Uwaga na naganiaczy którzy się uaktywnili na spadek udało się im znaleźć jeleni i kurs spadł do 8.70zl ale to chyba już wyczerpuje spadki i rozpoczniemy wzrost. Wygląda że columbus łyknie saule za niewielkie pieniądze ci będzie z korzyścią dla akcjonariuszy columbusa. Jeżeli pani Olga znajdzie nowego inwestora w co wątpię to też dobrze bo spaci columbusa i będzie firma miała pieniądze na kolejne inwestycje lub na spłatę długu więc tak czy siak pozycja wyjściowa bardzo dobra.
Pełna zgoda też uważam że to ostatnie podrygi spadków, a zamieszanie z saule to okazja do skupu akcji przez zorientowanych bo później już będzie dużo wyżej zwłaszcza po drugim kwartale i w kolejnych kwartałach po dobrych wynikach. Czyste powietrze idzie dobrze i mój prad 6.0 też idzie dobrze więc columbus trzepie kase i to będzie widać w wynikach po drugim kwartale i jeszcze wycofali pożyczke dla saule 7 milionów złotych więc jest dodatkowa kasa na koncie.
Witam tak ,tak kurs na soczystej zieleni . Dziś plus lekko 9% jak co sesja . A do końca miesiąca 60 złociszy to minimum. Ciekawe czy tylko ja tak widzę dzisiejsze notowanie ???
Ale nagony na spadek w sumie w samym czystym powietrzu przez 24dni a nie cały miesiąc złożono 7266 wniosków i z tego 6897 widnieje w systemie jako wersję robocze. Pytanie ile z tego wniosków jest columbusa może 1000 a może więcej i zobaczymy jak podadzą cały miesiąc, a najlepiej jak spłyną dane z całego drugiego kwartału.
Kolego,na giełdzie jestem szmat czasu i nerwy trzymam na wodzy. J3sli Columbusa w zeszłym roku kosztował 5 zł,a dzisiaj 9 zł to ile to procent.Pytanie czy grasz czy inwestujesz.Ja nigdy nie ukrywałem, że nie przywiązuje się do spółki.Ja rośnie realizuje zyski,jak nie rokuje nadziei wychodzę i tyle.Ty Columbusa kupiłeś na ostatniej górce i stąd Twoje frustracje.Na większości spółek grają więksi cwaniacy z dużym kapitałem ,pompują kurs i realizują zyski, dlatego nie podniecam się na columbusie żadnymi wielkimi cyframi jak to niektórzy piszą.Teraz gra się toczy o to co było w zeszłym roku i p. Kloska spaprała,co będzie zobaczymy.Nie ekscytuj się kursem codziennie,ustaw cenę sprzedaży i czekaj.Duzo zdrowia życzę i powodzenia.
I jeszcze tak na marginesie. Jak kurs bedzie 50zł to potwierdzę to krótkim o rzetelnym komentarzem. A nie w przeciwieństwie do Ciebie wmawiał ludziom jak jest czerwono to jest zielono. To nazywa się potocznie daltonizm.
"W przeciągu niecałego miesiąca do poszczególnych wfośigw trafiło więc 369 wniosków, a zaledwie 23 z nich były wnioskami złożonymi przez operatorów. Daje nam to wynik 6% z całości. Warto podkreślić, że wsparcie operatora jest niezbędne przy chęci uzyskania dofinansowania na poziomie 100%."
Mogli by podać informację ile podpisali umów w samym kwietniu w czystym powietrzu a ile w mój prąd 6.0. i ile przeszło wniosków w funduszu byłoby to bardzo transparentne takie informowanie akcjonariuszy.
Marzysz ok kupnie tanio, spokojnie podskoczy i to jeszcze mocno kwestia kiedy bo sądzę że nie będą czekać aż do sierpnia do wyników tak samo nie czekali na start czystego powietrza do kwietnia, pewnie trzeba jakieś info może kontrakt może jakieś informacje odnośnie jak idzie u nich czyste powietrze i mój prąd
Świetne info jest zainteresowany inwestor do kupna saule zobaczymy ile pieniędzy chce wyłożyć ale to bardzo dobra informacja fundamentalna więc kurs columbusa będzie rósł to najważniejsze. Jak zwykle leszcze bez akcji i teraz w popłochu będą odkupywać jak zwykle. Ważna będzie suma jaką będzie inwestor chciał zapłacić.
Dnia 2025-05-20 o godz. 09:03 ~Inwestor napisał(a): > Olga Malinkiewicz jest świetnym naukowcem ale słabym managerem więc niech więcej czasu poświęci na pracę naukowca niech dalej ulepsza swój produkt.
Słabym menadżerem by był każdy z nas, kto ma jednocześnie pełnic funkcje Chief Technology Officer, Wice-Prezesa spółki giełdowej, Wice-Prezesa spółki zależnej oraz matki dwuch niepełnoletnich dzieci nie mając należnego wykształcenia finansowego bądź w zarządzaniu, lecz mając Rade Nadzorcze (kontrolowane prz DC24 oraz Columbus Kurczewskiego), które widziały, że zarządy obu spółek potrzebuja wzmocnienia innymi członkami, ale nic w tym kierunku nie robiły. Było to zamierzone i celowie działanie DC24 i Columbus Kurczewskiego na szkodę obu spółek oraz na szkodę wizerunku i reputacji Malinkiewicz.
nikt nie nagania, chyba, że masz u siebie korelacje bankiera & konta dm :) małym vol + info o Saule i przestawiają kurs blisko 7,xx dla zainteresowanych będzie to kolejna okazja do dobrania i tyle. A raport w drodze.
Ciekawe po ile obejmą nowe akcje saule po 1 zł ? Zobaczymy columbus i reszta która tą obejmie emisję nie straci może w końcu rusza też z nowym zakładem produkcyjnym na początek modułowym małym i w miarę rozkręcenia się biznesu powiększanie linii produkcyjnych, ja bym tak zrobił zobaczymy czy tak ktoś kuma baze i zrobi świetny interes.