Jakkolwiek dziś by to nie brzmiało nierealnie, to za rok może nikt nie pamiętać nazwy Termo2power, bo jej szyld w notowaniach się zmieni a nowi akcjonariusze nie zawsze będą kojarzyć nową nazwę ze starą i będą łykać newsy o kolejnych kontraktach na Europę Firmy COREY EUROPE i kupować akcje Corey za 100 zł. Tak do końca to nie jest nierealne. To będzie inna firma.
Spoko. Też nie mam załadowanego portfela. Trochę się zgapiłem wczoraj. Ale ja systematycznie dokupuje małymi paczkami jak rośnie. To też dobra metoda. A cena nadal extra.
W ogóle dziwne że urosła bez raportu. Niby treść raportu w kontekście zdarzeń jest całkowicie nieistotna, ale : - na koniec mogła być wksięgowana ogromna strata - albo ( co najgorsze ) raportu nie byłoby w terminie.
Może dlatego że kupuje się przyszłość? Co chińczyk w termo widział jak kupował ja nie wiem.
"konsekwencji powyższego na dzień przekazania niniejszego raportu, tj. na
dzień 15 maja 2025 roku skład Rady Nadzorczej prezentuje się w następujący
sposób:
1) Krzysztof Ziemba – Członek Rady Nadzorczej
Chińczyka nie interesowała wogóle działalność ani wyniki Termo. Zamiast teoretyzować wystarczyło poświęcić ze dwie godzinki i bez problemu znajdziecie że Corey Chiny, otworzył niedawno oddział w Singapurze i to przez ten oddział będzie wchodził na Europę. Chodzi im prawdopodobnie tylko o jedno, aby ominąć wszystkie ograniczenia podatkowe na towary exportowane bezpośrednio z Chin. W Singpurze będą przeklejane naklejki pochodzenia i pchane do Polski i Corey Europa (czytaj nasza kochana spółka) będzie to żenić reszcie Europy jako nasze i prawie nie chińskie. Proste. Wszyscy na tym zarobią a nasze akcje pojadą w kosmos, czego oczekuję. Wszystkie linki, zdjęcia, spotkania na Expo Poland są łatwe do odnalezienia. Począwszy od spółki matki, Nie chce mi się ich wklejać.
W końcu coś do rzeczy, a nie stękanie o wskaźnikach, historii T2P i inne wygodne spadziom treści. Tutaj się nowa historia tworzy, a Co co stałe o dawnych epizodach trują zwyczajnie zostali na peronie?
Dnia 2025-05-15 o godz. 22:20 ~re napisał(a): > Chińczyka nie interesowała wogóle działalność ani wyniki Termo. Zamiast teoretyzować wystarczyło poświęcić ze dwie godzinki i bez problemu znajdziecie że Corey Chiny, otworzył niedawno oddział w Singapurze i to przez ten oddział będzie wchodził na Europę. Chodzi im prawdopodobnie tylko o jedno, aby ominąć wszystkie ograniczenia podatkowe na towary exportowane bezpośrednio z Chin. W Singpurze będą przeklejane naklejki pochodzenia i pchane do Polski i Corey Europa (czytaj nasza kochana spółka) będzie to żenić reszcie Europy jako nasze i prawie nie chińskie. Proste. Wszyscy na tym zarobią a nasze akcje pojadą w kosmos, czego oczekuję. > Wszystkie linki, zdjęcia, spotkania na Expo Poland są łatwe do odnalezienia. Począwszy od spółki matki, Nie chce mi się ich wklejać.
Poszukałem, potwierdzam. Oddział Singapur przejął Termo2P, dają za to prawo do używania nazwy spółki i ich logo. Powstały nowy twór Corey Europa staje się ich zachodnią flanką na Europę i teraz ciekawostka: W portfolio Corey Europa, czyli naszym, będą dostępne nie tylko systemy magazynowania energii czym w podstawie zajmuje się oddział Singapur (produkuje on linie montażowe akumulatorowe, zajmuje się rozwojem systemów magazynowania energii na potrzeby zastosowań domowych, komercyjnych , przemysłowych i użyteczności publicznej oraz powiązanych z nimi rzwiązań EMS/BMS.) ale co ważne - i co pojawiło się jako nowość informacyjna we wczorajszym raporcie - Będziemy mieli także pełen dostęp do wszystkich produktów naszej spółki matki Corey China. Traktują nas w takim razie lepiej nawet niż sam oddział Singapur - będziemy jedynym dystrybutorem wszsytkiego co mają na Europę. Jest O.K.. Jest co sprzedawać, jest się z czego cieszyć.
