• Odpis aktualizacyjny gra „Rogue Waters" Autor: ~KK [31.0.76.*]
    Trochę nie na czasie ale ktoś mi powie jak to jest możliwe, że robi się odpis aktualizacyjny za grę, która była w całości sfinansowana przez wydawcę? To ja już nie bardzo kumam skąd nagle zrobili odpis na 7 mln? Wydawca nie chce im zapłacić bo gra się kiepsko sprzedaje czy o co chodzi? Jak to się ma że mieli dostawać kasę za kolejne osiągane kamienie milowe? Nie wierzę ze zakładali że dostaną dodatkowe 7 mln od wydawcy z tytułu przychodów z gry skoro Hard west II tak cienko się sprzedawał.
  • Re: Odpis aktualizacyjny gra „Rogue Waters" Autor: ~reh [109.206.213.*]
    co raz bardziej mnie irytuje ta spółka
  • Re: Odpis aktualizacyjny gra „Rogue Waters" Autor: ~KK [31.0.76.*]
    No mi też, jakieś dziwne rzeczy robią, zwłaszcza że jak chcieli przyciągnąć inwestorów do emisji to powinni wykazać jakiś zysk, który wskazywałby że spółka się rozwija, to oni robią odpisy aktualizacyjne na należności, które miały być... Nie wiem... pewne, przecież dostali kasę na grę od wydawcy... I to był ich główny przychód... To wydawca mógłby sobie zrobić odpis aktualizacyjny za przychody z gry, które były mniejsze niż zakładał... A u nas nie wiem ile ICG według kontraktu miało dostać z dalszych przychodów z gry ale biorąc pod uwagę że za HW II jakoś w wynikach nie widać tych przychodów to tu raczej też się bardzo ich nie powinni byli spodziewać, zwłaszcza że od premiery minęło raptem kilka msc. Nie bardzo się znam na rachunkowości ale zgodnie z definicją odpisy aktualizacyjne służą do korekty wartości należności w sytuacji, gdy istnieje zagrożenie, że dłużnik nie spłaci zobowiązania. Więc całkowicie nie rozumiem ich utworzenia w sytuacji gdy gra miała być finansowana w całości przez wydawcę.
  • Re: Odpis aktualizacyjny gra „Rogue Waters" Autor: ~reh [109.206.213.*]
    jaką w ogóle masz średnią kolego ? bo ja co raz mocniej zastanawiam się czy wyjdę na 0 ( 0,312 )
  • Re: Odpis aktualizacyjny gra „Rogue Waters" Autor: ~KK [31.0.88.*]
    Razem z tymi z emisji.. 0,330, bez tych z emisji 0,4.
[x]
ICECODE 3,53% 0,18 2026-05-20 15:46:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.