Czyli warto wyprzedac bo czemu trzymac skoro lepiej miec cos co warto skupic ale oni mowia trzymac bo wiedza ze my pomyslimy ze to lepiej sprzedac wiec pewnie chca odwrotnie
To nie bardzo Ci sie udaje obroty małe. To dobrze niech sie pokisi w okolicach 3.10, tu akumulacja i po jakims newsie na obrotach przejedzie 3.30 i będzie ok. Do konca roku zmiana cyfry z przodu, tak myślę.
Walne dopiero 25 czerwca. W planie zmiany w RN. Zapewne wejdzie Nadolski. Było wcześniej kilka dużych transakcji. Ciekawe czy jeszcze ktoś nowy się pojawi, chociaż poniżej 5%
Napewno ktos jest blisko 5%, chocby ten ktoś kto kupil 1 mln i pewnie juz cos mial. Czy pokaze sie na wza? Nie wiem, ale jezeli to osoba fizyczna to nie. Jak instytucja to pewnie tak, albo tez dokupi przed i przekroczy próg.
Wydaje mi sie ze PN w radzie nadzorczej bedzie napewno, bo taki ma styl inwestowania i to dobra wiadomosc
Co do dywidendy to widze ją jak bedzie ok dopiero za 2025rok
Niech chociaz w polowie wykaraskają sie z kontraktu PGE
To czy uda się wykaraskać z tej katastrofy pod nazwą PGE nie zależy od tego czy będzie dywidenda czy nie, ale od zdolności negocjacyjnych Jacka Szczepańskiego i umiejętności programistów A2CC.
O dywidendzie decyduje WZA a de facto Roman Szwed. Chociaż teraz teoretycznie dałoby się go przegłosować. W zeszłym roku też zarząd rekomendował niewypłacanie ale po reasumpcji głosowania jednak była. Jutro ostatni dzień na zakup akcji, by móc zgłosić je na walne.
Widać, że jak wjeżdża kupujący to akcji nie ma za wiele i kurs rośnie. Po WZA moze wiecej bedzie wiadomo. Moze nawet zrobią manewr z "warunkową wyplatą dywidendy" np. jesienią jak, coś sie stanie. Zobaczymy
To jest całkiem prawdopodobne. Jak się przeczyta ze zrozumieniem to co odnośnie dywidendy napisał Struś, można wysnuć taki wniosek. Z zainteresowaniem czekam na WZA.
Pewnie tak, choć mysle ze jest juz blisko (albo chcialbym). Jeseli do konca 3q nic nie ogarną to caly rok bedzie znowu stracony i problemy bedą coraz wieksze
Czy mozecie proszę wyjasnic o co chodzi? Czy cos sie znowu opoznia z projektem z PGE? Nie sledze papieru szczegolowo ale wyniki za H1 wydawaly mi sie ok. Dziękuję
Bylyby bardzo ok, jakby Atd nie musialo wspierac spokli zaleznej, ktora robi projekt dla PGE, a ze nie zakonczyli 1 etapu wiec nie moga wystawic faktury i dostac kasy, koszy zas ponoszą.
Zakonczenie etapu 1 rozwiąże wiele spraw. Wyniki skons. bez obciazen obstawiam bylyby duzych pare mln wyzsze na polrocze