Nie dywidenda a skup akcji jest najbardziej korzystny dla akcjonariuszy. Szczególnie mniejszościowych. Przy dywidendzie trzeba zapłacić od razu 19 % podatku a wielu z nas ma stratę na akcjach HubTechu. Tak robi np. QUERCUS co roku. Dziś IMS ogłosił skup akcji po 8 zł. przy kursie na giełdzie 3.69. Ja proponuję skup 20-30 mln akcji po cenie 0.68 zł. Można to zgłosić jako projekt uchwały na WZA, ale trzeba mieć co najmniej 5 % głosów. Ja tyle nie mam. Ale zgłoszę to na najbliższym WZA jako projekt uchwały.
Dywidenda była by o tyle korzystna, że ludzie mają tu dużo akcji i na pewno część była by z niej zadowolona po tylu latach posuchy na tej spółce, a wypłacenie dywidendy i tak spowoduje wzrost kursu. Co do skupu akcji ma to swoje plusu, ale już widać, że kto chce to kupuje, może łącznie z władzami spółki o wiele niżej, a wystarczy w tym celu nie podawać żadnych informacji, co jest bardzo wymowne i dla nich korzystne. Oczywiście to wszystko i tak wróżenie z fusów, bo zrobią, co będzie dla nich najlepsze, a nie dla akcjonariuszy.
Panowie, muszą napisać, że chciałbym mieć, choć cześć waszego optymizmu. Nie spodziewam się dywidendy, czy skupu, ale mam, chociaż nadzieję na powrót do wejścia na rynek główny, a ostatecznie to może będzie nowa strategii rozwoju na następne lata. Inaczej pozostanie oczekiwania do raportu i domyły, komu zależy, żeby trzymać wszystko w tajemnicy i żeby kurs przypadkiem nie poszedł do góry.
Dnia 2025-05-20 o godz. 17:54 ~Kol napisał(a): > Panowie, muszą napisać, że chciałbym mieć, choć cześć waszego optymizmu. Nie spodziewam się dywidendy, czy skupu, ale mam, chociaż nadzieję na powrót do wejścia na rynek główny, a ostatecznie to może będzie nowa strategii rozwoju na następne lata. Inaczej pozostanie oczekiwania do raportu i domyły, komu zależy, żeby trzymać wszystko w tajemnicy i żeby kurs przypadkiem nie poszedł do góry.
Zrobił bym to samo. Niech kurs spada, akcyjki będą coraz tańsze, a spółka niech się cały czas rozwija. Tu nie ma co bić piany, można poszukać lepszej spółki.
Jest Panowie nadal jeszcze jedna do końca nie wyjaśniona kwestia przejrzystości pewnych osób w zarządzie i myślę, że ten fakt też może mocno odstraszać rozważnych inwestorów.
To co piszesz miało by sens, gdyby ktoś podejrzewał zarząd o dobre intencje, a jak wiemy i już się przekonaliśmy takich nie mają. A więc po co skupować akcje drożej, skoro można taniej nie podając żadnych informacji. Prezes napisał, że będzie dobrze i może wystarczy tylko poczeka następne kilka lat
Masz rację, ale póki co nie widać możliwość, żeby coś wyrwać. Jeżeli nie będą chcieli wrócić do wejścia na rynek główny, to marnie to widzę, ale może jakaś hossa na NC się jednak pojawi.
Lepiej żeby ta kasa poszła na rozwój, co Ci po tych paru groszach skoro jeśli kupią jakąś spółkę to będą musieli podać taką informację i z samego wzrostu kursu będziesz miał raczej więcej niż te parę groszy..
Dnia 2025-06-06 o godz. 18:40 ~Adam napisał(a): > Tutaj nawet spekuła nie chce wskoczyć. > Totalne zero....A oni piszą że robią > coś dla akcjonariuszy.... > Szczere kłamstwa...
Pamiętam polemikę z tobą adamku sprzed kilkudziesięciu miesięcy tutaj. Aleś ty był butny :) Może pora przeprosić InżynieraMalniaka, czy zrobisz to przy groszach 19 ?
Dnia 2025-06-07 o godz. 17:28 ~Luigi napisał(a): > maliniak co ty masz z tymi przeprosinami, masz nadzieję że to zrekompensuje twoją wtopę 4 lata temu?
maliniak chce być po prostu znany, lubiany, kochany, poważany (i inne "any any"). A że nie jest, to nadal szuka jeleni, którzy nie wiadomo za co, mieliby go przeprosić :-) Zły adres...