Będę bronił Vincenta pomimo że chłop się pomylił o kilka lat. To że ktoś się pomylił w czasie nie znaczy że nie ma racji. To co pisze nastąpi ale w drugiej połowie tego roku. Obserwujcie NC od czerwca, lipca. Mija 5 lat od spadków i 90% ludzi albo już kompletnie straciło nadzieję albo sprzedało że stratą lub nie ma akcji I wydaje się w dyskusje. Ja nie patrzę na konkretne akcje tylko cały rynek NC i uważam biorąc pod uwagę sytuację makro oraz ile czasu spada i jak to historycznie się zmieniało że nastąpi zmiana trendu na wzrostowy jeszcze przed wakacjami.
Tutaj jak i na Solarinovie nie ma absolutnie żadnych podstaw do wzrostów. To nie jest tak że jak cały czas spadało na kiepskiej spółce to musi wzrosnąć, giełda tak nie działa. Btw na jakim poziomie wisisz?
A na Thermo2pr i Biomass jest podstawą? Zobacz co tam się wydarzyło po 57 miesiącach spadków..zostawiam w przemyśleniu. Nie szukajcie powodów że nie ma prawa rosnąć ..bo rynek jest nieprzewidywalny. I na tym to polega. Kiedy wszyscy stracili nadzieję rośnie.
Solarinov to badziew bez działalności. Jak ty pirownujesz upadła manufakturę ze wsi sierpaw na którą nabrali rzesze naiwnych doOZE to nie bierz się za giełdę:)
Dzięki, ale potrafię obronić się sam:)
Nie ma sensu odnosić się do moich historycznych wpisów bez kontekstu.
Pisałem tu już, że zarobiłem na tych akcjach kupując je po 4 PLN. Też było nerwowo bo zwalili do 2,70 potem urosło do 6,50. I jaki sens dzisiaj ma wyciąganie tamtych wpisów, że urośnie.Pisałem też krytycznie o spółce, kiedy trzeba. Każdy ma swój rozum i wie co robić.
Ja nie oceniam i mam w d..kto co pisze. Za to mam zmysl analityczny i widzę co się dzieje. Jak i kiedy zmieniają się trendy, jakie jest makro, co na rynku w zakresie firm, energii i stóp % słychać itd. Na parkiecie nie ma logiki. Ale za to są zmiany i cykle. I mając przykład Banków nawet takie słabe Banki jak zadłużony Millenium urosły kilkaset % jak były wysokie stopy % i dobry czas dla tych podmiotów. I teraz właśnie to się zmienia. Z uwagi na obniżki stóp Banki będą spadać a kapitał zacznie wędrować do małych spółek które mają lepsze warunki do inwestowania i tańszy kredyt.
Tu niestety jest trudniej bo trendy nakładają się na działania spekulantów najgorszej maści, choć I ligowych. Ci potrafią pójść pod prąd, choć wiadomo, że trendu nie połamią:)