• wtopa na APM Autor: ~pnt [188.146.32.*]
    10 mln przychodu na APM za 1 kwartal, to w 70-80% oplaty za odebrane maszyny

tylko niewielka czesc to oplaty za utrzymanie/serwis i obsluge IT,

przy czym na 1800 maszyn w sieci, tylko 800 jest serwisowanych przez PNT, bo reszta jest obslugiwana przez Ricoh

czy ktos sie łudzi, ze przy takiej skali (mniej niz 1000) sieci maszyn rozrzuconych punktowo po calej Polsce - od Buska Zdroju do Swinoujscia da sie zrobic rentowna usluge serwisowania trzymajaca SLA????

dodatkowo zarabiaja na systemie IT dla calej sieci (lacznie z Ricoh), ale to nie jest ich software - co miesiac placa pareset tys PLN do firmy z Hong Kongu ktora jest wlascicielem softu...

a jesli chodzi o APM, to pojawi sie jeszcze jeden koszt - oplaty patentowe dla DHL/DPD ktore sa po ich stronie na podstawie umowy z Poczta. a to wyjdzie pare mln PLN za 1000 maszyn i nie zostalo jeszcze zaplacone..... a placic musi kazdy - nawet InPost
  • Re: wtopa na APM Autor: ~Janina [151.79.161.*]
    Krótko mówiąc niedługo kurs znowu przebije 10zl .
  • Re: wtopa na APM Autor: ~oslo [217.119.78.*]
    Ile tych APM zamówiła Poczta - czy można zbudować z tego skalę? W sensie może jeszcze w kolejnych kwartałach tego sporo przybędzie i da się z tego zrobić rentowny biznes serwisowy.

Nie wiedziałem, że zgodzili się, żeby RICOH serwisował paczkomaty postawione przez Pointpack. Czy rzeczywiście aż tak słabo negocjowali? Na APM dotychczas nie było marży, liczyłem że na serwisie odbiją? Przeszacowali koszty dostaw APM na długoterminowym kontrakcie?
  • Re: wtopa na APM Autor: ~Feniks [31.60.92.*]
    Analiza i tezy z palca :) ale kazdy ma swoja role, gorzej jak jej nie zna, trzymam kciuki
  • Re: wtopa na APM Autor: ~oslo [217.119.67.*]
    no i mamy wyniki

jest wtopa, niestety

na pocieszenie Poczta Polska dużo paczkomatów odbiera i Prezes mówi, że będzie lepiej

mam nadzieję, że Millenium nie będzie denerwować się, bo wymaksowani z kredytem na 11 mln
  • wtopa na APM - "analiza" Autor: ~lau [37.31.20.*]
    taa, ta analiza pnt

tylko brakuje uzupełnienia pt; mam akcje pnt ale tak martwie się o was abyście bardziej nie stracili i jutro zaczeli już oddawać...

• Re: wtopa na APM - "analiza" Autor: ~Bareja [84.40.216.*]
    Jutro obrona 11,00 pln .

• Re: wtopa na APM - "analiza" Autor: ~asdfg [5.173.214.*]
    Rzeczywiście, ten bardzo szczegółowy merytorycznie hejt, wyraźnie wskazuje na histeryczną, dobrze zaplanowaną akcję insiderów lub konkurencji z branży. Te pojedyncze posty rozpoczynające i nie kontynuowane dalej nowe wątki, sugerują że stoi za tym grupa silnie zdeterminowanych osób, która dużo wcześniej znała dzisiejsze wyniki.
[x]
POINTPACK -2,14% 13,70 2026-05-27 16:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.