Smok dopiero się budzi. Dawać jeszcze Fundusze na spółkę i dopiero będzie kosmos.
Dawno nie było takiej sytuacji na NC więc fundusze powinny być zainteresowane
FF jest chyba już wybrany. Wzrosty trwają już kolejny tydzień a sypania nie ma w ogóle. Zobaczcie że jak ktoś pociągnie o 10 procent na sesji, to trzeba czekać z godzinę albo i czasem dwie żeby ktoś łaskawie coś wysypał w sidła postawione i to dość wysoko z lewej. Nie wierzę że tu jest jeszcze więcej jak 5-7 mln ff. Reszta jest już gdzie dobrze zaparkowana. Kurs idzie w górę, wchodzi gładko jak nóż w masło i nie wypada z niego. Mało akcji już jest.
Też tak uważam. Do tego zmienili strategię. Dużych pakietów już nie ma na blokadę, za duże ryzyko. Sam podebrałem jak stało 450 kilo i na momencie wycofano resztę. Do tego wykres prowadzą jak po sznurku z japońską precyzją. Żadnych luk i widełek. Zebranie wszystkiego przed widłami i spokój, zejście na +5-6% a na fixach
100-150K delikatnie niżej od najwyższej oferty kupna, żeby w oczy nie raziło. Co będzie się działo jak przestaną maskować popyt? Niech sobie każdy sam odpowie.
Zauważyliście że nie rzucają na widły ? Już parę razy dochodzili o grosz, czy dwa pod widełki górne i potem cisza i lekki odwrót, ale nie taki duży żeby dać odkupić taniej tym co grają DT. Więc tu nie chodzi o jazdę jak najszybciej i jak najwyżej, ale o skuteczne czyszczenie drobnicy z akcji. Generalnie dobra robota. Moim zdaniem fachowcy.
Nie skupiajcie się na tym co kto robi. Kupcie coś dla siebie, albo nie kupujcie. Oglądacie Gwiezdne Wojny ? Ja oglądam - Yoda powtarza często mądrą sentencję, która tu pasuje - "Do Or Do Not, There Is No Try" Cena jest nadal niska bo spółka już nie ta sama co była. Do szczytu z poprzednich lat czyli 2 zł gdzie poprzednik za wiele nie robił wciąż daleko i wszyscy moga kupować, lub nie kupować.. jak kto woli. A nawet sprzedawać - ale mi szkoda próbować.
Kolego 2 zł tutaj nie było, maksymalnie w 2018 roku podeszło pod 1.6 zł. Przy rocznych przychodach za 2018 w wysokości 134 tyś zł. Więc nie wiem po co porównanie z tym co było, do tego co prawdopodobnie będzie. Chyba że, Chińczycy będą kontynuować te potężne przychody porównywalne do przychodów sprzątaczki na JDG w średnim mieście.
Dnia 2025-05-17 o godz. 17:48 ~Mientki napisał(a): > Kolego 2 zł tutaj nie było, maksymalnie w 2018 roku podeszło pod 1.6 zł. Przy rocznych przychodach za 2018 w wysokości 134 tyś zł. Więc nie wiem po co porównanie z tym co było, do tego co prawdopodobnie będzie. Chyba że, Chińczycy będą kontynuować te potężne przychody porównywalne do przychodów sprzątaczki na JDG w średnim mieście.
Znaczenie ma tylko to, że okolice do 2 zł można przyjąć jako bezpieczne do wejścia, do kupowania akcji. W tamtych latach niewiele zarabiali, w zasadzie głównie tracili a jednak ktoś pociągnął do 1,75 ! No tak czy nie ? Czyli odpowiedź dla tych co nie wiedzą jaki tu może być niedługo kurs jakaś jest. Do 1,6-1,7 nawet jak nic nie robią bezpiecznie :) Trochę kpię, ale takie są teraz fakty. Weszli (przejęli nas mocni chińczycy) więc jak przyjdzie teraz jakiś kontrakt dla nowego już Corey Europe to okolice wspomniane wyżej nie będą oporem. Gwarantowane !
Trochę ciężka sobota ale i tak nie pojmę takiego rozumowania, że poniżej ATH jest bezpiecznie. Chodziło mi tylko o to, że mało istotne jest ile było bo to już prawie jest inna spółka.
Pieniądz lubi ciszę więc dajcie już spokój i cieszcie się weekendem. I mniej mielenia na forum tym lepiej dla kursu. Nie potrzeba nam teraz spekuły, niech przyjdą na złotówkach. Pozdro