patrząc na portfel spółek jestem bardziej optymistą niż pesymista. Jednak poprawy można się spodziewać w drugiej połowie roku niż w drugim kwartale. Ale mają kilka spółek w portfelu z dużym potencjałem. Jakby zrobić z spin off-y to by się okazało, że pojedynczo te spółki byłyby warte więcej niż introl. Ciepłownictwo powinno ruszyć, jest jedna duża umowa. Pytanie jakie mają siły przerobowe czy są w stanie udźwignąć jeszcze jeden dyzy kontrakt. Odnośnie automatyki i robotyki to też w długim terminie powinno być dobrze. Też pozyskali nowego partnera. Polska gospodarka w tym aspekcie jest daleko za zachodem. Jednak spółka wspomina o konkurencji z Chin. Najgorzej moim zadniem wygląda w długim terminie limatherm. Spółka powinna myśleć żeby trochę się odchudzić i bardziej zcentralizować.
[x]
INTROL -1,09% 7,26 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.