Buhahaha 198 zl to będzie na wise energy a nie na tej ścierwo spółce. Tu umoczyliście strasznie i tylko wyrok sądu o kredycie CHF wam pozwoli zejść z haków:) I to tuż tuż co jasno wynika z projektów uchwał, a jeszcze wczoraj soczyste espi o udzieleniu pożyczki na 7,5 mln zł.
W euro czy funtach?:) hehe. Ale co niektórzy mają nawalone w swoim łbie. Żałosne, zabawne ale trochę przykre. Ale niech sobie fantazjują, tylko to ich trzyma przy życiu ich rachunku:)
Do kompletu brakuje wam tylko jeszcze tego największego kartofla od: "Właściciele się bogacą a ulica jest w ciemnej d.."
Wtedy dopiero będzie pełna, typowo warzywna dyskusja.
Przypominam: Pammiętajcie o kompostowniku. On czeka.
Z c- / z- iemniakami nie dyskutuję.
Ciemniaki nie będą mi mówić, czy mam sprzedać czy kupić.
Mam takiego "haka" o jakim ty pomarzyć nie jesteś w stanie. Pilnuj swojej pustej kieszeni. Ciemniaki zaglądają do cudzych kieszeni.
Warzywa charakteryzują się brakiem mózgu. Powinieneś to wiedzieć.
ty i merytorycznie? :D
Koń by się uśmiał. Pokazałeś i pokazujesz to nie tylko w tym wątku.
Dyskutuj dalej jak wyżej jak typowy burak z typowym ziemniakiem, poklepujcie się nawzajem po liściach i poczekajcie jeszcze na tego największego kartofla, który wam napisze, że "Właściciele się...".
P.S.
Nawet 75-letnia Krycha naiwnego buraka wykiwała. Nie tylko ona zresztą. Dajesz się kiwać za każdym razem.
I jeszcze jedno:
W.Finance ma Rezydencję Naruszewicza wartą 200 mln PLN.
W.Energy ma tam tylko swój lokal, który dzierżawi, co miesiąc płacąc czynsz W.Finace i który to lokal chciała ale nie mogła wykupić od W.Finance. Bidulka.
To Wise Energy ciągle pożyczała (i byc może dalej będzie pożyczać) od Wise Finance pieniądze a nie odwrotnie.
To W.Ener. zawsze była i jest nadal zadłużona w W.Fin. a nie odwrotnie.
Tak sobie tłumacz. Wise energy 200 zeta za 2 m-ce. A to ścierwo geniuszu kiedy? Nie ma szans. Tylko bajki o finałach piszecie a ja podaje fakty i dowody. Marzcie sobie dalej ale to kursu nie zmieni.
Dnia 2025-05-16 o godz. 09:23 ~Peroniaż napisał(a): > W Energy wyemitowała akcje i spłaciła pożyczkę od WF
Owszem spłaciła jedną pożyczkę ale WFin na dzień 31.12'24 miała 109,3 mln udzielonych pożyczek. Nie wiadomo ile z tego to pożyczki udzielone WE. W przeszłości komunikaty o udzielonych pożyczkach pojawiały się tylko nieraz i dotyczyły tylko albo WE albo Tarineum czyli A. Rappo, obecnie głównego akcjonariusza WE, przynajmniej oficjalnie. Nie wiadomo ile z tych ponad 109 mln należy jeszcze do WE. Może to być ok.100 mln zł a może to być zero. Zero jest mało prawdopodobne. Zobowiązań i rezerw WEn ma razem na ok. 95 mln.
Może być tak, że Fesenko potrzebuje dodatkowych pieniędzy na nową inwestycję i powiedział Alainowi, oddawaj kasę. Alain na to: Ale skąd mam ją wziąć? Już wiem: Robimy emisję! :D