• Wydrukowano zbyt dużo akcji PKP Cargo Autor: ~Checkmate [5.184.233.*]
    Dziś w przypływie dobrego humoru bezmyślnie kupowałem akcje PKP Cargo. Może to po Covidowe pomroczności jasne? Jasne jest dla mnie jedno. Na podstawie swojego doświadczenia wydaje mi się że akcji jest wydrukowanych zbyt dużo. Niema tyle chętnych ile jest akcji. Gdyby PKP Cargo wydrukowało o jedną akcję mniej niż jest chętnych czyli tyle ile rocznie produkuje Porsche swoich 911 wszystko byłoby innaczej. A tak akcje się nie kończą bo zwyczajnie jest ich zbyt wiele. Wydaje mi się, że w naszym kraju wystarczyłoby kilkadziesiąt akcji. Każdy chętny kupilby sobie akcje. One szybko by się skończyły i tyle. Wtedy akcje sprzedawałby tylko ten który ich już nie chce bo ten który chciałby je ale odkupić taniej bałby się że już ich później długo nikt nie będzie chciał sprzedać. A tak jest ich tyle, że mozna kupować i kupować i zawsze w arkuszu pojawiają się nowe. Mam nawet taką teorię, że od samego początku próbuje to animator sprzedać i już tak sprzedaje od kilkunastu lat i dalej jeszcze wszystkiego nie sprzedał. W związku z tym proponuje żeby te niesprzedane akcje zlikwidować. I od poniedziałku niech będzie tyle ile zostało sprzedanych. Czyli tyle ile chcieliśmy kupić. Inaczej to z takimi zakupami jak robimy z kolegami i prezesem to dwa wcielenia będziemy to kupować a akcje się nie skonczą
  • Re: Wydrukowano zbyt dużo akcji PKP Cargo Autor: ~re [83.168.79.*]
    Nie pij tyle. Do poniedziałku nie zdążysz wytrzeźwieć
  • Re: Wydrukowano zbyt dużo akcji PKP Cargo Autor: ~Quest [37.30.40.*]
    Niech pije, poziom taki sam jak to pseudo forum. Co do cargo daje dwa lata i mamy casus ccc , powodzenia
  • Re: Wydrukowano zbyt dużo akcji PKP Cargo Autor: ~Kolejarz [31.60.120.*]
    do re i checkmate: buchacha! Logiczniej by już było gdybyś zaproponował umorzenie części akcji posiadanych przez PKP SA z racji sprzedaży istotnych wyodrębnionych składników majątkowych Spółki, jako że przez to faktycznie zmniejszy się wartość księgowa kapitału, bo cześć wyjdzie w ten sposób poza Spółkę :) Poparlibyśmy cię. Skoro władza państwowa orżnęła Spółkę to powinna stracić cześć udziałów w Spółce. No nie?? A tak w ogólności to nadal namawiam do nie poparcia w tych wyborach Trzaskowskiego I Nawrockiego za to, że Spółka nadal jest w takim dole! PiS doprowadził do takiego dna a PO nie ma od roku pojęcia wyprowadzić ją z tego dna. Po roku naprawy kurs powinien być co najmniej wyższy niż za Pisu, czyli przynajmniej 25-30 zł. Jeżeli twierdzą że będzie w przyszłości dobrze to ich poprzemy dopiero w przyszłości a teraz figę z makiem! Nie idźmy na te wybory, nie pomagajmy im robić kariery, bo nam w robieniu kariery nikt nie pomagał! Samemu nieraz trzeba było się przedzierać przez złodziejskie układy. Wszyscy oni są z tego samego miotu, z tego samego metra cięci. Bardzo pachnie im państwowe koryto, publiczny pieniądz, bo tu czy się stoi czy się leży to kasa i tak się należy!
  • Hmmm ? Autor: ~black944 [84.40.155.*]
    Dnia 2025-05-09 o godz. 19:49 ~Kolejarz napisał(a):

Bardzo pachnie im państwowe koryto, publiczny pieniądz, bo tu czy się stoi czy się leży to kasa i tak się należy!

=============================

Czy kolejarze też nie korzystali z tego samego koryta, przez wiele lat ?
[x]
PKPCARGO 2,14% 15,24 2026-05-14 17:01:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.