• Straszenie i zbieranie Autor: ~mr [81.219.237.*]
    czyli idziemy na złotówki
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~mr [81.219.237.*]
    zbieranie z rynku ile się da
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Mientki [213.55.222.*]
    Jeszcze próbują to zatrzymać ale już niedługo...
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Hehe [37.31.24.*]
    Jw
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: _wiatrak_ [83.30.207.*]
    Ciekawe co chce kupić ten wystawiony po 42 grosze ?!

Na pewno jest z forum.
    Zatem - co widzisz bardziej perspektywicznego niż nasza spółka ?
    Czy tylko kółeczko ?

• Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~re [37.47.158.*]
    Dobrze powiedziane. Obecnie nie ma nic bardziej perspektywicznego na całej GPW. Takiego przejęcia to dawno nie było, bardzo dawno !
    Ktoś tu pisał o starej Amice, to może być Amica 2
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Le [109.243.67.*]
    Jedno jest pewne opór 40gr przebity!!! Teraz powinna być jazda na szczyt 1,7zł?!
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~re [37.47.158.*]
    Technicznie nieźle to wygląda. Ja bym powiedział inaczej - to już jest inna spółka i tak naprawdę - Sky is the limit :)
    Jeszcze w tym roku zobaczymy w notowaniach nie Termo2pwr a CoreyEurope czy jaki tam dostanie ISIN i to COREY będzie śrubował swoje własne rekordy notowań. Nie mogę się doczekać :)
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Qq [37.47.124.*]
    No ciekawe do jakiej kapitalizacji polecimy z 70mln akcji..
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Japisz [146.70.109.*]
    Niby będzie 38+36 = 74 mln sztuk tyle że poza notowaniami będzie 38 + FF jakies 10mln sztuk = ok 25mln sztuk w wolnym obrocie gdzie np przy oporze 40gr. Przez 2tyg obróciło się ok 5mln sztuk....
    Kapitalizacja ciężko powiedzieć..
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Qq [194.42.110.*]
    Czas pokaże jak zwykle. Cieszę się, że nie zwątpiłem i udało mi się doczekać takich wydarzeń. Myślę, że gorzej to już tu było, teraz idziemy w dobrą stronę. Im dłużej jestem na giełdzie tym bardziej nabieram pewności, że cierpliwość jest kluczem.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Greg [89.43.105.*]
    Ktoś z grubszym portfelem może tu zamieszać lecz czy się taki trafi, nie wiem.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~margaid [91.216.160.*]
    Widać że z grubszym portfelem to już tu ktoś jest. Drobnica dziś nie zbierała i nie zrobiła tych zakupów w prawo. Zbiera ktoś kto dobrze wie co robi. I to już nie pierwszy dzień. Akcji w arkuszu jak na lekarstwo. Mimo pozornie dużych wzrostów nikt nie sypie - bo po pierwsze - nadal jest tanio, ale po drugie - ktoś zgarnął bardzo dużo akcji z rynku wcześniej.
    To już jest inna spółka i można śmiało powiedzieć że teraz sky is the limit. To już jest Corey a ta spółka może mieć swoją kapitalizację którą wyznaczą nowi akcjonariusze kupujący akcje.
    Dopiero od wczoraj mamy potwierdzenie faktów, niedługo portale zaczną się rozpisywać. Lepiej jednak, żeby później, bo najazd turystów powinien być na wyższych poziomach. 1,2,3 PLN ?
    To przejęcie jest jednym z ciekawszych na GPW i tak jak ktoś już wcześniej pisał, może być porównywane do wejścia azjatyckiego Samsunga w Amicę I będzie niedługo mocno zaakcentowane w mediach gospodarczych. Niedługo pojawią się inne grubsze ryby i fundusze, które z zasady omijają spółki z małym ff. Tu jest w sam raz akcji pod dobrą grę i zarobek, bo chińczyk nie sprzeda akcji poniżej pełnej kontroli nad spółką 50%+1 akcja. Czyli nadal do rozgrywki pozostaje ta sama liczba akcji. A przecież tu kurs juz był całkiem niedawno bo jakieś 4 lata temu w okolicy 2 zł. Próba porównania tego co było ledwie kilka lat temu w spółce z tym przejęciem przez światowego giganta ma się jak mrówka do słonia :) 2 pln to tu będzie za chwilę. Ten szczyt musi zostać przebity i to myślę że 2-3 krotnie na początek.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Borg [37.30.56.*]
    Dobre przypomnienie. Faktycznie jak ta spółka latała po 2 zł to nadal nic sobą nie reprezentowała.
    Teraz to inna spółka, realnie inna. Wejście odwrotne na GPW Coreya przez T2P zlikwidowało realnie T2P i całą jej przeszłość.
    Możesz mieć rację że 2 zł teraz to będzie mały poziomik do przebicia. Zobaczymy czy lekko to przejdą.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Ii [5.173.56.*]
    Pomyślcie co się może stać gdy za corey przyjdzie jakiś fundusz i bedzie chciał kupić kilka akcji?
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~Borg [37.30.56.*]
    Wiem, że przyjdzie. Bo to jest już inna spólka, chcociaż ludzie mają w głowie jeszcze tamtą poprzednią. Ale ona defakto już nie istnieje. Fundy przyjdą i to najszyciej wcale nie nasze Polskie a pewniej jakieś azjatyckie, oni to zauważą szybko, jeszcze w tym roku.
    Corey napewno za sobą kogoś przyciągnie.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~margaid [91.216.160.*]
    Ktoś już zbiera i robi to bardzo profesjonalnie. Fundusz, dobra grupa spekulantów ? Fachowo, góra, dół, góra, dół...aż do ogłupienia Co do ludzi.. prawda... wielu odda po 40 gr, po 50 gr, a niektórzy będą się cieszyć po 80 gr.
    A przecież to nie te targety dla tak dużego przejęcia.
  • Re: Straszenie i zbieranie Autor: ~II [94.254.152.*]
    Wtłoczyli sobie do głowy opór 40gr to go klepią do momentu gdy któraś ze stron nie wytrzyma...
[x]
COREY 7,65% 0,37 2025-12-09 16:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.