Od czasu sławetnej konferencji z 26 lutego podczas której FĄFARA powiedział gdzie na ma zobaczcie jak zachowują się kursy energetyków:
1) ENERGA - 14,60%
2) ENEA + 10,14%
3) PGE + 25,33%
4) TAURON + 52,45%
Brakuje mi słów, cisną mi się tylko inwektywy. Niby jestem wykształcony, ale inwestycja w Energę to był strzał w kolano. Do biznesu nie dokładam, ale gdy pomyślę gdybym tę kasę wrzucił na inne spółki to krew mnie zalewa. Czy naprawdę nic nie możemy poradzić niż tylko czekać latami. Nie jest to użalanie się nad sobą tylko rzeczywiste wk.....ie jak jesteśmy poniewierani. Wiem jedno, że sprzedać nie sprzedam akcji. Tylko ile można czekać na słońce.
Z Energą jestem od początku. Coś takiego jak słowa TUSKA o AKCJONARIACIE OBYWATELSKIM coś Tobie mówi. I coroczna dywidend miała być. A co jest wielkie G.... Później tylko uśrednianie o na chwilę obecną mam plus minus 2zł na akcji.
Ale sam fakt, nikt nie pisał się na 1.5 mld utopione w Ostrołękę i tego typu inwestycje... I najgorsze że nikt jeszcze za to nie odpowiedział.
Mówi, mówi. Ale przyszedł pis i wszystko się zmieniło, również czasy. Prywatyzacja spółek państwowych przez gpw to już historia, więc do tego akcjonariatu obywatelskiego też nikt już nie będzie wracał. To jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji. Ja miałem jeszcze z firm energetycznych akcje Taurona, które sprzedałem w pandemii ze stratą ale po to, żeby obniżyć podatek z zysku na innych akcjach. I przyznam, że wtedy z ulgą sprzedawałem Tauron a teraz patrzę i nie mogę się nadziwić jak poszedł w górę. Zagranica pompuje płynne spółki. Niestety to co się dzieje z Energą to pokłosie wezwań i małego ff w Enerdze. I o ile Orlen łaskawie nie zechce coś zrobić to tak tutaj będzie...
"brak słów kto rządzi Energą i Orlenem i jak Nas traktują". Nie wiem jak ciebie traktują. Może jesteś molestowany. Zgłoś to jak najszybciej. Mnie traktują b. dobrze. Pozwalają kupić tanie akcje bym mógł dobrze zarobić.
Kiedys przyjdzie Konstantyn ktory wymordował nawet swoją rodzine? / akcjonariuszy/ i wywyzszy przesladowaną sekte do rangi głownej religi I stanie sie swietym i wielkim a my inych bedziemy wysmiewac / trolli /
Bog jest po naszej stronie i wlasnie mi przekazal na konto na 150 akcji wiec biore z prawej stony po 11.90 A to juz ostatnio myslalem ze mnie porzucił....
Ciszej bo old boysy przygotowuja sie do waznej kinferencji Heheee Jesli purchawka jest cos warta i nie jest tylko maszynka do kupowania drogich oze to nawet notable bedą ciagnac problem dalej -zarabiaja rocznie po pare milionow wiec tez powinni chciec brac tanie akcje