A niby dlaczego ma nie przejść? Kto im zabroni? Ulica? Wszyscy co tutaj są jakby się zebrali to ile akcji będzie? Kilka mln? Nawet 5% nie będzie.... Także mogą zatwierdzić co im się tylko podoba.
Nic nie wskazuje na to, żeby oni chcieli zrobić coś dla akcjonariuszy, ale dywidenda była by w zasadzie głównie dla nich. Nie wiadomo, jakie mają plany i ile potrzebują na to kasy, dlatego ciężko stwierdzić, że czymś się podzielą. Za kilka dni (a przynajmniej tak było wcześniej) powinna być informacja o WZA. Będą projekty uchwał to zobaczmy. Widać po zysku, że rozwój przekłada się na korzyści dla spółki, ale żadnych komunikatów nie ma, a bez tego ciężko o wzrost tym bardziej na NC. Co do źródła tej informacji, to może 0,7 dobrego trunku pomogło w podaniu tej informacji.
Dnia 2025-05-20 o godz. 05:43 ~Pozdrawiam napisał(a): > Jakie źródło jest podstawą Twojej wypowiedzi?
Oglądałem i słuchałem te webinary. Także przekazuję dla nowych. Czy ktoś mi wierzy czy nie, to już inna sprawa. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać. Po prostu piszę jak było. Prawdopodobnie jest to do znalezienia jeszcze na Youtube, ale to we własnym zakresie by trzeba było zrobić. Ja nie pamiętam, na którym webinarze to było powiedziane i w którym dokładnie momencie. W każdym razie podczas webinaru na czacie było zadane takie pytanie i padła odpowiedź - tak jak napisałem. Można dawać łapki w dół, nie ma problemu. Akurat też by mi pasowała dywidenda, ale po prostu nie zakładam, żeby miała być.
Muminek, sorry ale to co mówili 5 lat temu nie ma już żadnego pokrycia. Obiecali że nie będzie już emisji, a zrobili. Także robią co chcą i to pod siebie.... Dlatego aby wyprowadzić zysk do kieszeni mogą wypłacić dywidendę. W sumie z Bielskimi mają 70% akcji czyli z "tortu zysku 42,5 mln." mogą zgarnąć prawie 30 mln. Czas pokaże jak to się rozegra.
Muminku jestem tu tak długo jak Ty...zgadzam się z Tobą ale dodam też coś od siebie....akurat Panu P. to uwierzę dopiero we ostateczności:) także wszystko jest możliwe
Dnia 2025-05-20 o godz. 10:28 ~bonu napisał(a): > Muminku jestem tu tak długo jak Ty...zgadzam się z Tobą ale dodam też coś od siebie....akurat Panu P. to uwierzę dopiero we ostateczności:) także wszystko jest możliwe
Ok :-) Ja akurat chętnie przeproszę, jeśli się okaże, że się myliłem i że dywidenda w tym roku jednak będzie. Ażeby się nie spierać, to poczekamy aż ujawnią się kolejne fakty i wtedy ocenimy rzeczywistość :-)
Jeśli dywidenda miałaby obejmować tylko akcje które są dopuszczone do obrotu to kasa ktorą mają 42 mln. starczy na 0,10 gr na akcję... Oczywiście całej kasy nie przeznaczą ale niech będzie np. połowa to też nieźle....
Tylko to się nawet dla nas nie opłaca, bo co z tego że raz zapłacą dywidendę jak potem nie będą mieli na nic pieniędzy, a oni mają teraz budować i tworzyć
Chyba każdy akcjonariusz chce, żeby się dalej rozwijali, ale niestety ci ludzie już pokazali, że jak jest okazja w ten, czy inny sposób zarabiać lub wyprowadzać kasę to nie dzieje się to z myślą o akcjonariacie. Nie ma co się dziwić, że większość by chciała dywidendy, a przecież mogą zostawić część kasy na rachunku i rozwijać się też z kasy z bieżącej działalności. Co przyjedzie akcjonariuszom z tego, że na koniec roku będą mieli np. 70 mln, pewnie nic. Kurs dalej będzie gdzie jest, a kasę będę dalej zarabiali głównie oni. Pamiętaj, że zarząd spółki giełdowej powinien zarabiać pieniądze dla akcjonariuszy. Kiedyś może i akcjonariusze zarobią, ale tu ludzie są już 5 lat, a więc ich zaufanie delikatnie mówiąc zostało mocno nadszarpnięte i nie mają powodów wierzyć, że coś się zmieni. Ich działania mogą doprowadzić jedynie do tego, że ludzie, którzy im zaufali i dzięki którym tak naprawdę rozwinęli spółkę sprzedadzą ze stratą. Szkoda, że tak się dzieje, bo spółka ma potencjał, ale zarząd nie pomaga akcjonariuszom ani nic do tej pory dla nich nie zrobił.
Czego można spodziewać się po zarządzie który wypracował 60 mln. przychodu i 12 mln. zysku netto... za 1 kwartał....Jaki .... pomyśl trochę za czym coś napiszesz.... A jak chcesz tak pisać to masz maila Maliniaka i pisz z nim....