Dnia 2025-05-28 o godz. 14:33 ~shap napisał(a): > obstawiam pozytywną narrację dla Text w niedalekiej przyszłości.. kto się miał zapakować siedzi tu po kule
A jak ktoś się zapakował po 120? Co z tymi po 100 i tymi co kupowali po 70? Przy wzrostach każda z tych grup będzie po kolei wywalała, żeby w końcu pozbyć się tego papieru. Sam mam stratę i czekam, ale jest tak mały popyt na akcje text, że to aż niewiarygodne.
Każdy ma swoją taktykę inwestycyjną.
Ja w tamtym roku wywaliłem cały pakiet dla optymalizacji podatkowej i odkupiłem ze średnią 56zl.
Teraz będę zbierał dywidendy i patrzył na rosnący kurs.
Dnia 2025-05-29 o godz. 06:15 ~Andi napisał(a): > Każdy ma swoją taktykę inwestycyjną. > > Ja w tamtym roku wywaliłem cały pakiet dla optymalizacji podatkowej i odkupiłem ze średnią 56zl. > > Teraz będę zbierał dywidendy i patrzył na rosnący kurs.
Dokładnie o tym samym myślałem, ale zostawiłem. Leży i gnije - może kiedyś odbije.
Pytanie tylko czy kurs będzie rósł. Tu musi się coś pozytywnego zacząć dziać z monetyzacją produktu. Jak nie będzie dobrych, rosnących wyników, przyrostu bazy klientów, spółka w najlepszym razie będzie się kisić, albo zejdzie poniżej 5 z przodu.
Dnia 2025-05-29 o godz. 06:15 ~Andi napisał(a): > Każdy ma swoją taktykę inwestycyjną. > > Ja w tamtym roku wywaliłem cały pakiet dla optymalizacji podatkowej i odkupiłem ze średnią 56zl. > > Teraz będę zbierał dywidendy i patrzył na rosnący kurs.
A jeśli kurs będzie dalej spadał ? Popyt jest zerowy, a automaty zbijają kurs jak tylko chcą. Za chwilę jak pęknie 50 zł, to tylko patrzeć na 45 zł, a dalej to tylko muł i wodorosty.