No jest....
Widzę, że znowu na kolanach jesteś, hahaha
Mnie też raport zaskoczył, bo to dobry raport normalnie funkcjonującej spółki a nie bankruta na co wskazywałby kurs:)
Nie porównuj danych do zeszłego roku, bo od miesięcy pisze, że porządkują bilans z absurdalnych inwestycji nadmuchanych na potrzeby bilansu.
Jedyne co możesz porównać R/R to rzeczowa aktywa trwałe. Te są na tym samym poziomie co daje kłam twoim wpisom, że wyprzedają majątek .
Jest też w raporcie parę pozytywów ale te pozostawiam już do wyszukania normalnym.
Wiem, że nie umiesz czytać nie umiesz g(ąbie, więc ci napisze Zatrudnienie dla mnie to działanie na plus w ograniczaniu kosztów:) "Na dzień sporządzenia raportu Grupa Kapitałowa zatrudnia 5 pracowników etatowych. Jednocześnie, w ramach realizowanych projektów operacyjnych, 35 osób wykonuje pracę na rzecz Spółki, będąc formalnie zatrudnionymi w podmiocie zewnętrznym, wykonując zadania zgodnie z wewnętrznymi procedurami, standardami jakości i pod nadzorem kadry zarządzającej Grupy."
Dnia 2025-05-15 o godz. 21:33 vincent_v napisał(a): > Wiem, że nie umiesz czytać nie umiesz g(ąbie, więc ci napisze > Zatrudnienie dla mnie to działanie na plus w ograniczaniu kosztów:) > "Na dzień sporządzenia raportu Grupa Kapitałowa zatrudnia 5 pracowników etatowych. Jednocześnie, > w ramach realizowanych projektów operacyjnych, 35 osób wykonuje pracę na rzecz Spółki, będąc > formalnie zatrudnionymi w podmiocie zewnętrznym, wykonując zadania zgodnie z wewnętrznymi > procedurami, standardami jakości i pod nadzorem kadry zarządzającej Grupy."
Mały warsztat to ty masz w galotach, zobacz na stronę TechnoEnergy. Samo zatrudnienie to blisko 70 osób Autor: vincent_v [84.205.172.*] 2025-04-24 15:52
Dnia 2025-05-15 o godz. 22:14 vincent_v napisał(a): > No i? > Zmniejszają zatrudnienie, przy tych samych poziomach przychodów, dywersyfikują dostawców, to chyba dobrze geniuszu czy znowu źle?:)
Dnia 2025-05-15 o godz. 22:21 ~Analityk napisał(a): > Dnia 2025-05-15 o godz. 22:14 vincent_v napisał(a): > > No i? > > Zmniejszają zatrudnienie, przy tych samych poziomach przychodów, dywersyfikują dostawców, to chyba dobrze geniuszu czy znowu źle?:) > > > > > https://www.bankier.pl/forum/temat_konkrety,70721407.html > > > znowu złapany na łgarstwie :)
W czasie kiedy łgałeś że firma zatrudnia 70 osób czyli jakieś 3 tygodnie temu wklejono ci jej raport z którego wynikało że zatrudnia 36 osób oczywiście wtedy pisałeś jakieś bzdury o monitorach sądowych dzisiejszy raport podaje że zatrudnia 35. Znowu zostałeś złapany na ordynarnym kłamstwie jak wtedy kiedy twierdziłeś że masz informacje z pierwszej ręki.
Myśleniem nigdy nie grzeszyłeś, więc wytłumaczę ci to jak krowie na rowie.
Najpierw rozdzielili biznes CSY sztucznie na AgroSteel i TechnoEnergy. Jak biznesy OZE nie wyszły i nie było szans wprowadzić AgroSteel na GPW, wrócili do opcji pierwotnej:) CSY(TechnoEnergy)zostawiając blisko 70 osób.Potem był outsourcing zatrudnienia. Koszty trzeba było optymalizować dalej, więc wyj...li kogo trzeba zostawiając to co jest.
Nie wiem czy cis zrozumyałes, ale. ..
A finał z tego taki, że jak zaczęli roszady o których pisze kurs był 4 pln, teraz wrócili do punktu wyjścia, a sytuacja jest nawet lepsza, tyle, ze kurs jest... 0,4 pln.
Dnia 2025-05-15 o godz. 21:36 vincent_v napisał(a): > Dnia 2025-05-15 o godz. 21:27 ~Stodoła napisał(a): > > Dobra nie ośmieszaj się... > > A konkretnie?