I co z tego ja już tu zarobiłem sprzedając pod 6,6 od 5 niecałych miałem akcje odkupię znów po 5,2~ obecnie to manipulacja każdy o tym wie, że na ten moment te akcje są przewartościowane według mnie
System ciągnie, algorytmy, szukania stop lossow i itd, rynek jest martwy, chcą powyciągać kasę tyle w temacie, a goldmany czy inni cudotwórcy ciągną w górę na tyle żeby spokojnie wyjście z pozycji ile im to zajdzie nie wiadomo,
Każda złotówka trafia w system, znika tak naprawdę z twego portfela, instytucje wtedy inwestują twoje pieniądze bez twojej zgody i wiedzy, raz żeś skakał jak na bunggie, stracił kapitał lub dopłacał, z czego robią artykuły i portale, analizy gęby trzeba nakarmić, ot cała giełda piramida finansowa i jeszcze cyfrowa, a fundusze za chwilę muszą wypłacac staruszkom czy to Amerykańskim czy globalnym
Pieniądze nie trafia do Tauronu przede wszystkim, tylko do biur maklerskich, później do banków, a banki udzielają kredytów, świat jest zakredytowany nikt nie wie u kogo, po co tworzą cyfrowe zapisy, ograniczają wypłaty gotówki z banków, wypłacenie gotówki z banków wiązałoby się dużymi turbulencjami i załamaniem systemu, jak ktoś mądry mówił pieniędzy nie ma i nie będzie
No i co z tego, że dług? Każda efektywnie zarządzana firma lewaruje się długiem. Jak widać bardzo dobrze sobie radzą z tym zadłużeniem i dzięki temu lewarowi potrafią wygenerować ponad miliard zysku netto.
Będą jeszcze produkować akcje następne po 5 zlotych i tak w kółko, z czegos będą musieli sfinansować swoje pomysły, i znowu na wykresie góry i doliny aż do końca świata lub internetu
ale spadzie wyją już wyskoczyli z nor i ujadają nadal a to; ipo, tadeusz, trabant i paru innych chwastów którzy są bez akcji a tu pociąg powoli mknie do przodu a wy ujadajcie wyjcie latajcie po peronie może ktoś wam splunie w oko no i zmieniajcie nick i piszcie głupoty myślicie że tym zabajerujecie akcjonariuszy? jesteście nieudaczniki wymyślając głupstwa hihihihihgihihihi