Wygląda jak gra pod publikacje wyników (zazwyczaj d-7 - d-4) ale w tle też kwestia dywidendy. Może kumulacja fantastycznych info? Raczej by nie robili skupu po 6,30PLN gdyby nie szło z tego przytulić siana. Kupowałem między 5,80 a 6,60 kilka tys akcji więc bym się nie obraził za dobry skok.
No kupowałem przez rok prawie, po prostu nie jest to zbyt płynna spółka więc raczej nadwyżki które mogłem "uwięzić" i na 10 lat, więc nawet jakieś spadki po drodze mnie nie ruszały.
23.05.2025r. raport Q1/2025 to tylko kilka dni, a to będzie ważna informacja dla long-ów, przypuszczam że tym razem będzie większa dywidenda, bo i zysk rekordowy ( 0,80-1,00 zł. ) takie też słyszałem opinie znawców tematu ?
Dodatkowo warto obserwować Sanwil, gdyż oni posiadają znaczny pakiet akcji Wikany a obserwując rozkład transakcji tam, według mnie, jest celowe zaniżanie kursu. Nie jest to co prawda spółka dywidendowa ale jej obecna wycena raczej odbiega od fundamentów. Być może szykuje się jakiś wzajemny transfer pieniędzy albo coś podobnego. Nie mówię by kupować akcje SNW, jedynie wskazuje że warto spojrzeć, dojść do jakichś wniosków i ewentualnie działać. Ja póki co obserwuję te spółkę mając groszową ilość akcji (tysiąc z kawałkiem tylko) i obserwuję co się tam dzieje. Gra bardzo przypomina inną spółkę z Lublina - ITB. Team też były manipulacje ceną i później w parę dni +60%.
Dnia 2025-05-20 o godz. 12:40 ~Ccc napisał(a): > Gra bardzo przypomina inną spółkę z Lublina - ITB. Team też były manipulacje ceną i później w parę dni +60%.
taa a na koncu bankructwo, dzieki za taka rekomendacje
Pakietami zawierającymi co najmniej 1000 akcji za jednym razem w ciągu ostatnich 2 dni (pt. + pon) wykupiono prawie 5% free floatu i po zachowaniu się kursu bezpośrednio przed i po, mniemam że to ta sama ręka (dokładnie 4,8%). Możliwe że ktoś to ma jak sprawdzić również. Wcale się nie zdziwię jak będą dążyć do delistingu, bo tutaj się szykuje zbyt gruby rozwój żeby się dzielić pieniędzmi z akcjonariuszami