Myślicie że ktoś z Chin pakuje akcje z rynku ? Ja coś takiego podejrzewam, że za nowymi członkami RN ktoś - może nawet fundusz z tamtej okolicy świata może nadal robić zakupy. Przecież przecieki o przejęciu były napewno wcześniej. Naprawdę zaskakująco mało akcji jest widoczne a podaży wcale. Nawet po większych wzrostach dziennych kurs nie osuwa się. Dziś ktoś zauważył na innym wątku, iż chyba osiagnęliśmy największy wzrost procentowy przy najmniejszym nakładzie finansowym, To świadczy o znikaniu akcji z rynku na stałe. Brak też kółkowiczów. Sprzedasz akcje i nie mozesz odkupić taniej. Tak wygląda arkusz. Przy takim ff jaki tu teoretycznie jest nie powino tak być, może wkrótce ktoś większy ujawni się z pakietem. Do złotówki sama drobnica, a powyżej wieje wiatr... Podoba mi się pan/pani, który/która skasuje okrągły milion sprzedając 10k akcji po 100 zł. 0,5100......1 278 0,5200......5 615 0,5200......4 999 0,5300......1 200 0,5300......5 000 0,5400......5 000 0,5400....16 811 0,5500.......5 000 0,5500.......1 040 0,5700.......7 000 0,5750.......7 747 0,5800.....10 000 0,5800......37 072 0,5850......10 000 0,5900........5 000 0,5950.......10 000 0,6000........4 500 0,6000........6 000 0,6500......50 000 0,6500........5 000 0,7000.......50 000 0,7000.........7 537 0,7700.......45 000 0,8400.........5 770 0,9000........80 344 0,9200 ........4 519 0,9550.........8 051 1,0000............698 1,0000......236 970 1,0500........10 780 1,5000 ........20 000 1,5900.........19 690 1,7100..........22 500 1,8600............2 265 3,2000...........23 362 4,9800...........22 240 100,0000.......10 000
Czytaj więcej na https://biznes.interia.pl/gieldy/notowania-newconnect/profil-akcji-t2p,wId,22961,tab,przebieg-sesji#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Wow ! Dawno nie oglądałem tego dużego arkusza a trzeba było, bo tu jest odpowiedź dlaczego nie rzucają na widły górne na sesjach. Po prostu nie warto, nie ma to większego sensu. Pora jest na zbieranie a nie na jazdy na rekordy. Kto zbiera ? jest mi to w zasadzie obojętne czy nasz czy chińczyk czy inne spekuły. Zbiera a akcje i kisi w słoikach do późnej jesieni albo następnego lata. Takiego wytrzymania sobie życzę i Wam ;)
Od początku wzrostu tj od dołka 12gr pół roku temu przemieliło się ok 15mln sztuk, FF to ok 25mln sztuk. Największy obrót był w okolicy 40gr tj w miejscu gdzie stary akcjonariat kupował akcje i je obecnie sprzedawał, kolejny to 70-1zł bo tam się dawniej kupowało akcje a i na tym poziomie będzie realizacja zysków z obecnego wzrostu. Tj do 1zł jeśli dojdzie wymieni się akcjonariat na nowy który również będzie chciał zarobić.? Także spokojnie do 1zł a potem czekamy na pozytywne informacje. Tak mi się wydaje.
Moim zdaniem odkupił już drożej i dlatego siedzi cicho, odezwie się na korekcie i opowie jak tanio kupił i że sprzedał na lokalnej górce. Pozdro dla ludzi w naszym pociągu…
Po espi nagle w górę kurs na koniec dnia sprzedawanie na wyścigi walki o akcje nie widziałem chyba że walka jak najszybciej sprzedać gorącego kartofla.
Weź poprawkę że sprzedaje się fakty i że w piątek uciekają przed weekendem zarobieni lub strachliwi a i tak to nieistotne ponieważ wciąż rośnie a co bedzie za jutro, tydzień, miesiąc, rok? Post pisany był przy 50gr dwa miesiące temu tzn +100%.