• FAKTY Autor: ~Senior [83.31.142.*]
    Od 25 lipca 2024 roku kurs akcji utrzymywał się powyżej 1 zł - 1,2 zł akcjonariusze chyba zapomnieli że była emisja po 40 gr
    tak więc przebitka zawrotna i akcje poszły w rynek i jeszcze cały czas idą na fali dobrych informacji
  • Re: FAKTY Autor: ~Ciekawe [188.33.30.*]
    To już wiadomo, dlaczego nie ruszył skup. Teraz będzie skup po 27 gr?)))
  • Re: FAKTY Autor: ~Ciekawe [176.115.87.*]
    Mnie zastanawia po co ktoś tak ładuje do kosza po 0.97-0.98??
  • Re: FAKTY Autor: ~Ojo [91.216.213.*]
    Do dnia prawa poboru raczej powinniśmy się spodziewać tendencji wzrostowej. Nawet skup w tej cenie miałby sens, bo i tak dostaną 5 razy więcej akcji. Właściwie to w tej sytuacji najlepiej by było zaczać skup tuż po wynikach, zbijając uprzednio nieco kurs, żeby jeszcze postraszyć
  • Re: FAKTY Autor: ~Ojo [91.216.213.*]
    Ale z drugiej strony jak oni kurde chcą w tym roku utrzymać kapitalizację jak po prawie poboru kurs się zapewne załamie...
  • Re: FAKTY Autor: ~Japan [83.21.176.*]
    To wszystko jest dość czytelne. Każdy zakup akcji poniżej złotego przed dywidendą to czysty zysk. Zakładając że cena po operacjach zejdzie na dwadzieścia kilka groszy rozpoczną skup. Na groszówkach dużo łatwiej pchać cenę w górę bo próg wejścia to powoduje. Nie można też zapomnieć o tajemniczym kupcu akcji od Noviny który być może jest dużym inwestorem z kapitałem który może dołączyć do skupu. Może też być źródłem dodatkowego kapitału na powiększenie portfela Noviny przecież poszukiwali dodatkowych źródeł. I tak w dołku wyceny akcji pojawi się dużo dobrych inf. I rozpoczną się wzrosty kapitalizacji pod wiejście na główny. Ki kaska będzie rosnąć.
[x]
NOVINA -0,35% 0,57 2025-10-16 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.