Słowo plany w przypadku te spółki to za dużo powiedziane...
To co prezentują to są tylko marzenia.
Moim zdaniem co było widać dziś, że nie ma zainteresowania spółką pomimo tak intensywnej kampanii w pb.pl .
Jeśli się zainteresuję to dopiero po czasie jak zobaczę, że papier jako tako chodzi.
Wieczorem poczytam trochę więcej o tym podmiocie jak będę miał coś mądrego do powiedzenia to napiszę.
Na dzień dzisiejszy moim zdaniem jest wiele ciekawszych spółek do inwestowania.
Podzieli los viaguary. Spółka nie ma prawie majątku, nie jest rentowna.
Rynek wycenia ją na 10mln co jest farsą. Powinna chodzić po 15gr. To jest minimalny wymiar kary. Chyba, że przejedzą kasę przy ciągłym ujemnym wyniku to wtedy upadłość w ultraszybkim tempie (podobnym do Perfect Line).
Zaznaczam, że nie mam ani nie miałem akcji tej spółki.
Znalazłem ciekawą informację nt akcji wprowadzonych do obrotu:
"Wszystkie Akcje Emitenta wprowadzane do Alternatywnego Systemu Obrotu są własnością dominującego akcjonariusza Spółki - Szymona Pikula. Szymon Pikula posiada łącznie 25.355.000 akcji Spółki, stanowiących 76,8% udział w kapitale zakładowym Emitenta, dających 79,4% głosów na Walnym Zgromadzeniu. Wprowadzane do obrotu akcje Spółki stanowią 28,6% akcji Spółki posiadanych przez wiodącego akcjonariusza. "
oraz
"Wszyscy akcjonariusze Spółki, tj.:
􏰀 Szymon Pikula posiadający łącznie 25.355.000 akcji Spółki, stanowiących 76,8%
udział w kapitale zakładowym Spółki oraz dających 79,4% głosów na Walnym
Zgromadzeniu;
􏰀 M4B S.A. posiadająca łącznie 5.000.000 akcji Spółki stanowiących 15,2% udział w
kapitale zakładowym Spółki oraz dających 15,0% głosów na Walnym Zgromadzeniu;
􏰀 3 osoby fizyczne posiadające odpowiednio:
􏰀 1.000.000 akcji Spółki, stanowiących 3,03% udział w kapitale zakładowym oraz
dających 2,12% głosów na Walnym Zgromadzeniu;
􏰀 1.000.000 akcji Spółki, stanowiących 3,03% udział w kapitale zakładowym oraz
dających 2,12% głosów na Walnym Zgromadzeniu;
􏰀 645.000 akcji Spółki, stanowiących 1,95% udział w kapitale zakładowym oraz
dających 1,37% głosów na Walnym Zgromadzeniu,
traktują swoje zaangaŜowanie kapitałowe w Spółce jako inwestycję długoterminową i
zainteresowani są rozwojem Spółki i budową jej wartości w perspektywie kilkuletniej."
Interesujące jest porównanie tych dwóch początkowych informacji zaczerpniętych z DI c2a
Szczególnie zaciekawiło mnie jak ktoś kto traktuje "swoje zaangażowanie kapitałowe w Spółce jako inwestycję długoterminową" i zainteresowany jest rozwojem Spółki i budową jej wartości w perspektywie kilkuletniej dopuszcza swoje akcje do publicznego obrotu?!
Dodatkowo jest prezesem zarządu...
Nic dodać nic ująć będzie sypanie przecież nabył akcje po 5gr (jeśli wogóle je opłacił gotówką a nie wniósł aportem)
Do tego pojawia nam się w niedługiej perspektywie podniesienie kapitału bez PP ponieważ główny akcjonariusz/prezes z kasy jaką pozyska ze sprzedaży akcji na NC zwiększy swój udział w c2a wg tego co sami napisali w DI "Wolą akcjonariusza Spółki jest przeznaczenie środków ze zbycia akcji wprowadzonych do
płynnego obrotu na NewConnect na refinansowanie Spółki, co pozwoli na realizację
programu inwestycyjnego, związanego z rozbudową infrastruktury do czasu pozyskania
finansowania w drodze emisji nowych akcji. "
Dodatkowo nikt z głównych akcjonariuszy nie płacił za akcje więcej niż 0,05 zł ponieważ jeśli by płacił to by wykazali to w kapitale zapasowym.
Dochodzi do tego strata w wysokoście prawie 500 tys. i obraz sam się wyłania...
Ja w to coś nakręcane (słąbo zresztą) nie wchodzę to jest moja rekomendacja!
Może spekulacyjnie ktoś się tym zaintersuje wszak mają wśród akcjonariatu "znanego" potentata finasowego ;)
Doadtkow wprost z DI:
"Ze względu na początkowy etap rozwoju rynku, a przez to brak kompleksowych badań nad
historyczną skutecznością POS TV, świadomość potencjalnych korzyści z zastosowania tego
medium jako nośnika reklamowego wśród potencjalnych reklamodawców pozostaje na
niskim poziomie."
oraz
"Równocześnie, ze względu na brak danych dotyczących historycznej skuteczności medium
oferowanego przez Emitenta, co stanowi znaczącą barierę zastosowania medium dla
potencjalnych reklamodawców"
Może jak przetrwają pierwsze 2 lata to bedą warci zainteresowania.
Uważam że warto chwilę poczekać. Ale to bardzo ciekawa spółka. A teraz rusza sprzedaż akcji delko i momi zdaniem warto się nią zainteresować, nawett bardziej niz c2a
Te obroty "robią wrażenie" może ktoś z kolegów się zlituje i podwoi obroty po przez inwestycję 4 tys zł.
A tak na poważnie to co napisali w DI odnośnie planów głownego akcjonariusza to jest szczyt kretynizmu.
Pierwszy raz widzę na Rynku samobójców, którzy się do tego otwarcie przyznają w DI.
łoł ale ruszyło.
No może ktoś się zajmie spółką!
Przecież jest okazja - prezes będzie wywalał aby ponownie kasę włożyć do spółki.
Dla mnie najbardziej kretyński DI jaki widziałem!