kolejne superinfo, FF coraz mniejszy, podejrzewam że nowi w RN też będą brać z rynku akcje. A może już mają, bo ilość akcji w obrocie jakoś mocno się zmniejsza codziennie.
Dnia 2025-05-14 o godz. 08:54 ~re napisał(a): > kolejne superinfo, FF coraz mniejszy, podejrzewam że nowi w RN też będą brać z rynku akcje. A może już mają, bo ilość akcji w obrocie jakoś mocno się zmniejsza codziennie.
Co ciekawe, nie przeszła uchwała o upoważnieniu Zarządu do dalszych emisji akcji bez pp :-))
Dnia 2025-05-14 o godz. 09:07 ~jj napisał(a): > Dnia 2025-05-14 o godz. 08:54 ~re napisał(a): > > kolejne superinfo, FF coraz mniejszy, podejrzewam że nowi w RN też będą brać z rynku akcje. A może już mają, bo ilość akcji w obrocie jakoś mocno się zmniejsza codziennie. > > Co ciekawe, nie przeszła uchwała o upoważnieniu Zarządu do dalszych emisji akcji bez pp :-))
Przeciw uchwale:
Zarząd jest uprawniony do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję do 24.606.375 (dwadzieścia cztery miliony sześćset sześć tysięcy trzysta siedemdziesiąt pięć) nowych akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) ...głosował zarówno prezes jak i Bartoszewski :)
Po głosowaniu Przewodniczący ogłosił wyniki i stwierdził, że w głosowaniu wzięło udział 5.735.406 akcji – 17,48 % kapitału zakładowego - z których oddano 5.735.406 ważnych głosów, przy czym za przyjęciem uchwały oddano 0 głosów, przeciw oddano 5.735.406 głosów, wstrzymało się 0 głosów, wobec czego uchwała nie została podjęta wymaganą większością głosów w głosowaniu jawnym. -
No to rzeczywiście ciekawe. To kto chciał tej emisji ?
A Bartoszewski miał i ma 2,8 mln. Natomiast nie pojawił się trzeci akcjonariusz powyżej 5% !? I nie było ani jednego leszcza - a to już lenistwo do kwadratu ( nikt z warszawiaków nie ma akcji ? )
Wydaje mi się, że to bardzo dobra decyzja. NIe będzie już dalszego rozwadniania akcji dla znajomych. Spółka nie potrzebuje już więcej kasy niż z tej podstawowej emisji, bo przecież cały sprzęt będą brać od siebie z Chin i Singapuru. Na to kasy już nie potrzeba, liczyć się będzie sprzedaż na Europę. Myślę, ze wymusili to na Prezesie Chińczycy i się podporządkował. Bardzo dobre wreszcie decyzje tu zapadają.
Teraz też tak myślę, żal że to przegapiłem a miałem wolny dzień. dużo fajnych rzeczy można się było dowiedzieć. Chińczycy teraz są prężni na świecie a Europa to ich cel, oni tego nie zepsują.
Dnia 2025-05-14 o godz. 09:38 ~re napisał(a): > Wydaje mi się, że to bardzo dobra decyzja. NIe będzie już dalszego rozwadniania akcji dla znajomych. Spółka nie potrzebuje już więcej kasy niż z tej podstawowej emisji, bo przecież cały sprzęt będą brać od siebie z Chin i Singapuru. Na to kasy już nie potrzeba, liczyć się będzie sprzedaż na Europę. Myślę, ze wymusili to na Prezesie Chińczycy i się podporządkował. Bardzo dobre wreszcie decyzje tu zapadają.
Tak jest, Jacob chciał być cwaną gapą i w dalszym ciągu drukować papier i walić w rynek, ale nie spotkało się to z "aprobatą" ze strony Chińczyków, więc wydaje się, że nie mamy tutaj do czynienia z "fejkowym" przejęciem, ale spółka jest zbyt mała i słabo rozpoznawalna, stąd takie skromne wzrosty. Jak temat wypali i pojawi się konkretny przychód wtedy może być tutaj CLC_2.
> Tak jest, Jacob chciał być cwaną gapą i w dalszym ciągu drukować papier i walić w rynek, ale nie spotkało się to z "aprobatą" ze strony Chińczyków, więc wydaje się, że nie mamy tutaj do czynienia z "fejkowym" przejęciem, ale spółka jest zbyt mała i słabo rozpoznawalna, stąd takie skromne wzrosty. Jak temat wypali i pojawi się konkretny przychód wtedy może być tutaj CLC_2.
No i kolejna zgoda, jeszcze nikt praktycznie nie wie co się tu stało. Medialnie cisza, przejęcie odbyło się w białych rękawiczkach. Ludzie myślą że tu nadal jest Termo :) Trzeba czasu i akcje z kolejnych półek będą znikać aż przyjdzie kulminacja i wybicie na złotówki. Przede wszystkim spekuła musi się obkupić, muszą zebrać bardzo duże pakiety na tych poziomach żeby potem nikt im nie sypał. To jednak zawsze trwa, a niecierpliwi się wykruszają. Nikt nie staje się milionerem w godzinę ani w tydzień. Ale myślę, ze do końca roku będzie tu kurs w złotówkach, Ile nie wiem, nie pokuszę się o wizje :) Ale będzie więcej niż jedna złotówka :)