Tak na chłodno o jakie rewelacji piszesz.
C/Z 150-200. Ķapitalizacja 30 baniek
i wycena Ebitda x 12,5 jeżeli chodzi o wycenę. Jedyny pozytyw to poprawa marży no i Ebitda vs q1/2024. Ale kurs przy tych parametrach i tak jest kosmicznie duzy
Nie wiem czy wiesz geniuszu ale c/z liczy się od rocznego zysku a nie kwartalnego. Takze pomnóż wynik x4 to Ci bardziej zbliżona wartość wyjdzie. Ale podejrzewam że z każdym kwartałem będzie lepiej wiec poczekaj na lepsze czasy i zysk kilka baniek to kupisz za 10-20zl
Geniuszu matematyczny przyjmę 50k na kwartał więc zysk roczny 200kpln.
200 000/69 400 000= 0,0028
0,42/0,0028 - 150 przy założeniu że będzie 200k zysku
W terminie do 16-tego maja Techstreet przeprowadzi badanie due diligence mPay. W przypadku potwierdzenia dalszego zainteresowania nabyciem akcji w kapitale zakładowym mPay oraz dalszym finansowaniem rozwoju mPay Techstreet przedstawi Grupa Lew oraz innym akcjonariuszom propozycję ceny za akcje mPay.
Może i manipuluje. Dla mnie i tak ważne jest np: o ile wzrośnie rozpoznawalność mpay gdy każdy zobaczy logo apce żabki o 10mln użytkowników przy wbijaniu żabsonów czy tam innych kuponów. Pokaż mi firmę której logo wyświetla się nawet z niej nie korzystając w mediach wirtualnych służących promocji jakim zapewne jest zappka.