Nie dostaniecie ani pół akcji mojej, a jak zejdziecie niżej wezmę znowu W sumie to mi Was żal że spędzacie tyle czasu na forum aby pilnować mego portfela podobno za darmo Teraz mam zamiar złożyć zawiadomienie o nieuczciwym traktowaniu akcjonariuszy przy nowych emisjach, bo my nie jesteśmy skarbonka dla Bena albo 3 Światem aby nas pomijał przy każdej emisji nowych akcji
Te wały powinny się już dawno skończyć. Ale nasz banan wszystko przyjmie. Na ASX takie numery dawno by skutkowały dla Bena karami finansowymi. No cóż, taki mamy klimat w PL.
Na naszym rynku jest najwięcej akcji a teraz co kolejna emisja po taniości tylko dla swoich to jest naruszenie zasad Ja rozumiem gdyby nie zostały objęte w PP to wtedy szuka zbytu, ale tu pomija ewidentnie Polskę i sprzedaje taniejcie 40 groszy od wyceny rynku Niech sprzeda po 2.2 spółkę co ma dostać 1.3 miliarda i ma nowe projekty czym uzasadni tą wycenę Opisuje sytuację i wysyłam do SII w końcu żyją z nas i mają chronić drobnych
Jak dla kogo dla swoich się robi taniej niż rynek wycenia Dostaną słupy z Nominess które teraz pewnie robiły miejsce pod nowe tanie akcyjki Ja zgłaszam bo to jest jawne naruszenie niech to wyjaśni drukarz komu te akcje wydrukował w dzień przed dobrymi informacjami
krytykowałes mnie jak ja wczesniej jęczałem....a sam widzisz jaka tu gra się odbywa....założe się ze ci "dotychczasowi inwestorzy" sypali wczoraj akcjami....zeby miec kase na objęcie akcji po 1.6 zł.....
łądnie tak upychać ludziom akcje warte 60 groszy za ponad 2 zł ? Masz czas, bo to bardzo długa dystrybucja, już trochę trwa. Niesamowite jest to, jak łątwo mozna zrobić wielkie pieniądze na GPW
A co z tą sprawą w końcu to była ściema pod wywalenie 2 mln akcji czy faktycznie się odbyła bo widać że już nikogo to nie interesuje teraz znów chcecie dobierać niżej.
Na razie zgłaszam dlaczego znowu została Polska pominięta w nowej emisji. Nagłośnie sprawę niech się tłumaczy co robi i to w trakcie jak jeszcze toczy się postępowanie (chyba że już nie tylko nie wiemy o tym, a on na to czekał?) domagam się równego podziału akcji wśród obecnych akcjonariuszy lub jasnego wytłumaczenia dlaczego tak zrobił. Ciekawe co zrobi aby nie wypłacić drobnym dywidendy na rynku Polskim, ciekawe, a nadzór śpi, ja się pytam po co te instytucje, które opłacamy z każdej naszej transakcji na giełdzie (KPWiG, KDPW, KNF, SII), gdzie one są i co robią koleś emituje akcje na swój rynek bez księgi popytu, nikogo się na GPW się nie pyta i jest zabawa, a kolejne akcje obojętnie na którym rynku to rozwodnienie kapitału i to przed samym podziałem tortu, brawo Ben, pozdrów kolesi z BNP Nominess. Polska była potrzebna jak nie szło teraz jak nagroda blisko to już akcjonariusze zbędni, może wycofasz akcje z GPW jeszcze czas, tuż przed samym dostaniem 1.3 miliarda dlaczego nie? Nie oddam ani jednej akcji, ale domagam się nowych w cenie jak dla kolesi....
I tu się mylisz kolego, bo jest prawo, które jest omijane i nie wiem czy jestem taki malutki, a na pewno mogę utrudnić temu „biznesmenowi" rabunek w białych rękawiczkach, zobaczymy ja mam czas i mam duże poczucie sprawiedliwości, jeżeli ktoś oszukuje na straganie w trzy karty to sprawa tych co się dają oszukać, ale giełda podobno ma prawo, zasady co do wprowadzania na rynek nowych spółek jak i kolejnych emisji. A co jak Ben powie po otrzymaniu odszkodowania, że wypłaca tylko na swoim rynku, czym się to różni, może tak zrobić, dlaczego nie skoro może teraz emitować akcje dla swoich?
Beniu zrobił tak, znalazł kupca po 2.5 jemu sprzedał w pakietach prawie 6 milionów akcji, no ale kolesiowi co sprzedał lub słupowi gdzie zaparkował swoje akcje trzeba teraz oddać więc zrobił emisję po 1.6 da się, da, 90 groszy zysku dla sprzedającego po 2.5, a zaraz będzie zysk z dywidendy, super Ben ty to masz łeb. U Ciebie w Australii by to nie przeszło ale u nas na bananie gdzie masz swój fundusz BNP Nominess wszystko można, prawda?