lipa, sami zarabiają dla siebie na super pensje, a dla akcjonariuszy to na waciki....tyle w kwartał co oni maja zysku netto to zarabia ktoś kto ma 2xsrednia krajową haha
Teraz jeszcze czekać na info o zdjęciu z giełdy po walnym i wyjdzie na to, że nikt nas tak nie zrobi jak January i spółka. Wszystkie wskaźniki są gorsze. Trasa koncertowa była, był film, influencerow im przybyło, a wyświetlenia im dramatycznie spadają.
Taaak, pozostaje liczyć na własną intuicje, jedno jest pewne Zarząd ma o czym dyskutować na walnym i tyle w temacie. Jestem rozczarowany i będę kupował pod swoje spekulacje, z mchu i paproci
Już abstrahując od tych naprawdę marnych wyników to w raporcie nie ma nic co mogłoby dźwignąć kurs w przyszłości. Żadnej strategii o którą można się oprzeć i powiedzieć "to tylko droga (wyboista) do celu". Wszystkie plany opierają się na ryzyku (np. Mechozaury). Super, że na każdym kroku prowadza konsultacje ze specjalistami, ale to wszystko pompowanie kosztów na ten moment. Ani słowa o budowie siedziby.
Mówiłem Wam o ryzykach, o spadających wyświetleniach (-30% przychodów r/r), grze która kosztowała a nikt w nią nie gra. Wolałem się pomylić.
Całe szczęście że film zarobił i wpadło te kilka baniek bo by nie było co zbierać. Jeśli dobrze rozumiem to 2 kwartał będzie lepszy bo koszty zaksięgowane (100DDM, T5M3, OFFLINE) a przychody będą dopływać.
Szkoda tego co tu się dzieje, fatalna reklama rynku kapitałowego. Chciałoby się rzucić "Ale żeście Ekipę zmontowali"
A ty byś chciał żeby zysk pojawil się bez kosztów? Film kinowy można założyć, że się zwrócił a zyski dopiero będą teraz z platform streamingowych....
m.in.
https://www.rtvmaniak.pl/9692081/milion-widzow-100-dni-do-matury-prime-video/
PS.
a kto wie czy film nie wróci znów do kin za rok....
Tak, zysk łatwo ukryć w ten sposób. Niestety zestawiając te dane do ich ostatniego raportu tj rocznego mamy już tutaj spadki. W tym miejscu rodzi się problem. Film i inne ich duże projekty były zrealizowane właśnie w q1, a znaczna część kosztów produkcji filmu na pewno już była uwzględniona w raporcie za ubiegły rok, co teoretycznie powinno w raporcie za q1 działać tylko na plus
Wg Ciebie to miał tu wchodzić fundusz co ma kasę zainwestowaną w allegro, a jakos wzmianki do tej pory żadnej w raporcie o jakichkolwiek chociażby rozmowach nie widzę :)
Jak piszesz to jest złożony temat, jakbyś przeczytał, to były i są to moje przypuszczenia, czat tak samo kazał to interpretować na zasadzie czujności. Ze swojej strony wysłałem do Bankier i Zarządu maile, żeby wyjaśnili skąd nazwy fszy w nazwach dokumentów, nadal 0 odpowiedzi, a te dokumenty nadal są na tutejszej stronie, przecież masz swój rozum, ja Ci nie każe kupować pod to, dziele się przemyśleniami i tyle, jak będzie zobaczymy
Co to za różnica, co ci odpowiedzą? Czy to musi być prawda? Nie sądzę.
Dlaczego o tym, w ten sposób pisze? EKIPA dała oficjalną odpowiedź, że do końca kwietnia wypuszczą wniosek o wprowadzenie do obrotu akcji serii F. Czy dotrzymali słowa. Nie.
Nadal jest brak, nowej strategii działania spółki Ekipa Holding SA na przyszłość.
Szkoda gadać. Szkoda kasy, żeby tu kisić w akcjach, a przede wszystkim szkoda czasu na śledzenie spółki, która jak pokazało sprawozdanie (które miało pokazać choćby duże zyski z ponoć filmowego "hitu"), nie rozwija się, nie ma zysku.
W czasie gdy niemal na GPW wszystko rosło tu była kiszonka pomimo wcześniejszych zysków. Teraz gdy tych zysków brak, to znowu według mnie, nie urośnie, bo i nie ma pod co.
Nie wiadomo nic. Ich raporty miesięczne nic nie mówią. ESPI też nic. Raport duży, ale bez żadnych konkretnych treści. Robią sobie z akcjonariuszy jaja. To jest niezmienne. Niby największy projekt spółki w historii a nie wiemy z niego nic. Nawet przychody są niemalże identyczne jak w tamtym roku, a filmu przecież wtedy nie było. Żałosne