• Analfabetyzm wtórny Autor: ~ATH [77.65.94.*]
    Czytali raport ? Przepis na porażkę, nowe sklepy ( wydatki ; za wynajem lokali, więcej ; większych długów, wypłat itp.) + słaby zysk ( tylko w +-1/3 przez inwestycje, w 2/3 przez model biznesowy, typowy Kowalski, patrzy na cenę, a dzieciarnia energolami i e-petami nie załata gigantycznych dziur w popycie ) = katastrofa / Poza tym ; uogólniając, produkty to szajs, etyka biznesowa niemoralna, technicznie, gdyby papier miał moc, nie byłby marne 8% na + od ceny wyjściowej, w dodatku nad Żabą ciąży widmo debiutu Allegro ( szorty, "fundusz" owiany złą sławą, jak i sam właściciel Żaby ) rekomendacja banku na bank jest sponsorowana, skoro powstała przed raportem, no i ci z 24,75 na pewno zrzucą z haka, Poczta Polska - przeżytek ( stoi w sprzeczności z wizerunkiem reklamowym ) . Nie rozumiem dlaczego wgl ktoś to kupuje, wytłumaczcie mi, proszę ! Jest tyle ryb w oceanie, trzeba być srogo naiwnym by wierzyć w to że zarobi 100% ( 23 mld potrzebne ) Jest stanowczo za drogo, za 10 zł rozważyłbym zakup .
  • Re: Analfabetyzm wtórny Autor: ~Ropuch [31.0.53.*]
    Czekaj na 10zl ja brałem po 23,50
  • Re: Analfabetyzm wtórny Autor: ~Gr [188.47.13.*]
    Porażka to kup po 10,- ale akcje jakieś innej spòłki :(
  • Re: Analfabetyzm wtórny Autor: ~MC60 [164.127.213.*]
    Mam po 22.80 i poczekam. 1100 nowych sklepów, poprawa przychodu o 1 mld. zł. i zysku z minus 1,2 (I kw.) do +3 % wygląda dobrze. Żabki są wszędzie, małe ale skala ilości przekonuje. Wykonanie celu pozwoli na dywidendę ok. 0,50 zł. a to nakłoni fundy do zakupu. Tym samym szorciarzy ubędzie. Kiedyś ta zabawa im się znudzi. Rekomendacje dobre do 35 zł. To czemu pozbywać się akcji? Jak spadnie do 10 to kupię 3 razy więcej.
  • Re: Analfabetyzm wtórny Autor: ~Slayer [46.134.23.*]
    Przez shorciarzy giełda jest częściowo hazardem a nie inwestycją co jest przykre....miejmy nadzieję że nie jeden z nich zaliczy jakaś porażkę i skończy się sztuczne wzloty i upadki !
[x]
ZABKA -0,23% 21,65 2025-09-12 17:02:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.